Dobrý perník

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 60
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 400
      ml mléko
    • 200
      ml rostlinný olej
    • 300
      g cukr
    • 400
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce džem
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      balíček prášek do perníku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše smícháme v míse, těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme. Vychlazený perník potřeme marmeládou a polijeme čokoládovou polevou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dagmar
    Dagmar |

    3. 2. 2017 17:56

    dnes jsem zkoušela a je to moc dobrá a jednoduchá buchta,určitě budu dělat častěji :-) ,pekla jsem na 190 stupňů 30 minut v horkovzdušné troubě,zkoušela jsem špejlí, jestlu už je upečená

  • Honza
    Honza |

    30. 9. 2016 20:24

    Perfektní

  • petra
    petra |

    4. 3. 2016 19:15

    Výbornej! Doporučuju. Dávám jedničku s hvězdičkou ;-)

  • Renata C
    Renata C |

    13. 1. 2016 14:37

    Vynikající, jiný perník už nedělám ;-)

  • káč
    káč |

    7. 7. 2015 14:12

    zkouším.. :) komentáře vypadají skvěle, tak uvidííme :-)

  • Míša
    Míša |

    7. 5. 2015 19:10

    Úžasný .. děkuji za recept <3

  • Míša
    Míša |

    7. 5. 2015 19:10

    Úžasný .. děkuji za recept <3

  • Míša
    Míša |

    7. 5. 2015 19:10

    Úžasný .. děkuji za recept <3

  • martina
    martina |

    14. 3. 2015 19:24

    Luxusni. Neni suchý a je krasne nadychany. Doporučuji ;-)

  • MarkétaNepka
    MarkétaNepka |

    4. 3. 2015 16:16

    opravdová mňamka 8-) 8-) a velmi rychlý :-)

  • Evule
    Evule |

    8. 2. 2015 15:52

    Dobrý den. Recept výborný, jen mi poraďte, prosím, co dělám špatně, když mi perník po nějaké době pečení vždy praskne. Děkuji.

  • Evina
    Evina |

    8. 2. 2015 15:11

    Recept výborný, jen mi poraďte, co dělám špatně, že mi při pečení po určité době nahoře praskne? Děkuji.

  • Evina
    Evina |

    8. 2. 2015 15:10

    Recept výborný, jen mi poraďte, co dělám špatně, že mi při pečení po určité době nahoře praskne? Děkuji.

  • zdeňka s.
    zdeňka s. |

    8. 2. 2015 13:02

    Nedoporučuji dělat z poloviční dávky,hrozí,že budete dělat 3x za sebou,než se rodinka zasytí (jako u mě).meruńkový džem jsem dala do těsta,dvě lžíce i na poloviční množství,polila čokoládou a posypala mandlovými plátky. Luxusní :-)

  • Roman Šlajer
    Roman Šlajer |

    5. 2. 2015 16:39

    Peču už poněkolikátý a můžu se po něm utlouct. :-) Je skoro jako od maminky. Jen polevu dělám citrónovou, roztíranou na marmeládu.

  • Roman Šlajer
    Roman Šlajer |

    5. 2. 2015 16:39

    Peču už poněkolikátý a můžu se po něm utlouct. :-) Je skoro jako od maminky. Jen polevu dělám citrónovou, roztíranou na marmeládu.

  • bombardak6
    bombardak6 |

    8. 1. 2015 11:18

    Dělám již poněkolikáté a je to opravdová mňamka!! jednoducý a opravdu suprový recept.

  • bisa
    bisa |

    1. 11. 2014 21:48

    A že je to cizinka vás nenapadlo? Styďte se.

  • Hanka
    Hanka |

    28. 9. 2014 18:35

    Vyborny!! Udelala jsem ho z pul davky do formy na kolac, dala jsem si tu pracia po vychladnuti rozrizla a namazala a slepeny polila navrch cokoladou. ;-)

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    28. 5. 2014 17:26

    krásně vláčný, chuťově výborný... pěkně vyskočil - žádná podrážka :D jen jsem dala na plech, ne do pekáčku a těsta jsem udělala o třetinu víc...

  • Ačraj
    Ačraj |

    23. 5. 2014 20:24

    Slyšela jsem, že někdo místo mléka dává čaj do perníku, neumím si to představit, nezkoušel to někdo??? :-\

  • allena89
    allena89 |

    21. 5. 2014 08:53

    Výborný perník. Marmeládu jsem dala do těsta a přidala jsem hrozinky v rumu a kandované ovoce. Je nádherně vláčný a nadýchaný.

  • silvik T.
    silvik T. |

    8. 3. 2014 16:24

    Vynikající perník,který není vůbec suchý .Nevim zda marmeláda měla přijít i do těsta,ale já jí tam dala a pak jsem ho i promazala.Moc dobrý :-P

  • vrbasky
    vrbasky |

    1. 3. 2014 07:56

    Dobrý den, paní Marie, já nejdřív smíchám sypké věci, aby se dobře rozmíchal prášek do perníku a soda (dnes jsem sodu nedávala - nemám :-) ), peču v předehřáté troubě na 180 °C a zkouším špejlí, když se nelepí na špejli, tak je hotový. A tenhle je moc dobrý. Přeju dobrou chuť.

  • Marie
    Marie |

    26. 2. 2014 19:00

    Moc prosim na kolik stupnu a jak dlouho mam pect? A jeste bych potrebovala poradit, jak to udelat aby mi pernik i po upeceni zustal nadychany? Pekla jsem uz nekolik perniku a vetsinou mi vzdy pekne v roube nabehl ale po vytazeni splaskl :-( Prosim co delam za chybu? Dekuji za rady a preji vsem dbrou chut :-)

  • vrbasky
    vrbasky |

    31. 12. 2013 16:08

    Je výborný, doporučuju vyzkoušet :-)

  • Terka
    Terka |

    18. 12. 2013 20:25

    V textu je napsáno potřít. Myslím, že by se vevnitř srazila, nebo tak něco. Asi je to na spojování případně. ;) :D :)

  • Veru
    Veru |

    4. 11. 2013 23:05

    Zítra se na něj vrhnu, tak doufám, že se mi povede, ale když tady čtu samé pozitivní komentáře, tak už se mi na něj sbíhají sliny teď :-P Jen mám takový hloupý dotaz :-)) Marmeládu (povidla) mám dát přímo do těsta, nebo tím perník potřít až po upečení?

  • Petulka
    Petulka |

    28. 10. 2013 17:41

    Povedl se :-) a byl vynikající :-) :-) ;-)

  • Evik
    Evik |

    23. 8. 2013 21:48

    Lepší sem nejedla, je krásně vláčný.

  • Brambůrek
    Brambůrek |

    17. 7. 2013 11:04

    musí tam být ten džem? nebo je to dobré i bez něj, prostě suchý perník? :-)

  • Sim2305
    Sim2305 |

    25. 6. 2013 15:33

    Dlouho jsem hledala dobrý recept na perník a tenhle je fakt výborný, přidala jsem podle rady pudin - hořká čokoláda a je fakt výborný

  • WeeBear
    WeeBear |

    4. 6. 2013 12:19

    Je výborný, dokonce mi ho krásně upeče i moje plynová trouba, která strašně ráda buchty nedopéká ( stará plynovka = spálené kraje a tekutý prostředek, klasika). Pokud nemám doma vejce a nechce se do obchodu, jako třeba v tomto počasí, tak přidám jeden pudink (příchuť si můžete vybrat sami) a krásně vyjde i tak. Obzvlášť dobrý je s jakýmkoli ovocem, kostičky jablíček, samozřejmě i čokoládou, rozinkami, mandlemi, ořechy... Fantazii se meze nekladou. :-)

  • semovka
    semovka |

    29. 5. 2013 23:19

    ty jo právě jsem ho dopekla a neodolala jsem ještě teplej jsem ochutnala a je dokonalej a hlavně fakt rychlovka =-O

  • dana k.
    dana k. |

    4. 5. 2013 22:35

    já dávám na 200 stupňů v eletrické troubě

  • dana k.
    dana k. |

    4. 5. 2013 22:33

    s tou nalámanou čokoládou uvnitř a postrouhanou nahoře je to bomba!Výborná!Zítra máme v našem městě TatraCap,to je soutěž ve volejbale,tak si hoši pošmáknou a ještě něco zbyde i pro rodinu. :-) :-) :-) :-)

  • dana  k.
    dana k. |

    4. 5. 2013 20:47

    to vypadá docela dobře,jdu na to a pak napíšu výsledek ;-)

  • Radka
    Radka |

    3. 5. 2013 16:00

    a na kolik stupnu? :-)

  • jaroslav
    jaroslav |

    28. 2. 2013 08:54

    je to moc dobry :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-D

  • milay
    milay |

    18. 2. 2013 14:10

    Moc dobrý

  • nikky
    nikky |

    26. 1. 2013 21:25

    Rychlý, snadný, vláčný, výborný - no prostě mňamka. Super recept! :-))

  • Nika Prcek
    Nika Prcek |

    10. 1. 2013 13:51

    Krásně mi vyběhl. skvělý recept :-) rychlý, snadný a moc dobrý :-) Super ! :-)

  • Denča
    Denča |

    21. 12. 2012 16:45

    Hladké mouky, je to tam napsané. a cukr jsem dávala krupici.

  • cenkak
    cenkak |

    21. 12. 2012 15:51

    Já tam dávám celá povidla, která se prodávají ve všech supermarketech a je to úúúúžasné. Opravdu doporučuji :-)

  • Ivana
    Ivana |

    17. 11. 2012 13:05

    Ty neumíš číst ? Mouka Hladká ... jestli nevíš, tak si nech poradit v obchodě :-)´no a cukr se většinou dává krupicový......to je takový ten hrubší, chápeš?

  • Ný
    |

    16. 10. 2012 21:37

    Pekla jsem na 180°C cca 30min. (plynová trouba)

  • Adél
    Adél |

    20. 7. 2012 18:06

    A nenapadlo vás třeba, že by jste měli dát k receptu taky informaci jak dloho a na kolik se perník peče?

  • gabio
    gabio |

    27. 6. 2012 19:52

    Dokud to nebylo upečené, tak se mi to nezdálo, ale po upečení je to výborný :) doporučuji dát do toho výraznoou marmeládu

  • Tereza
    Tereza |

    8. 5. 2012 11:34

    jaký se tam má dát džem? a je vůbec potřebné ho tam dávat? :-)

  • Iva
    Iva |

    11. 3. 2012 13:32

    A nenapadlo vas treba to, ze Adriana ani Erik nejsou v Cechach uplne obvykla jmena a chyby, ktere udelala, jsou jen prepisem mluveneho slova :-\ tak, jak jej ona, jako cizinka vnima??? Dulezity je snad obsah a ze vam doporucila nejakou obmenu klasickeho receptu :-))

  • Zuzkagita
    Zuzkagita |

    5. 2. 2012 12:25

    vynikajici ;-) diky za recept

  • nix
    nix |

    3. 2. 2012 19:13

    A říká Vám něco dyslexie a podobné „poruchy“?? asi ne..

  • nix
    nix |

    3. 2. 2012 19:12

    A říká Vám něco dyslexie a podobné "poruchy"?? asi ne....

  • Zuzkagita
    Zuzkagita |

    3. 2. 2012 16:55

    Uz je v troube =-O

  • x
    x |

    29. 1. 2012 10:28

    Ovšem je možné, že to měla být od "Adriany", co má za přítele "Erika", provokace. Pak nás pěkně napálila. :-P

  • x
    x |

    29. 1. 2012 10:25

    Pokud to zveřejňuje, tak to rozhodně není jen její věc, ale vizitka to rozhodně je. Nemyslím si, že ji dotyčný urážel. A ano, každý se splete, jenže ona se nespletla - ona prostě neovládá základy české gramatiky! Hrůza všech hrůz!

  • kralovna1972
    kralovna1972 |

    28. 1. 2012 09:57

    dobry den...není to hodně,dle mého akorát,zkusila jsem a byl výborný...doporučuji.... :-)

  • kralovna1972@seznam.cz
    kralovna1972@seznam.cz |

    28. 1. 2012 09:56

    jezisi jsme jen lidi a co p.Adriana napsala a jak to napsala je její věc.....a její vizitka a proč urážíte.....každý se splete i já..... :-(

  • nnln
    nnln |

    21. 12. 2011 22:33

    V receptu vidím psanou mouku hladkou a cukr se do podobných těst dává krystal nebo krupice, ale ani tou moučkou se nic nepokazí.

  • nnln
    nnln |

    21. 12. 2011 22:31

    Ty švestky znějí i lákavě, ale doufám, že s tou příšernou češtinou si autorka příspěvku dělá legraci. Jinak by se měla urychleně vrátit tak do druhé třídy základní školy. Docela se divím, že takové příspěvky vůbec zveřejňujete. Občas každému nějaká ta chyba ujede, ale tohle je spíš výsměch.

  • Sabcza
    Sabcza |

    21. 12. 2011 10:34

    400 GRAMŮ,ALE JAKÉ MOUKY?? 300 GRAMŮ CUKRU,ALE JAKÉHO CUKRU?? :-) :-)

  • ADRIANA
    ADRIANA |

    6. 8. 2011 00:31

    Ahojky lidicky .... jmenuji se Adriana a pekly jsme ho z mim pritelem Erikem a dali jse do nej bilej tvaroh rozinky a svestky moc se nam poved skusteto a do tech svestek trosku rumu provoni to celej pernik doporucuji skusit vibornee.... :-P :-P

  • addieH
    addieH |

    2. 8. 2011 14:07

    moc dobrý

  • Pavlína
    Pavlína |

    23. 7. 2011 11:06

    Já dávám místo cukru med. Je ale potřeba mléko trochu zahřát, aby se v něm rozpustil. Je to zdravější a výborné!

  • Jája
    Jája |

    16. 7. 2011 21:18

    Perník určitě vyzkouším, ale 30 dkg cukru, není to hodně??? :-D

  • Majklina007
    Majklina007 |

    15. 7. 2011 21:09

    ...moje varianta: s povidlama a polevou z hořké čokolády-superluxusní dobrůtka, vyzkoušejte až vás omrzí klasika...

  • Majklina007
    Majklina007 |

    15. 7. 2011 21:05

    Bezkonkurenční!!!nejlepší perník co jsem kdy pekla, jedla.....doporučuji!

  • Alena
    Alena |

    15. 7. 2011 13:22

    Zkuste udělat v pekárně, pekla jsem na programu dort - super, vyborné, vlhké. Přidala jsem ještě hrozinky namočené v rumu nakonec a marrmeládu domácí jahodovou s kusy jahod a až to bylo hotové polila tekoucí čokoládou. Opravdu výborný recept.

  • Jesina
    Jesina |

    14. 7. 2011 22:08

    Snadný, perfektní! Polovinu perníku jsem posypala kokosem, zbytek nasekanými mandlemi:)

  • Pavel No
    Pavel No |

    22. 5. 2011 16:10

    Recept naprosto bez chyby, dal jsem na polevu ještě kokos a po perníku se zaprášilo...

  • David
    David |

    24. 4. 2011 02:20

    Můžu se zeptat na jakou teplotu, a na jak dlouho to mám do trouby dát ? :-[

  • LucBila
    LucBila |

    14. 4. 2011 19:01

    Akorát jsem byla nakoupit suroviny a jdu na to. už se těším, až přijde manžel a okusí. :)) :-\

  • mickyxxl
    mickyxxl |

    19. 2. 2011 12:35

    proste vyborny:-))

  • Petra
    Petra |

    18. 2. 2011 16:24

    Perník jsem dneska pekla a musím říct vynikající!!!!! Rychlý,snadný a vynikající!!!! :-)

  • jarda
    jarda |

    1. 12. 2010 19:32

    na kolik stupňu a po jakou dobu se peče? :-P

  • Veronika K.
    Veronika K. |

    30. 10. 2010 14:30

    Většinou peču perník z receptů ze sáčku od perníkového koření, ale to se ani zdaleka nedá srovnat s tímhle. Je krásně vonavý, měkoučký a krásně mi vyskočil, což se mi nikdy nepvedlo. Ještě jsem ho polila čokoladou a chutná výborně. Všeci se jen olizovali takže recept už mám opsaný v mojí domácí kuchařce ;-)

  • recepty73
    recepty73 |

    27. 10. 2010 14:27

    Dělal jsem z poloviční dávky,marmelády jsem tam ale ty 2lžíce nechal-Perník krááásně po ní i voní po meruňkách:-)(marmeládu jsem dal meruňkovou)

  • K K
    K K |

    16. 4. 2009 14:24

    Výborný perník, všem vřele doporučuji, marmeláda do těsta dělá opravdu divy!! Díky za recept

  • Veronika Kolínková
    Veronika Kolínková |

    15. 3. 2009 12:00

    Včera jsem ho pekla. Dala jsem na něho citronovou polevu a ta chuť toho sladkého a kyselého...mňam mňam..Všem doporučuju!

  • Pemajana
    Pemajana |

    3. 4. 2007 20:08

    Tento "dobrý" perník mi připomíná mládí. Včera jsem ho upekla svým dětem, ale s malou změnou, kterou můžu doporučit. Těsto naklademe do pekáčku na mufínky, vychladlé polijeme čokoládou a posypeme kokosem, mandlovými lupínky nebo rozsekanými lentilkami atd... Děti určitě zaujmou /ale dospělé též/!

  • bramborka
    bramborka |

    23. 3. 2007 11:46

    Opravdu je výborný,mohu doporučit.1***

  • ren pan
    ren pan |

    10. 3. 2007 17:47

    Název nelže. Opravdu je to dobrý perník. Mňam.

  • Martina
    Martina |

    24. 5. 2006 16:01

    Teďkon ho dělám pořád...a je moc dobrej:o))A ještě je dobré ho rozkrojit podél, promazat čokoládovým krémem a navrch potom celé přelít čokoládovou polevou...tak dobré:o)

  • Klára
    Klára |

    23. 4. 2006 21:07

    Je opravdu výborný :o)

  • Zuzana Bugárová
    Zuzana Bugárová |

    28. 3. 2006 17:41

    Tento pernik robievam a to dost casto i s tym dzemom a je výýbornýýýýýýýýýýýý.

  • Pepa Schubert
    Pepa Schubert |

    16. 3. 2006 16:46

    Dnes to skusím a uvidím¨. Pepa

  • Radka.H.
    Radka.H. |

    21. 2. 2006 13:51

    Výborný,jen jsem vynechala džem v těstě.Vršek buchty jsem potřela rybízovou marmeládou a postříkala cikcak čokoládou.

  • Éťa
    Éťa |

    18. 9. 2005 19:49

    Dík za recept, hned zitra ho vyzkoušim!

  • Alena Vlachová
    Alena Vlachová |

    14. 6. 2005 16:36

    Je to BOŽÍ. Hrozně mi to chutná.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: