Švestkový tvarožník dietní a přesto dobrý

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: MartinV

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme nejlépe ze zbylého hodně sladkého amasaké (příprava již byla popsána). Cca 3/4 amasaké zahustíme ovesnými vločkami a necháme chvilku v chladu nabobtnat a zhoustnout.
2
Mezitím smícháme tvaroh, sušené švestky a 1/4 amasaké, pro chuť i barvu přidáme sirup (nejlépe domácí z černého bezu, arónie, malin apod.).
3
Do Remosky vyklopíme amasaké, rozetřeme po dně a stěnách, do této "misky" rozetřeme tvaroh se švestkami, můžeme ještě klikatě polít sirupem a 50-60 minut pečeme.
4
Vyklápíme opatrně až po důkladném vychlazení. Nebo naopak jíme teplé přímo z Remosky (z teflonové dřevěnou lžící).
5
Tip 1: Při pečení omotáme spodek Remosky utěrkou nebo dětskou plínkou, více se zahřeje dno.
6
Tip 2: Před vyklopením položíme přímo na koláč v Remosce talíř odpovídajícího průměru, pak se koláč nerozpadne.
Použité ingredience v tomto receptu: Amasaké Měkký tvaroh Ovesné vločky Sirup Sušené švestky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nikča
    Nikča |

    19. 9. 2013 15:51

    Tak teda tento dortik vubec neni dietni :-\ ma kalorii tolik ze by ani nepomohla hodina rotopedu Mema vubec zadnou vyzivovou hodnotu a bilkoviny jen kolem toho probehly. Takze na dietu urcite nedoporucuju. :-(

  • Nikča
    Nikča |

    18. 9. 2013 22:34

    mě by spíš zajímalo jestli se dá amasaké koupit v obchodě či si ho musim sama vytvořit Moc dekuji za info

  • anička
    anička |

    8. 11. 2012 23:23

    vysvětli mi prosim někdo co je amasake ??? děkuji

  • dublin.in
    dublin.in |

    20. 9. 2012 12:46

    Vcelku chutné a zdravé, akorát to chutná spíše jako nákyp. Amasaké nám se synem zachutnalo a určitě vyzkoušíme i jiné varianty.

  • teir
    teir |

    6. 4. 2011 13:47

    njam-njam :)