Švestkový štrůdl

moje hodnocení:

3,6

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: k.spageta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, tuku, žloutku a citronové šťávy uhněteme těsto (ingredience by měly mít pokojovou teplotu). Těsto vyválíme a poklademe rozpůlenými švestkami. Posypeme skořicovým cukrem (tím nemusíme šetřit), přidáme roziny a zasypeme ořechy. Závin zamotáme, dáme na plech, potřeme bílkem a upečeme v předehřáté troubě (180 - 200°C).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • libuše
    libuše |

    17. 9. 2013 21:02

    Zkusila jsem, ale těsto šlo špatně vyválet, drolilo se a celkově špatně drželo, švestky mi z něj vytekly. chuťově není špatné, ale spodek závinu je poněkud rozmáčený

  • Ladislava
    Ladislava |

    20. 5. 2012 14:21

    Zkusila jsem,méně cukru mi nevadí,ale těsto mi nešlo moc vyválet. Tak je to takové drolivé.Já osobně dělám těsto podobné,ale mimo hl.mouky a hery a 1 žloutku dávám 8 lžic mléka a 2 lžíce octa.Tento recept je ve pro mne lepší,těsto je pěkně vláčné a výborné. ;-)

  • pippiva
    pippiva |

    8. 11. 2011 14:20

    Srdicko, ono kazdy ma jine chute, nekterym chutna mene sladke a jinym zas hodne sladke. Az budete delat priste zavin, buchtu z kynuteho testa nebo jiny moucnik, tak testo ochutnejte, pripadne i napln. Tak si uvedomite lepe, zda je cukru podle Vasi chute, aby jste se pak vyhnula zklamani. :-) ;-)

  • srdicko1
    srdicko1 |

    8. 11. 2011 08:01

    Tak jsem včera upekla. A musím říci, že je to málo sladké...Příště přidám cukr i do těsta. Doma mi řekli, že lepší je z lístkového těsta. jinak to jde

  • Ivan
    Ivan |

    8. 11. 2011 05:43

    Já bych řekl, že bílkem se to potírá pro získání lepší soudržnosti a lesku.

  • makovička
    makovička |

    7. 11. 2011 06:54

    Řekla bych že bílek zbyde a naco by se rozklepávalo další vejce, když splní stejnou službu, ne ;-) :-D

  • František Brusák
    František Brusák |

    7. 11. 2011 01:10

    Chtěl bych vědět přoč se to potírá bílkem,většinou se používá žloutek nebo celé vejce.Rozhodně vyzkouším,skvělý nápad. :-\

Poslední navštívené:

Abecední seznam: