Švestkový kompot s černým pivem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g švestky (vypeckované)
    • 1
      l pivo - černé
    • 1
      ks citronová kůra (lze i pomeranč)
    • cukr krupice (2-3 lžíce)
    • 1
      lžička maizena (lze vynechat)
    • 1
      ks pomeranč
    • máta (lze i meduňka - na ozdobu)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Švestky omyjte, vypeckujte, v kastrole zalijte pivem a přidejte citronovou kůru a cukr. Uveďte do varu a pak pozvolna vařte, až vznikne hustá, zkaramelizovaná omáčka. Pokud se vám zdá málo hustá, přidejte maizenu rozmíchanou v troše vody a nechte jednou přejít var, dále už nevařte. Pomeranč mezitím dobře omyjte, nakrájejte na tenká kolečka a odstraňte pecičky. Kompot podávejte ještě teplý, ozdobený kousky pomeranče.

Komentáře k receptu

  • penzionalenka
    penzionalenka |

    6. 8. 2014 08:02

    Výborná kombinace, děkuji za tip ;-) P.