• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Napište svůj komentář k receptu

Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 110 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
7fotografií
Nahrát fotku
 

Tenhle slavnostní moučník je na přípravu trochu náročnější. Ovšem výsledek jak vzhledově, tak chuťově naprosto předčí vaše očekávání. Eklérky jsou základem francouzské cukrařiny, ale moučníky z odpalovaného těsta známe a milujeme i tady u nás. Tak se pusťte do pečení!

Suroviny

30 porce
    • 120
      ml mléko plnotučné
    • 135
      ml voda
    • 100
      g máslo
    • 15
      g cukr krupice
    • 4
      g sůl
    • 215
      g hladká mouka
    • 5
      ks vejce velkých, celkem asi 260 g
  • Želé
    • 2
      plátek želatina
    • 200
      g černý rybíz mražený
    • 140
      ml voda
    • 30
      g cukr krupice
    • 10
      ml likér cassis nebo karibský rum
  • Krém
    • 300
      g černý rybíz
    • 200
      ml voda plus 60 ml
    • 80
      g cukr krupice
    • 40
      g pudinkový prášek vanilkový
    • 2
      ks žloutek ze středních vajec
    • 55
      g máslo
    • 300
      g smetana ke šlehání 40 %
  • Poleva
    • 150
      g čokoláda růžová ruby
    • 10
      g slunečnicový olej
    • 1
      hrst maliny lyofilizovaných

Postup přípravy receptu

1
V hrnci na středním plameni za občasného míchání přiveďte k varu mléko, vodu, máslo, cukr a sůl. Jakmile dosáhnete bodu varu, hrnec stáhněte z plotny a rychle vmíchejte mouku. Vraťte na plotýnku a na středním plameni za intenzivního míchání zahřívejte, až se směs spojí v hladké lepivé těsto připomínající knedlík. Asi 2 minuty míchejte, aby se odpařila tekutina. Na dně hrnce se vytvoří slabá přichycená vrstva.

RADA: Jak to udělat, aby se těsto nepřipálilo

2
Těsto přendejte do mísy robota, protínací metlou za nízkých otáček těsto několik minut míchejte, aby vychladlo. Nesmí být horké ani studené, ideální je teplé. Po jednom přidávejte vejce. Množství přidaných vajec je podstatné pro konzistenci těsta, raději vejce vyklepněte do misky a odvažte. Výsledné těsto bude lesklé krémovité konzistence.

RADA: Kvalita mouky

3
Těsto přendejte do zdobicího sáčku s jemně řezanou špičkou a na plechy vyložené pečicím papírem stříkejte rovné úzké čáry o délce asi 10 cm. Nechte si rozestupy, eklérky se v troubě hodně nafouknou.
4
Troubu předehřejte na 180 °C a eklérky pečte 30–35 minut dozlatova. Pak nechte vychladnout na mřížce.

RADA: Jak smažit koblihy a vdolky

5
Připravte želé. Želatinu namočte do vody a nechte pár minut nabobtnat. Rybíz svařte se 140 ml vody, jakmile povolí, rozmixujte ho ponorným mixérem a propasírujte přes síto. Získáte tím zhruba 230 g pyré, vmíchejte cukr s likérem a udržujte v teple. Změklou želatinu vyždímejte, vmíchejte do teplého pyré a dejte chladit do ledničky (případně na chvíli i do mrazáku, pomůže to želatině ztuhnout do polotuha)

RADA: Svatební koláčky s mandlovou drobenkou

6
Mezitím připravte krém. Začněte přípravou rybízového pyré jako při výrobě želé: rybíz zahřejte s 200 ml vody, jakmile změkne, rozmixujte ponorným mixérem, propasírujte přes síto do hrnce a udržujte horké. V misce smíchejte dohladka žloutky, 60 ml vody, pudinkový prášek a cukr. Vše vmíchejte do horkého pyré v hrnci a za stálého míchání přiveďte směs k varu, vařte asi 2 minuty. Míchejte poctivě, aby se směs nepřipálila. Pokud je pudink příliš hustý, přilijte trochu vody. Je ale třeba jej provařit i po zhoustnutí, aby se vytratila škrobová chuť. Odstavte ze sporáku a vmíchejte máslo. Na povrch přitiskněte potravinářskou fólii a dejte do ledničky vychladnout. Jakmile je pudinkový základ zcela vychlazený, prošlehejte jej řádně šlehačem (zjemní a získá krémovou konzistenci) a stěrkou opatrně vmíchejte dotuha ušlehanou šlehačku.
7
Nakonec připravte polevu. Ve vodní lázni prohřejte čokoládu s olejem, až se spojí v hladkou tekutou směs. Vychladlé eklérkové korpusy podélně rozřízněte (spodní část by měla být nepatrně větší než horní). Vršky namočte do čokoládové polevy, posypte nasekaným lyofilizovaným ovocem a nechte zatuhnout v ledničce. Na spodní část korpusů nejprve naneste pomocí zdobicího sáčku menší vrstvu želé. Krém nandejte do sáčku s hvězdicovitou špičkou, naneste vlnovkou na želé a přiklopte
8
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bochánky z odpalovaného těsta

Bochánky z odpalovaného těsta

Věnečky s mátovým krémem

Věnečky s mátovým krémem

Arašídové věnečky

Arašídové věnečky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Svačina Pečení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý rybíz Čokoláda Cukr krupice Hladká mouka Likér Maliny Máslo Mléko plnotučné Pudinkový prášek Slunečnicový olej Smetana ke šlehání Sůl Vejce Voda Želatina Žloutek

Majonéza bez vajec

Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Jarní salát - vitamínová bomba

Jarní salát - vitamínová bomba

Košovská specialita

Košovská specialita

Česnečka po česku

Česnečka po česku

Kuřecí směs s játry

Kuřecí směs s játry

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Majolková krkovička se sýrem

Majolková krkovička se sýrem

Špenátová polévka s krutony

Špenátová polévka s krutony

Pivní sýr

Pivní sýr

Doporučujeme

50 minut
Kachní prsa s nudlovým salátem

Kachní prsa s nudlovým salátem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

40 minut
Cuketové muffiny

Cuketové muffiny

60 minut
Vídeňský řízek se smetanovou kaší

Vídeňský řízek se smetanovou kaší

20 minut
Těstoviny Carbonara s pečenými rajčaty

Těstoviny Carbonara s pečenými rajčaty

90 minut
Tvarohová zmrzlina s ostružinami

Tvarohová zmrzlina s ostružinami

30 minut
Losos v sezamu s nudlemi

Losos v sezamu s nudlemi

15 minut
Hummus z červené řepy

Hummus z červené řepy

Bazar
Čokoládově hnědé manžestrové kalhoty vel. 86 Čokoládově hnědé manžestrové kalhoty vel. 86 Více info
Čokoládově hnědý odkládací stolek, výška 56 cm Čokoládově hnědý odkládací stolek, výška 56 cm Více info
Tenší čokoládový svetřík Tenší čokoládový svetřík Více info
DERMACOL těl. mléko Belgická čokoláda s pomerančem DERMACOL těl. mléko Belgická čokoláda s pomerančem Více info

Majonéza bez vajec

Poslední sledované recepty

38
Kuřecí satay s arašídovou omáčkou
Kuřecí satay s…
31
Hummus z červené řepy
Hummus z červené řepy
27
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…
21
Losos v sezamu s nudlemi
Losos v sezamu s nudlemi
20
Červená řepa s žervé a rakouským špekem
Červená řepa s žervé a…

Zajímavé články

Salát, to je zázrak! Zasytí, chutná a dodá vitaminy. Vychutnejte si ty nejlepší
Salát, to je zázrak! Zasytí, chutná a dodá…
Pavlova: Královna mezi dezerty, který připomíná baletní sukni. Pokochejte se galerií těch nejhezčích a upečte si ji doma
Pavlova: Královna mezi dezerty, který připomíná…
Víte, jak správně jíst pizzu? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak správně jíst pizzu? Většina z nás to…
10 skvělých receptů s lilkem: Ani masožroutům nebude vadit, že jedí jen zeleninu
10 skvělých receptů s lilkem: Ani masožroutům…
Kvašená zelenina: Připravte si ji snadno doma a obohaťte svůj jídelníček o vitaminy
Kvašená zelenina: Připravte si ji snadno doma a…
AHA.cz Miláček žen Nedvěd: Zahnul Darince s fanynkou

Miláček žen Nedvěd: Zahnul Darince s fanynkou

Mimibazar Příspěvek 5000 korun na každé dítě: Kde najít formulář a jak ho vyplnit? Žádat můžete od 15.8.

Příspěvek 5000 korun na každé dítě: Kde najít formulář a jak ho vyplnit? Žádat můžete od 15.8.

Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by teď neměl hledat lásku, kdo naopak ano

Horoskop na tento týden: Kdo by teď neměl hledat lásku, kdo naopak ano

Blesk pro ženy Ben Affleck slaví životní jubileum! Jakými pády i úspěchy si za 50 let prošel?

Ben Affleck slaví životní jubileum! Jakými pády i úspěchy si za 50 let prošel?

Ženy.cz Ridina Ahmedová: V mládí jsem si připadala nedostatečná a nehodná lásky

Ridina Ahmedová: V mládí jsem si připadala nedostatečná a nehodná lásky

Blesk.cz Tajemství majetku zesnulé Olivie Newtonové-Johnové (†73): Čím si vydělala miliardu?!

Tajemství majetku zesnulé Olivie Newtonové-Johnové (†73): Čím si vydělala miliardu?!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Tohle že je máma 5 dětí? Známá fitness trenérka ukázala své tělo 9 týdnů po porodu dvojčat

Tohle že je máma 5 dětí? Známá fitness trenérka ukázala své tělo 9 týdnů po porodu dvojčat

Blesk Horoskopy Pro svou lásku obětují cokoli: Která znamení to jsou?

Pro svou lásku obětují cokoli: Která znamení to jsou?

Abecedazahrady Zavřeniny nejsou zavařeniny. Vyzkoušejte je, ovoce zůstane plné vitaminů

Zavřeniny nejsou zavařeniny. Vyzkoušejte je, ovoce zůstane plné vitaminů

Další doporučené recepty:

Eintopf s vinnou klobásou
Eintopf s vinnou klobásou
Eintopf Vepřová plec z trouby
Eintopf Vepřová plec z trouby
Eishu
Eishu
El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas
El Paso Kořenící směs na fajitas…
Eliščina rýže
Eliščina rýže
Elixír mládí
Elixír mládí
  • Recepty.cz
  • Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí