Arabská rýže

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 18
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle osmahneme nudle do tmavěhněda, přidáme rýži, pořádně promícháme, zalijeme vodou, osolíme, přiklopíme pokličkou a jakmile se začne vařit, dáme do vyhřáté trouby na 170°C. Pečeme asi 20-25 minut.
2
Rýže není tolik suchá, a tak ji můžete podávat i k minutkovému masu.
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Rýže Sůl Vlasové nudle Voda
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • dzuli
    dzuli |

    28. 3. 2013 01:30

    do tej truby to mam dat prikrite alebo bez policky

  • JindraCZ
    JindraCZ |

    20. 5. 2012 20:08

    A to mám zalít jakou vodou ? Vroucí, teplou nebo studenou ? Děkuji

  • Feroonkah
    Feroonkah |

    20. 4. 2012 19:13

    Trochu mi vadila vůně másla ve výsledném pokrmu, ale mělo úspěch, rozhodně stojí za zkoušku, je to zase něco jiného. Příště asi zkusím přidat nějaké koření.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    23. 1. 2012 20:30

    Rýže je velice chutná. Mastná, takže se opravdu hodí k samotným masům bez omáčky. Dokonce bych řekla, že i víc, než k masům s omáčkou, protože jakákoliv omáčka by přebyla její chuť. A dobrá opravdu je. Ale taky pěkná kalorická pecka. Nic pro toho, kdo si chce dát rýži jakožto dietní přílohu. To pak už klidně zvolte hranolky :)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    23. 1. 2012 10:54

    Ano.

  • Adušinka
    Adušinka |

    7. 1. 2011 21:21

    MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

  • Adušinka
    Adušinka |

    7. 1. 2011 21:21

    MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

  • fatima z daleka nenapisu
    fatima z daleka nenapisu |

    7. 9. 2007 22:51

    k te ryzy z vlasovyma nudlama je jeste prida mandle a rozinky.vsechno se osmazy na cibuli strochou oleje pak se nato vyysype ryze.adusi se.

  • Martina Jaworin
    Martina Jaworin |

    14. 11. 2006 10:47

    Tak tohle znám, je to opravdu výborne. Naučil mě to můj přítel který pocházi ze Sýrie. Jejich kuchyně je vůbec moc dobrá možná že sem přidám nejaký ten jeho recept.

  • Anonym
    Anonym |

    31. 10. 2006 11:54

    Skvělé. Rýži mám ráda a v této podobě je zase jiná. Navíc opečené nudle krásně voní.

  • Jana
    Jana |

    29. 8. 2006 11:48

    Prosím, to jsou nudle co se dávají do polévek,ty moc tenké?Děkuji

  • Anonym
    Anonym |

    29. 8. 2006 01:16

    Takto upravenou rýži vařím léta, a mohu doporučitmísto vody zalét kuřecím vývarem.

  • Terina
    Terina |

    20. 7. 2006 23:16

    Mňam, mňam :o)))

  • Anonym
    Anonym |

    12. 4. 2006 16:07

    Já znám rýži s nudlemi ze Sýrie, ale bez pečení v troubě (moje švagrová moc nevaří, takže troubu nemá:-). S tím zapečením je to lepší, děkuju za recept.

  • Roman Raba
    Roman Raba |

    1. 3. 2006 20:24

    Vynikající, jednoduché, lepší rýži jsem nejedl.

  • Helena Abouzeidova Mudr
    Helena Abouzeidova Mudr |

    8. 10. 2005 18:27

    tento zpuusob upravy ryze je zapsan ve svetove kulinarske encyklopedii pod nazvem vermiceli rice,pravdepodobne se do nekterych arabskych zemi dostal diky kolonizaci.Cesi toho umi dost,ale pripravit dobro ryzi neumi.Mozna je to proto,ze se k nam dlouho dovazela jen lepiva cinska tyze.Mel by zde byt nejaky zpusob,aby nekdo tim,ze da petku nepripravil ostatni o pozitek z dobreho jidla.

  • Helena Abouzeidova Mudr
    Helena Abouzeidova Mudr |

    6. 10. 2005 09:58

    Ty nudle jsou syrove rovnou z pytliku,po pridani ryze rozmichat,aby ta ryze byla jakokoby zihana cervenohnedymi nudlickami.

  • kája
    kája |

    5. 10. 2005 19:50

    prosím , ty nudle se smaží na tom másle syrové jako ta rýže??

  • Helena Abouzeidova Mudr
    Helena Abouzeidova Mudr |

    5. 10. 2005 17:38

    Prominte,neuvedomila jsem si,ze pani Kindlova napsala kolik vody,vemte toradsi podle ni,ona to ma urcite vyzkousene s ryzi,ktera je u nas na trhu.

  • Helena Abouzeidova Mudr
    Helena Abouzeidova Mudr |

    5. 10. 2005 17:33

    V kastrole se usmazi nudle,na to se prida nekolikrat promyta ryze,aby se odstranil skrob a nelepila se,osolit,popripade pridat safran,nebo jine koreni,podle druhu jidla,zalit vodou a uvarit bud v troube,nebo na plotne.je dobra i jen tak bila bez koreni.(varrit prikryte poklickou .Pomer ryze a vody je 1:2.)

  • wendy
    wendy |

    5. 10. 2005 12:27

    Na pánev se ty nudle a rýže dávají už uvařené, nebo syrové rovnou z pytlíku?

  • Helena Abouzeidova Mudr
    Helena Abouzeidova Mudr |

    5. 10. 2005 09:39

    Nudle jsou usmazene.ja to delam na polovine masla a polovine oleje.maslo doda chut,olej lesklost a jakoby klouzavost jednotlivych zrnicek.tukem ale neplytvat.

  • Anonym
    Anonym |

    4. 10. 2005 19:30

    tie nudle su uvarene?

  • Lambi Lehovcová
    Lambi Lehovcová |

    3. 10. 2005 23:39

    DOKUD NEOCHUTNÁTE TAK NEUVĚŘÍTE.JE TO PROSTĚ BOMBA A NÉ JAKO OBYČEJNÝ ZPŮSOB PŘÍPRAVY , KTERÝ JE CHUŤOVĚ ÚPLNÁ NULA PROTI TÉTO LUXUSNÍ REJŽIČCE :)))