• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Arabská rýže
    Napište svůj komentář k receptu

    Arabská rýže

    autor: i.kindl-bl0ck3d20060215
    0.0
    moje hodnoceni
    4.7
    hodnotilo: 18
    doba přípravy: 35 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Arabská rýže
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    2 porce
      • 1
        hrnek rýže
      • 1,50
        hrnek voda
      • 2
        hrst vlasové nudle
      • 70
        g máslo
      • 1
        špetka sůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Na másle osmahneme nudle do tmavěhněda, přidáme rýži, pořádně promícháme, zalijeme vodou, osolíme, přiklopíme pokličkou a jakmile se začne vařit, dáme do vyhřáté trouby na 170°C. Pečeme asi 20-25 minut.
    2
    Rýže není tolik suchá, a tak ji můžete podávat i k minutkovému masu.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Šafránová rýže

    Šafránová rýže

    Rajčatová rýže

    Rajčatová rýže

    Eliščina rýže

    Eliščina rýže

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • dzuli
      dzuli | 28. 3. 2013 01:30

      do tej truby to mam dat prikrite alebo bez policky

    • JindraCZ
      JindraCZ | 20. 5. 2012 20:08

      A to mám zalít jakou vodou ? Vroucí, teplou nebo studenou ? Děkuji

    • Feroonkah | 20. 4. 2012 19:13

      Trochu mi vadila vůně másla ve výsledném pokrmu, ale mělo úspěch, rozhodně stojí za zkoušku, je to zase něco jiného. Příště asi zkusím přidat nějaké koření.

    • ČernáLuna
      ČernáLuna | 23. 1. 2012 20:30

      Rýže je velice chutná. Mastná, takže se opravdu hodí k samotným masům bez omáčky. Dokonce bych řekla, že i víc, než k masům s omáčkou, protože jakákoliv omáčka by přebyla její chuť. A dobrá opravdu je. Ale taky pěkná kalorická pecka. Nic pro toho, kdo si chce dát rýži jakožto dietní přílohu. To pak už klidně zvolte hranolky :)

    • ČernáLuna
      ČernáLuna | 23. 1. 2012 10:54

      Ano.

    • Adušinka
      Adušinka | 7. 1. 2011 21:21

      MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

    • Adušinka
      Adušinka | 7. 1. 2011 21:21

      MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

    • fatima z daleka nenapisu
      fatima z daleka nenapisu | 7. 9. 2007 22:51

      k te ryzy z vlasovyma nudlama je jeste prida mandle a rozinky.vsechno se osmazy na cibuli strochou oleje pak se nato vyysype ryze.adusi se.

    • Martina Jaworin
      Martina Jaworin | 14. 11. 2006 10:47

      Tak tohle znám, je to opravdu výborne. Naučil mě to můj přítel který pocházi ze Sýrie. Jejich kuchyně je vůbec moc dobrá možná že sem přidám nejaký ten jeho recept.

    • Anonym
      Anonym | 31. 10. 2006 11:54

      Skvělé. Rýži mám ráda a v této podobě je zase jiná. Navíc opečené nudle krásně voní.

    • Jana
      Jana | 29. 8. 2006 11:48

      Prosím, to jsou nudle co se dávají do polévek,ty moc tenké?Děkuji

    • Anonym
      Anonym | 29. 8. 2006 01:16

      Takto upravenou rýži vařím léta, a mohu doporučitmísto vody zalét kuřecím vývarem.

    • Terina
      Terina | 20. 7. 2006 23:16

      Mňam, mňam :o)))

    • Anonym
      Anonym | 12. 4. 2006 16:07

      Já znám rýži s nudlemi ze Sýrie, ale bez pečení v troubě (moje švagrová moc nevaří, takže troubu nemá:-). S tím zapečením je to lepší, děkuju za recept.

    • Roman Raba
      Roman Raba | 1. 3. 2006 20:24

      Vynikající, jednoduché, lepší rýži jsem nejedl.

    • Helena Abouzeidova Mudr
      Helena Abouzeidova Mudr | 8. 10. 2005 18:27

      tento zpuusob upravy ryze je zapsan ve svetove kulinarske encyklopedii pod nazvem vermiceli rice,pravdepodobne se do nekterych arabskych zemi dostal diky kolonizaci.Cesi toho umi dost,ale pripravit dobro ryzi neumi.Mozna je to proto,ze se k nam dlouho dovazela jen lepiva cinska tyze.Mel by zde byt nejaky zpusob,aby nekdo tim,ze da petku nepripravil ostatni o pozitek z dobreho jidla.

    • Helena Abouzeidova Mudr
      Helena Abouzeidova Mudr | 6. 10. 2005 09:58

      Ty nudle jsou syrove rovnou z pytliku,po pridani ryze rozmichat,aby ta ryze byla jakokoby zihana cervenohnedymi nudlickami.

    • kája
      kája | 5. 10. 2005 19:50

      prosím , ty nudle se smaží na tom másle syrové jako ta rýže??

    • Helena Abouzeidova Mudr
      Helena Abouzeidova Mudr | 5. 10. 2005 17:38

      Prominte,neuvedomila jsem si,ze pani Kindlova napsala kolik vody,vemte toradsi podle ni,ona to ma urcite vyzkousene s ryzi,ktera je u nas na trhu.

    • Helena Abouzeidova Mudr
      Helena Abouzeidova Mudr | 5. 10. 2005 17:33

      V kastrole se usmazi nudle,na to se prida nekolikrat promyta ryze,aby se odstranil skrob a nelepila se,osolit,popripade pridat safran,nebo jine koreni,podle druhu jidla,zalit vodou a uvarit bud v troube,nebo na plotne.je dobra i jen tak bila bez koreni.(varrit prikryte poklickou .Pomer ryze a vody je 1:2.)

    • wendy
      wendy | 5. 10. 2005 12:27

      Na pánev se ty nudle a rýže dávají už uvařené, nebo syrové rovnou z pytlíku?

    • Helena Abouzeidova Mudr
      Helena Abouzeidova Mudr | 5. 10. 2005 09:39

      Nudle jsou usmazene.ja to delam na polovine masla a polovine oleje.maslo doda chut,olej lesklost a jakoby klouzavost jednotlivych zrnicek.tukem ale neplytvat.

    • Anonym
      Anonym | 4. 10. 2005 19:30

      tie nudle su uvarene?

    • Lambi Lehovcová
      Lambi Lehovcová | 3. 10. 2005 23:39

      DOKUD NEOCHUTNÁTE TAK NEUVĚŘÍTE.JE TO PROSTĚ BOMBA A NÉ JAKO OBYČEJNÝ ZPŮSOB PŘÍPRAVY , KTERÝ JE CHUŤOVĚ ÚPLNÁ NULA PROTI TÉTO LUXUSNÍ REJŽIČCE :)))

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
    Přílohy Rýže Pečení Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Rýže Sůl Vlasové nudle Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Rajská polévka s masem

    Rajská polévka s masem

    Kuřecí na houbách pro začínající kuchaře

    Kuřecí na houbách pro začínající…

    Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

    Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

    Afrika řezy

    Afrika řezy

    Kari placičky se sýrem a rýží

    Kari placičky se sýrem a rýží

    Celerová omeleta

    Celerová omeleta

    Farmářská polévka

    Farmářská polévka

    Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

    Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

    Vepřový plátek s listovým špenátem

    Vepřový plátek s listovým špenátem

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    2001
    Medová žebra
    Medová žebra
    26
    Palačinky
    Palačinky
    18
    Bramboráky
    Bramboráky
    14
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…
    13
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…

    Zajímavé články

    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5 receptů na dobroty do baťůžku
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5…
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…

    Sledujte nás

    AHA.cz Prachař prchá od Batulkové! Jako matka jsem selhala, vzpomíná herečka

    Prachař prchá od Batulkové! Jako matka jsem selhala, vzpomíná herečka

    AHA.cz Rána do vazu Dominice Gottové! Podraz od proradného manžílka

    Rána do vazu Dominice Gottové! Podraz od proradného manžílka

    AHA.cz Deník Aha! 13.4.2021

    Deník Aha! 13.4.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Dáma.cz Seriál Ulice: Kdo získá srdce Prokopa a Lumíra a klíčový soud s Marešem

    Seriál Ulice: Kdo získá srdce Prokopa a Lumíra a klíčový soud s Marešem

    Ženy.cz Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Maminka.cz Děti podle hvězd: Blíženci vyskakují z kočárku, Raci potřebují neustálou pozornost

    Děti podle hvězd: Blíženci vyskakují z kočárku, Raci potřebují neustálou pozornost

    Reflex.cz Šéfka SÚKL Storová: Neznáme vedlejší účinky Sputniku V, chybí informace, můžeme skončit jako Slovensko

    Šéfka SÚKL Storová: Neznáme vedlejší účinky Sputniku V, chybí informace, můžeme skončit jako Slovensko

    E15.cz Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Abecedazahrady Zahradu zútulní dobře vybrané dekorace. 40 skvělých tipů, kde a za kolik je koupit

    Zahradu zútulní dobře vybrané dekorace. 40 skvělých tipů, kde a za kolik je koupit

    Další doporučené recepty:

    Apple-pear pie
    Apple-pear pie
    Aprílové řezy se zakysanou smetanou
    Aprílové řezy se zakysanou smetanou
    Apulijský pstruh na grilu
    Apulijský pstruh na grilu
    Arabské kuře
    Arabské kuře
    Arabské lodičky pide s různými náplněmi
    Arabské lodičky pide s různými náplněmi
    Arabský chléb - Pide
    Arabský chléb - Pide
    • Recepty.cz
    • Arabská rýže
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí