Kuře na plechovce s pivem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře
    • 0,3
      šálek třtinový cukr
    • 0,3
      šálek sůl
    • 500
      ml pivo plechovka
    • olivový olej dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve velké marinovací nádobě nebo pytli na marinování smícháme hnědý cukr a 1/3 šálku soli. Přidáme 2 šálky horké vody a promícháme, dokud se cukr i sůl nerozpustí. Tuto směs smícháme se 6 šálky studené vody.

RADA: Jak naporcovat kuře

2
Kuře důkladně zvenku i zevnitř omyjeme a dáme do nálevu soli a cukru a necháme odpočívat v lednici zhruba 2 hodiny.

RADA: Marináda na gril podle Zdeňka Pohlreicha

3
Kuře vyjmeme z nálevu, dobře omyjeme a osušíme.
4
Otevřeme plechovku piva a necháme v ní asi polovinu množství nápoje. Vršek plechovky vsuneme do dutiny kuřete a postavíme do pekáčku, ve kterém budeme kuře také grilovat. Potřeme ho ze všech stran olivovým olejem, postavíme na rozpálený gril a ten uzavřeme. Takto necháme grilovat zhruba hodinu, dokud nebude povrch kuřete zlatý a křupavý.

RADA: Pohlreich radí, jak grilovat s perfektním výsledkem

5
Pomocí utěrky opatrně vyjmeme z grilu hotové kuře a postavíme ho na čistý pečící papír a necháme ještě 15-20 minut stát. Nakonec opatrně odstraníme plechovku.
Použité ingredience v tomto receptu: Kuře Olivový olej Pivo Sůl Třtinový cukr

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: