Kuře na pivu se šlehačkou

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks cibule větší
    • 0,3
      l pivo světlé
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 150
      g žampiony nebo čerstvé houby
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře rozporcujeme na menší kousky. V pekáčku rozpustíme máslo a porce kuřete na něm z obou stran lehce opečeme, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a chvilku restujeme. Podlijeme pivem a stejným množstvím vody, osolíme a opepříme. Zakryté pečeme 1/2 hodiny potom obrátíme a pečeme další 1/2 hodinu. Poté znovu otočíme, přidáme houby, šlehačku a odkryté dopečeme.
2
Jako příloha jsou nejlepší šťouchané brambory polité touto vynikající omáčkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Šárka Rudlová
    Šárka Rudlová |

    30. 5. 2009 20:55

    Docela fajn, dělala jsem z celých kuřecích stehen a podávala se šťouchanými brambory, příště dám víc piva aby ta chuť byla ještě trochu výraznější (použila jsem plzeň z plechovky).

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    20. 11. 2006 18:12

    Můžu jen říci - prostě skvělé! Neměla jsem světlé pivo, jen tmavé a smetanu 10%, ale to snad nevadí. Moc jsme si pochutnali. Už se těším na příště.

  • bramborka
    bramborka |

    16. 11. 2006 16:40

    Tak jsem musela opakovat,rodinka si zas vyžádala to "voňavý masíčko" k večeři:-)Vyzkoušejte je to bašta.

  • bramborka
    bramborka |

    2. 11. 2006 13:49

    Je to vážně jednoduché,dobré a nejradši na takovýchto jídlech mám že se to "dělá samo"!

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    2. 11. 2006 12:37

    Bramborko, vždycky mě inspiruješ, už jsem si dala do oblíbených a brzy vyzkouším.

  • bramborka
    bramborka |

    2. 11. 2006 11:12

    Výborné,ta skvělá omáčka jaká se vytvoří a dá na brambory.Lahoda.Ani nám nevadilo že jsem neměla houby.Děkuji za recept,ukládám do oblíbených.

  • Anna
    Anna |

    21. 10. 2006 19:09

    Takhle dělám řízky, a je to skvělý jídlo, nemusí se používat pivečko.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    21. 10. 2006 13:01

    Alenko,já bych tuto dobrotku klidně upekla,jen mě zase chybí to pivo,ostatní mám:o)

  • Anina
    Anina |

    21. 10. 2006 08:30

    To bude dobrý, mnam.

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    20. 10. 2006 14:40

    Ráno jsem koupila v akci kuře a právě jsem donesla košík hub. Teď už jenom potřebuju někoho, kdo by to upekl, musí to být moc dobré. Mňam!!!