Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

moje hodnocení: 0

3.4

hodnotilo: 7
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g máslo
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce sladká paprika
    • 800
      ml drůbeží vývar
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 4
      ks kuřecí stehna
    • 4
      snítka tymián
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V širokém kastrolu na másle dozlatova orestujte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte kmín a rajčatový protlak. Protlak orestujte, poté přisypte hladkou mouku a vymíchejte hustou jíšku. Přidejte papriku, opět krátce zarestujte a metličkou zašlehejte studený vývar. Dochuťte solí a pepřem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Na pánvi s olejem dozlatova opečte nasolená kuřecí stehna a vložte je do omáčky. Přihoďte větvičky tymiánu a na mírném plameni duste asi 1 hodinu. Maso vyjměte na prkénko a do omáčky nalijte 200 ml sladké smetany, provařte a vše přes jemný cedník propasírujte.
3
V průběhu dušení si připravte lehounké krupicové noky. V kastrolu přiveďte k varu mléko s máslem a špetkou soli. Hned vsypte krupici a míchejte, dokud nevznikne jednolitá hmota. Poté, co hmota zchladne, do ní postupně zapracujte 2 vejce, 2 žloutky, špetku soli, muškátový oříšek a polohrubou mouku. a závěr zlehka vmíchejte sníh ze 2 zbylých bílků. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a pomocí haluškového sítka s velkými otvory zavařte noky. Vařte, dokud nevyplavou, asi 1 minutu, a poté je hned slijte a prohoďte s kouskem másla, aby se neslepily.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

4
Maso ze stehen oberte, vmíchejte zpět do omáčky a podávejte s noky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.