Hovězí líčka na smetaně a houskový knedlík

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,3
      kg hovězí líčka
    • 3
      ks cibule střední
    • 3
      stroužek česnek
    • 1,5
      l hovězí vývar
    • 1
      dl slunečnicový olej
    • 2
      lžička olivový olej s bazalkou
    • 2
      ks mrkev větší
    • 1
      ks celer menší
    • 1
      ks petržel
    • 5
      ks nové koření
    • 15
      ks pepř celý
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kelímek smetana 33%
    • 3
      lžíce hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmahneme cibuli a česnek, cibuli středně. Přidáme líčka a smažíme, než se maso zatáhne, přidáme mrkev, petržel a celer nakrájené na větší kousky a chvíli smažíme s masem, vložíme bobkový list, nové koření, pepř celý a zalijeme vývarem 0,5 litru.
2
Dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme 1,5 hodiny.
3
Vyndáme zeleninu, promixujeme a vrátíme zpět (možno propasírovat). Nové koření, bobkový list a pepř vyndáme.
4
Dolijeme vývar a zalijeme smetanou, dochutíme solí, provaříme a zahustíme. Necháme provařit asi 10 minut a podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu

  • karol
    karol |

    16. 5. 2016 19:41

    ty kokso.vegetariana jsem jeste nevidel shanet maso

  • nevařič
    nevařič |

    12. 3. 2016 10:09

    Pěkná fotodokumentace - až mám na to chuť.

  • citronka
    citronka |

    10. 3. 2016 13:53

    nevím jak je to na jiných místech v Česku,ale u nás se hovězí líčka sehnat nedají.

  • Lucie
    Lucie |

    9. 3. 2016 07:16

    Kde je recept na ten houskový knedlík když už je to psaný s tim knedlíkem :'(