• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Hovězí po burgunsku
    Napište svůj komentář k receptu

    Hovězí po burgunsku

    autor: F.O.O.D.
    0.0
    moje hodnoceni
    4.2
    hodnotilo: 5
    doba přípravy: 150 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Hovězí po burgunsku
    Hovězí po burgunsku
    Hovězí po burgunsku
    Hovězí po burgunsku
    Hovězí po burgunsku
    Hovězí po burgunsku
    Hovězí po burgunsku
    Hovězí po burgunsku
    6fotografií
    Nahrát fotku
     

    Dušené hovězí maso na červeném víně doplněné o omáčku z rajčatového protlaku, žampionů, cibulky a špeku. O výslednou chuť a vůni se postarají rozmarýn a tymián. Tento tradiční francouzský recept si nejlépe vychutnáte s pečivem nebo bramborovou kaší.

    Suroviny

    6 porce
      • 1
        kg cibule
      • sůl
      • 1
        ks česnek
      • pepř mletý
      • 1
        lžička cayenský pepř
      • tymián
      • 150
        g anglická slanina
      • 2
        kg hovězí maso zadní
      • rozmarýn
      • 2
        l červené víno
      • 300
        g žampiony
      • 2
        l zeleninový vývar
      • 150
        g špek
      • 300
        g nakládané cibulky
      • 100
        g vepřové sádlo
      • 1
        lžíce uzená paprika - koření
      • 2
        lžíce rajský protlak

    Postup přípravy receptu

    1
    Hovězí maso nakrájejte na kostky, lehce opepřete, zalijte částí červeného vína, přidejte trošku rozmarýnu, tymiánu a rozmačkanou polovinu paličky česneku. Zakryjte a nechte v chladu odležet, minimálně jeden den dopředu, maso ale můžete nechat naložené i 5 dní.

    RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

    2
    Na rozpálené teflonové pánvi orestujte dozlatova na kostičky nakrájenou slaninu. Poté přidejte scezené nakládané cibulky, nakrájené žampiony a vše osmahněte dozlatova, odstavte. Maso vyndejte z láku, na rozpáleném sádle ho zprudka orestujte, osolte, a vyndejte z kastrolu ven. Na výpeku orestujte nakrájenou cibuli a špek, osmahněte dozlatova, vraťte zpět maso a vmíchejte rajčatový protlak, uzenou papriku a kajenský pepř. Duste na mírném ohni doměkka, asi 2 hodiny. Postupně podlévejte vývarem a čerstvým vínem dle potřeby.
    3
    Omáčku svařte, dochuťte solí, pepřem, utřeným česnekem a nasekaným rozmarýnem a tymiánem. Nakonec vmíchejte anglickou slaninu, žampiony a cibulky.

    RADA: Jak rychle oloupat česnek? Podívejte se na VIDEO

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Hovězí ptáčky s rýží

    Hovězí ptáčky s rýží

    Hovězí bourguignon

    Hovězí bourguignon

    Hovězí po Burngunsku

    Hovězí po Burngunsku

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí Julie Childová FOOD
    Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cayenský pepř Červené víno Česnek Cibule Hovězí maso Nakládané cibulky Pepř mletý Rajský protlak Rozmarýn Špek Sůl Tymián Uzená paprika - koření Vepřové sádlo Žampiony Zeleninový vývar

    Jak na bramborovou kaši

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Vepřové kotlety v šunkové omáčce

    Vepřové kotlety v šunkové omáčce

    Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

    Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

    Lahodné profiteroles

    Lahodné profiteroles

    Brynzová pomazánka III.

    Brynzová pomazánka III.

    Cheesecake III.

    Cheesecake III.

    Jogurtová buchta II.

    Jogurtová buchta II.

    Kokosová rýže se skořicí

    Kokosová rýže se skořicí

    Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

    Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

    Svěží koláč s lesním ovocem

    Svěží koláč s lesním ovocem

    Doporučujeme

    95 minut
    Hovězí sekaná Wellington

    Hovězí sekaná Wellington

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Jak na bramborovou kaši

    Poslední sledované recepty

    32
    Skvělý domácí kváskový chleba
    Skvělý domácí kváskový…
    28
    Kokosová roláda
    Kokosová roláda
    26
    Pečené bramborové lupínky
    Pečené bramborové lupínky
    26
    Palačinky
    Palačinky
    23
    Čočkové placičky ala bramboráčky
    Čočkové placičky ala…

    Zajímavé články

    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…

    Sledujte nás

    AHA.cz Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    AHA.cz Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    AHA.cz Deník Aha! 20.1.2021

    Deník Aha! 20.1.2021

    Dáma.cz Zlaté devadesátky: Ikonické hvězdné páry 90. let, které jsme milovali

    Zlaté devadesátky: Ikonické hvězdné páry 90. let, které jsme milovali

    Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

    Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

    Ženy.cz Evoluce dámských šatů: Který rok ovládly puntíky, vycpaná ramena nebo mini?

    Evoluce dámských šatů: Který rok ovládly puntíky, vycpaná ramena nebo mini?

    Maminka.cz Maminkou roku 2020 je Kateřina Tichá! Kdo vyhrál jednotlivé kategorie?

    Maminkou roku 2020 je Kateřina Tichá! Kdo vyhrál jednotlivé kategorie?

    Reflex.cz Alexandr Vondra: Donald Trump to všechno podělal

    Alexandr Vondra: Donald Trump to všechno podělal

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Další doporučené recepty:

    Hovězí pečeně na červeném vínu
    Hovězí pečeně na červeném vínu
    Hovězí pečeně na divoko
    Hovězí pečeně na divoko
    Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
    Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
    Hovězí po Burngunsku
    Hovězí po Burngunsku
    Hovězí podle Fabrizia
    Hovězí podle Fabrizia
    Hovězí polévka s masem - dietní
    Hovězí polévka s masem - dietní
    • Recepty.cz
    • Hovězí po burgunsku
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí