Hovězí po burgunsku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 150 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg hovězí maso zadní
    • 1
      kg cibule
    • 150
      g anglická slanina
    • 300
      g nakládané cibulky
    • 300
      g žampiony
    • 100
      g vepřové sádlo
    • 150
      g špek
    • 1
      ks česnek
    • rozmarýn
    • tymián
    • 2
      l červené víno
    • 2
      l zeleninový vývar
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžíce uzená paprika - koření
    • 1
      lžička cayenský pepř
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hovězí maso nakrájejte na kostky, lehce opepřete, zalijte částí červeného vína, přidejte trošku rozmarýnu, tymiánu a rozmačkanou polovinu paličky česneku. Zakryjte a nechte v chladu odležet, minimálně jeden den dopředu, maso ale můžete nechat naložené i 5 dní. Na rozpálené teflonové pánvi orestujte dozlatova na kostičky nakrájenou slaninu. Poté přidejte scezené nakládané cibulky, nakrájené žampiony a vše osmahněte dozlatova, odstavte. Maso vyndejte z láku, na rozpáleném sádle ho zprudka orestujte, osolte, a vyndejte z kastrolu ven. Na výpeku orestujte nakrájenou cibuli a špek, osmahněte dozlatova, vraťte zpět maso a vmíchejte rajčatový protlak, uzenou papriku a kajenský pepř. Duste na mírném ohni doměkka, asi 2 hodiny. Postupně podlévejte vývarem a čerstvým vínem dle potřeby. Omáčku svařte, dochuťte solí, pepřem, utřeným česnekem a nasekaným rozmarýnem a tymiánem. Nakonec vmíchejte anglickou slaninu, žampiony a cibulky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: