Hovězí ptáčky s rýží

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 4
doba přípravy: 150 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g rýže
    • 4
      plátek hovězí kýta po 200 g
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná
    • 4
      ks buřty
    • 4
      ks vejce
    • 8
      ks nakládané okurky
    • 3
      ks cibule
    • 100
      g špek
    • 2
      lžíce sádlo
    • 4
      ks nové koření
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      l hovězí vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži dejte vařit podle návodu na obalu. Plátky masa naklepejte, osolte, opepřete a z jedné strany namažte plnotučnou hořčicí. Vložte 1/4 buřtu, 1/4 vejce uvařeného natvrdo, plátek okurky, plátek cibule a malý plátek špeku.
2
Maso zabalte do rolády a zavažte provázkem tak, aby se nerozbalilo. Rolády zprudka orestujte na sádle ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Pak je vyjměte a ve výpeku opečte vše zbylé: nadrobno nasekanou cibuli a špek, na kostičky nakrájené buřty, okurky a vajíčko.
3
Vše orestujte, přidejte koření, hořčici a podlijte vývarem. Do hrnce vraťte „ptáčky“, přiklopte a pečte je asi 2 hodiny při 180 °C, podle potřeby podlévejte. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s vařenou rýží.
4
//**NÁŠ TIP:** Pokud se vám nechce motat s roládkami, připravte si „rozlétaného ptáčka“. Maso upečte, výpek zahustěte a přidejte nakrájené vejce, okurku a buřty. //
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: