• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ
    • Recepty.cz
    • Hovězí po Burngunsku
    Napište svůj komentář k receptu

    Hovězí po Burngunsku

    autor: Leo123
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: 180 minut
    obtížnost: střední
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Hovězí po Burngunsku
    Hovězí po Burngunsku
    Hovězí po Burngunsku
    Hovězí po Burngunsku
    Hovězí po Burngunsku
    Hovězí po Burngunsku
    Hovězí po Burngunsku
    Hovězí po Burngunsku
    6fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    5 porce
      • 1
        kg hovězí kýta
      • 250
        g uzená slanina
      • 500
        ml červené víno Cabernet
      • 500
        ml hovězí vývar Masox
      • 200
        g žampiony
      • 1
        ks mrkev
      • 1
        ks cibule
      • 5
        stroužek česnek
      • 140
        g rajský protlak
      • 10
        ks šalotka
      • 3
        lžíce hladká mouka
      • 4
        ks snítka tymiánu
      • 2
        ks bobkový list
      • máslo
      • 2
        lžíce rostlinný olej
      • sůl
      • pepř mletý

    Postup přípravy receptu

    1
    Troubu rozehřejeme na 230°C. Maso nakrájíme na kostky o hraně asi 4 cm a dobře osušíme. Slaninu nakrájíme na kousky cca 3x2 cm, vložíme do vroucí vody a 10 minut blanšírujeme.
    2
    Slaninu osušíme a orestujeme na 1 lžíci oleje. Vyndáme ji a na výpeku orestujeme kostky masa dohněda. Orestované maso přendáme do kastrolu, ve kterém ho budeme péct v troubě, k tuku přidáme plátek másla a ještě orestujeme nakrájenou cibuli a mrkev.

    RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

    3
    Zeleninu přidáme k masu, vše osolíme a opepříme, poprášíme dvěma lžícemi mouky a kastrolem zatřeseme, aby se maso obalilo moukou. Vložíme na 4 minuty do trouby.
    4
    Poté vyndáme, teplotu v troubě snížíme na 150°C. Kastrol dáme na plotýnku a přilijeme vývar a červené víno tak, aby bylo maso ponořené. Přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek a tymián svázaný s bobkovým listem.
    5
    Přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Pečeme 3 hodiny, po každé hodině promícháme. Mezitím orestujeme na másle celé oloupané šalotky a poté žampiony.

    RADA: Připravte si sekanou, která nepraskne podle VIDEO návodu

    6
    Hotové maso přecedíme, vyjmeme bobkový list s tymiánem a šťávu doladíme - buď povolíme vývarem, nebo redukujeme mírným varem do požadované hustoty. Vše promícháme, dosolíme a dopepříme.
    7
    Podáváme s bramborovou kaší

    RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

    Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Hovězí bourguignon

    Hovězí bourguignon

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
    Dušení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí kýta Hovězí vývar Máslo Mrkev Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Šalotka Snítka tymiánu Sůl Uzená slanina Žampiony

    Jak krájet cibuli

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Koprová omáčka expres

    Koprová omáčka expres

    Fazolový salát V.

    Fazolový salát V.

    Rafaelo

    Rafaelo

    Pizza chléb po našem

    Pizza chléb po našem

    Houbová polévka II.

    Houbová polévka II.

    Brokolicovo-bramborové placičky

    Brokolicovo-bramborové placičky

    Domácí kachní paštika

    Domácí kachní paštika

    Jednoduché tiramisu

    Jednoduché tiramisu

    Mrkvové šátečky s povidly

    Mrkvové šátečky s povidly

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    45 minut
    Bramborové nočky s medvědím česnekem

    Bramborové nočky s medvědím česnekem

    35 minut
    Zapečené brambory s uzeným

    Zapečené brambory s uzeným

    110 minut
    Citronový dort s třešněmi

    Citronový dort s třešněmi

    60 minut
    Candát s chřestem

    Candát s chřestem

    60 minut
    Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

    Vegetariánské špízy s feta sýrem na…

    5 minut
    Zelené smoothie s pampeliškovými květy

    Zelené smoothie s pampeliškovými květy

    30 minut
    Rychlé červené kari s krevetami

    Rychlé červené kari s krevetami

    Jak krájet cibuli

    Poslední sledované recepty

    42
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    37
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    31
    Míša řezy
    Míša řezy
    26
    Mrkvový dort rychlý
    Mrkvový dort rychlý
    26
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Nejkrásnější dorty světa inspirované filmy a pohádkami: Poznáte oblíbené hrdiny stříbrného plátna?
    Nejkrásnější dorty světa inspirované filmy a…
    Ze zbytků palačinek můžete čarovat: Zkuste šneky, nudle nebo je zapečte
    Ze zbytků palačinek můžete čarovat: Zkuste šneky,…
    Konec plýtvání: Martin Škoda nakrmí ze zbytků sebe i své kolegy
    Konec plýtvání: Martin Škoda nakrmí ze zbytků…
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý den chutnají ještě lépe
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý…
    Narozeniny královny Alžběty: Známe recept na košíčky z královské cukrárny!
    Narozeniny královny Alžběty: Známe recept na…

    Sledujte nás

    AHA.cz Dagmar Havlová (68): NEUSTÁLA NECHUTNÝ ÚTOK

    Dagmar Havlová (68): NEUSTÁLA NECHUTNÝ ÚTOK

    AHA.cz Drbna ze Slunečné Jana Stryková: Druhý porod!

    Drbna ze Slunečné Jana Stryková: Druhý porod!

    AHA.cz Deník Aha! 22.4.2021

    Deník Aha! 22.4.2021

    Dáma.cz Proč královna Alžběta nejí brambory? A co dalšího nesmí jíst královská rodina?

    Proč královna Alžběta nejí brambory? A co dalšího nesmí jíst královská rodina?

    Dáma.cz Džínová bunda nestárne: Vyberte si z 50 kousků tu, která vám nejlépe sedne

    Džínová bunda nestárne: Vyberte si z 50 kousků tu, která vám nejlépe sedne

    Ženy.cz Znáte je? Krásné dcery našich filmových a hudebních idolů

    Znáte je? Krásné dcery našich filmových a hudebních idolů

    Maminka.cz 8 divných věcí, které nám dělaly naše matky nebo babičky, když jsme byli malí

    8 divných věcí, které nám dělaly naše matky nebo babičky, když jsme byli malí

    Reflex.cz Vladimír Pikora: Američané nejdřív vyváželi demokracii, teď socialismus. Pomůže jim globální minimální daň?

    Vladimír Pikora: Američané nejdřív vyváželi demokracii, teď socialismus. Pomůže jim globální minimální daň?

    E15.cz Z černé skládky městský park. Jak a kdy se promění pláň Rohanského ostrova

    Z černé skládky městský park. Jak a kdy se promění pláň Rohanského ostrova

    Abecedazahrady Vertikální záhony z palet: Hodí se na balkón, terasu i ven

    Vertikální záhony z palet: Hodí se na balkón, terasu i ven

    Další doporučené recepty:

    Hovězí pečeně na divoko
    Hovězí pečeně na divoko
    Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
    Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
    Hovězí po burgunsku
    Hovězí po burgunsku
    Hovězí podle Fabrizia
    Hovězí podle Fabrizia
    Hovězí polévka s masem - dietní
    Hovězí polévka s masem - dietní
    Hovězí ptáčky s rýží
    Hovězí ptáčky s rýží
    • Recepty.cz
    • Hovězí po Burngunsku
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí