Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g čerstvé žampiony , lze použít i hlívu
    • 1
      ks cibule
    • 30
      g máslo cca
    • 1
      lžička olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 100
      g chleba (2 plátky)
    • muškátový květ dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 500
      ml vývar (lze použít i z kostky) cca 400 -
    • posekané bylinky - dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme pokrájené žampiony (hlívu) a dále smažíme doměkka. Během smažení žampionů si do hrnce přidáme nastrouhaný česnek, natrhaný starší chléb a muškátový květ, vše společně promícháme a zalijeme vývarem dle potřeby. Osolíme, opepříme a necháme cca 10 minut provařit. Pak přidáme smetanu a dle hustoty případně i vývar. Ještě ochutnáme, případně dosolíme nebo přidáme česnek a můžeme podávat. Na talíři můžeme dozdobit bylinkami nebo krutony.
2
Jako obměnu můžeme do polévky přidat trochu strouhané Nivy nebo tavený sýr.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • nvjt6
    nvjt6 |

    9. 2. 2017 12:50

    Dělala jsem s žampióny a byla moc dobrá. Rychlá jídla s výbornou chutí mám ráda! ;-)

  • Jana Panáková
    Jana Panáková |

    9. 8. 2016 16:09

    Vynikající polévka. Zařazuji do jídelníčku i pro její jednoduchost.

  • Zuzka
    Zuzka |

    20. 10. 2015 09:28

    Tahle polévka mě úplně dostala, určitě doporučuji zkusit <3

  • Andrea
    Andrea |

    19. 6. 2015 07:28

    Určitě vyzkouším. Guláš taky zahustím nakonec vždycky chlebem a je moc dobrý.

  • Zlatohlávková
    Zlatohlávková |

    9. 5. 2015 08:40

    Vynikající, za moment hotová a vůbec nikdo nepoznal, že je v ní chléb :-)