Chlebová růže s bylinkovým máslem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Lucie Kadera

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g hladká mouka
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička moučkový cukr
    • 300
      ml vlažná voda
    • 42
      g droždí
    • 50
      ml olej
    • 3
      ks vejce
  • Napln
    • 130
      g bylinkové máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku smícháme se solí, ve vlažné vodě rozpustíme cukr a kvasnice. Vše společně s olejem smícháme v hladké těsto, které necháme 1 hodinu vykynout.
2
Po vykynutí těsto vyválíme na pomoučené ploše na velký obdélník, potřeme bylinkovým máslem a rozkrájíme na obdélníky. Zhruba 8x4 cm.
3
Dortovou formu s průměrem 26 cm vyložíme pečicím papírem (dno) a stěny vytřeme máslem. Vezmeme dva obdélníky a položíme je na stojato do prostředka formy a trochu je stlačíme dohromady. Zbylé obdélníky obkládáme kolem dokola jako lístky růže. Až jsou všechny obdélníky spotřebované, necháme těsto ještě jednou 15 minut kynout.
4
Mezitím si rozehřejeme troubu na 200 stupňů (bez horkovzduchu). Pečeme cca 30 minut. Po upečení není potřeba chleba krájet, ale můžete si utrhávat jednotlivé "lístky".

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.