Šneci s bylinkovým máslem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 20
      ks zahradní šneci (v nálevu)
    • 20
      ks ulity (šnečí)
    • 250
      ml vepřový vývar
    • 100
      ml bílé víno
    • 2
      ks šalotka
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      snítka tymián
  • Bylinkové máslo
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks šalotka (malá)
    • 1
      stroužek česnek
    • petrželka
    • 1
      ks citron
    • estragon
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve si připravte bylinkové máslo. Lehce změklé máslo smíchejte se všemi ostatními ingrediencemi.
2
Šnečí maso lze koupit už upravené v nálevu. Slijte ho, opláchněte, vložte do kastrolu spolu s vývarem, dvěma šalotkami, třemi stroužky česneku, tymiánem a zalijte bílým vínem. Nechte povařit cca 20 minut. Rozpalte gril.
3
Opláchněte prázdné ulity, a každou zakápněte máslem. Poté do každé přidejte šnečí maso a opět "zašpuntujte" máslem. Dejte na plech a na 10 minut pod gril. Šneci se podávají nejlépe s bílou bagetou. Jako víno k nim odrůda Chardonnay...
4
Šneci jsou perfektním předkrmem ke štědrovečerní tabuli, dříve se u nás jedli...
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.