Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí pupek
    • 400
      g kořenová zelenina celer, mrkev, petržel
    • sůl
    • pepř celý
    • nové koření
    • 200
      g mražené houby lesní
    • 2
      dl šlehačka
    • 600
      g těsto na bramboráky
    • olej
    • máslo
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do osolené vody dáme koření, kořenovou zeleninu, maso a uvaříme doměkka.
2
Maso vyjmeme, vývar přecedíme, zahustíme máslovou jíškou a povaříme. Houby orestujeme na másle, přidáme k omáčce spolu se smetanou a necháme ještě probublat na mírném plameni(kdo má rád zeleninu, může jí rozmixovat a přidat do omáčky). Z těsta na bramboráky si lžící tvarujeme noky (sejkory), které smažíme v rozpáleném oleji.
3
Na talíř dáme sejkory a nakrájené maso, které přelijeme omáčkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kateřina Vokatá
    Kateřina Vokatá |

    4. 5. 2016 14:56

    Dělala jsem houbové hovězí dnes a podle vašeho receptu. Vařila jsem v co nejmenším množství vody, jak jen to šlo, aby byl vývar opravdu silný. Jíšku jsem si přichystala lehce růžovou a do omáčky přidala se smetanou i část zeleniny. Překvapil a doslova ohromil mne konečný výsledek. Jelikož se nedělal základ omáčky na osmažené cibuli a se zasmaženým masem, chuťově byla omáčka velmi lahodná. Děkuji za zveřejnění receptu.

  • Vyhnalova Stanislava
    Vyhnalova Stanislava |

    8. 9. 2013 13:31

    Pouzila jsem na omacku predni hovezi, houby cerstve a zeleninu jsem ponechala. Byla fantastika!

  • Markéta
    Markéta |

    28. 9. 2012 19:49

    Omáčka je úplně nejlepší ze všech houbových omáček co sem vařila a určitě jí doporučuji :-P <3 <3

  • Bája
    Bája |

    1. 4. 2012 16:48

    Povedla se mi a dělala jsem k ní houskový knedlík. Zeleninu doporučuji v omáčce nechat, nám to tak tedy šmakovalo moc a to jsem jí jen rozmačkala vidličkou a šoupla zpátky do hrnce.

  • Pavlatová Ivanka
    Pavlatová Ivanka |

    18. 10. 2011 09:12

    Byla jsem moc překvapená v dobrém slovasmyslu. Také jsem vždy dělala houbovku bez zeleniny, ani by mě nenapadlo jí tam přidat a byla to velká chyba, protože je vynikající a autorovi děkuji za inspiraci.

  • Marta
    Marta |

    19. 9. 2011 07:53

    výborná omáčka,chut zeleniny,masa a hub je na jedničku s hvězdou

  • johanka
    johanka |

    15. 6. 2011 13:06

    houbovou omacku jsem nikdy se zeleninou nedělala, takze jsem ji delala vlastne prvne a byla extra :-P :-))