Hovězí roládky s velikonoční hlavičkou

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Eva1

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek hovězí maso
    • 100
      g uzené maso
    • 200
      g vepřové maso - mleté
    • 2
      ks houska
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 4
      lžíce listový špenát nebo kopřivy
    • muškátový květ
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uzené maso uvaříme, nakrájíme na kostičky, odložíme si 0,2l vývaru. Smícháme mleté maso, nadrobno nakrájené housky, uzené maso, rozšlehaná vajíčka, vývar, listy špenátu nebo kopřiv a koření.
2
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme. Rozdělíme na ně nádivku, zatočíme a zpevníme motouzem. Dáme do pekáče, poklademe máslem a za stálého podlévání upečeme. Po upečení odebereme šťávu, zaprášíme moukou a povaříme. Podáme s rýží a salátem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Danča
    Danča |

    21. 4. 2014 20:24

    Byl to úžasný oběd paní Evo.

  • Pajko
    Pajko |

    27. 3. 2013 19:48

    Už se na ně těším :-) :-) :-)

  • Kollárová
    Kollárová |

    26. 3. 2013 14:59

    Tyhle roládky už jsem dělala a jsou príma!

  • Koloušek Bolek
    Koloušek Bolek |

    12. 3. 2013 07:46

    Tohle bude velikonoční oběd jako hrom, díky za nápad!!! <3 <3 <3

  • recepty73
    recepty73 |

    3. 5. 2011 09:31

    ... mňam! A výpek je fakt výborný, předpokládám, že tím uzeným vývarem také podléváš :-)) ...

  • Ladia
    Ladia |

    29. 4. 2011 23:12

    Velmi dobrá alernativa pro ty, co mají rádi kus masa. Stejně jako my :-P

Další doporučené recepty: