• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Kuchaři
    • Julie Childová

    Recepty podle Julie Childové– postup přípravy, suroviny a více variant receptu

    Až do svých 32 let Julie Childová jenom jedla. Se svým manželem, který byl diplomat, se v roce 1946 dostala do Paříže, kde se z nudy zapsala na vyhlášený pařížský kuchařský kurz. Až tehdy se naučila vařit. Později se na jiném kurzu seznámila s dvěma přítelkyněmi, se kterými začala spolupracovat na kuchařské knize.

    Umění francouzské kuchyně je kuchařkou, jejíž vznik nakonec trval téměř deset let. Cílem bylo americkým hospodyňkám ukázat francouzskou kuchyni a naučit je kvalitnímu vaření. Když kniha konečně vyšla, stala se bestsellerem a Julia se dostala i na televizní obrazovky, kde pokračovala v pořadu The French Chef s bezprostředním humorem dalších deset let na kulinářské osvětě.

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Hovězí maso nakrájejte na kostky, lehce opepřete, zalijte částí červeného vína, přidejte trošku rozmarýnu, tymiánu a rozmačkanou polovinu paličky... více o Hovězí po burgunsku

    Další podobné recepty

    30 minut
    Kuřecí špízy Jirky Babici

    Kuřecí špízy Jirky Babici

    Cibuli a česnek oloupeme. Papriku nakrájím. Přidáme koření a vše společně rozmixujeme v marinádu. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky cca 3 cm široké.... více o Kuřecí špízy Jirky Babici

    5 minut
    Marináda k vepřovému podle Z. Pohlreicha

    Marináda k vepřovému podle Z.…

    Cibuli nakrájejte najemno. Všechny ingredience smíchejte. Tato marináda se nejlépe hodí na vepřové maso, protože jablka a vepřové jdou k sobě velmi... více o Marináda k vepřovému podle Z. Pohlreicha

    Lívance a la Jamie Oliver

    Lívance a la Jamie Oliver

    Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte mléko a rozmíchejte na hladké,... více o Lívance a la Jamie Oliver

    45 minut
    Staročeský jablkový nákyp

    Staročeský jablkový nákyp

    Oddělte žloutky od bílků a utřete je s cukrem a citronovou kůrou. Bílky vyšlehejte s citronovou šťávou a solí a sníh zapracujte do žloutků. Vmíchejte... více o Staročeský jablkový nákyp

    45 minut
    Vegetariánský burger z tofu

    Vegetariánský burger z tofu

    Na rozpálenou pánev nakrájíme rajčata, přidáme trochu vody, balzamikový ocet a pepř a restujeme do měkka. Brambory rozmačkáme mačkadlem na brambory a... více o Vegetariánský burger z tofu

    20 minut
    Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

    Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

    Z kýty nakrájíme větší plátky, zhruba tak centimetr a kousek vysoké. Poté je rozřízneme podélně, abychom je mohli otevřít jako knihu a naklepeme na... více o Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

    Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky

    Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky

    V míse smícháme všechny sypké ingredience, přilijeme vodu, vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Pak ho rozdělíme na dvanáct stejně... více o Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky

    75 minut
    Staročeská nádivka

    Staročeská nádivka

    Všechna tři masa a rohlíky nakrájejte na malé kostičky. Přidejte rozehřáté máslo se smetanou a žloutky, promíchejte. Přidejte kopřivy, špenát,... více o Staročeská nádivka

    35 minut
    Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela

    Rizoto s červenými krevetami podle…

    10 červených krevet ze Sicílie hrst máty sůl a pepř Jablko nakrájejte na malé kostičky a zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Šalotku oloupejte... více o Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela

    Důlkové koláčky M.D. Rettigové

    Důlkové koláčky M.D. Rettigové

    Do mísy dáme přepuštěné a čerstvé máslo a našleháme. Přepuštěné máslo: kostku másla nakrájíme do rendlíku a na mírném plameni rozpustíme, necháme... více o Důlkové koláčky M.D. Rettigové

    50 minut
    Jahodový džem podle Dity P.

    Jahodový džem podle Dity P.

    Dám do kastrolu nebo do hluboké pánve jahody a lžíci vody a na středním ohni vařím za občasného míchání 15–20 minut, až se jahody částečně rozvaří.... více o Jahodový džem podle Dity P.

    6 minut
    Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

    Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

    1. Nejdříve si sýr nastrouháme na hrubém struhadle a zvlášť si rozšleháme vejce. 2. Široký hrnek nebo misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. 3.... více o Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

    60 minut
    Staročeská krupicová hlavička

    Staročeská krupicová hlavička

    Z osoleného mléka a krupice uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Vmícháme do ní vejce, nakrájené vařené maso a na drobno nasekané bylinky a... více o Staročeská krupicová hlavička

    Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky

    Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky

    Z trošky piva a droždí uděláme kvásek. Až bude dělat bubliny, je hotový. Do mísy nasypeme mouku a sůl, uprostřed uděláme důlek, do něj dáme kvásek,... více o Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky

    100 minut
    Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

    Sernik neboli tvarohový dort od Jirky…

    Mouku smícháme s kypřicím práškem, cukrem a špetkou soli, přidáme rozpuštěné vlažné máslo a vejce a vypracujeme těsto. Vysokou dortovou formu vymažeme... více o Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

    15 minut
    Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

    Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…

    V misce spolu promíchejte mouku, pivo a koření na řídké těstíčko. Dejte asi na 30 minut do ledničky. V pánvi rozpalte olej na střední teplotu. Kousky... více o Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

    Pudinkové šneky Ládi Hrušky

    Pudinkové šneky Ládi Hrušky

    Mouku nasypeme do mísy, smícháme s cukry a solí, uprostřed uděláme důlek, do něj nelijeme mléko, přidáme rozdrobené droždí, necháme vzejít kvásek. Pak... více o Pudinkové šneky Ládi Hrušky

    Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

    Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

    Nejprve si pěkně utřeme tuk s cukrem a vanilkovým cukrem. Utřeme ručně a poté vyšleháme šlehačem do pěny. Přidáme tvaroh a také jedno vajíčko, to... více o Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

    30 minut
    Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

    Spaghetti alla Carbonara ( Podle…

    Píšu zde recept pro toto velmi známé jídlo protože většina lidí ho dělá uplně špatně, buďto přidáním mléka či smetany nebo že nechají z vajec udělat... více o Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

    45 minut
    Tradiční bramboračka podle Dity P

    Tradiční bramboračka podle Dity P

    Houby dám do kastrůlku, zaliju asi půllitrem vody a nechám chvíli povařit. Do velkého hrnce dám vařit všechnu zeleninu a 1,5 litru vody. Přidám... více o Tradiční bramboračka podle Dity P

    180 minut
    Grilovaný ananas se skyrem a granátovým jablkem

    Grilovaný ananas se skyrem a…

    Ananas včetně zelených listů překrojíme podélně napůl a položíme na rošt nad rozpálené ohniště. Pečeme jej v dostatečné výšce nad žárem ohně, kde se... více o Grilovaný ananas se skyrem a granátovým jablkem

    10 minut
    Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

    Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

    1. Tvaroh dáme do misky, vidličkou rozmačkáme a osolíme. 2. Přidáme lžičku sody, pořádně promícháme a necháme 10 minut odležet. 3. V kastrůlku si... více o Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

    120 minut
    Staročeské hnětýnky

    Staročeské hnětýnky

    Rozinky propláchněte horkou vodou, zalijte rumem a nechte nabobtnat. Žloutky, cukr a máslo utřete do světlé pěny. Smetanu s kostkami cukru mírně... více o Staročeské hnětýnky

    30 minut
    Hamburger podle Pohlreicha

    Hamburger podle Pohlreicha

    Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na burgery a dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Takto připravené je zakryjte... více o Hamburger podle Pohlreicha

    Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

    Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

    Do hrnce nalijeme vodu, přidáme bujón, dva pokrájené starší krajíce chleba a kmín, přivedeme k varu, povaříme, pak polévku pro lepší konzistenci... více o Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

    Tyčky k čaji M.D. Rettigové

    Tyčky k čaji M.D. Rettigové

    Rozpustíme 4 lžíce převařeného másla a vlijeme do vlažného mléka. Přidáme 2 vejce, cukr a kvasnice rozetřené se solí. Všechno dobře rozkvedláme.... více o Tyčky k čaji M.D. Rettigové

    Domácí chléb podle Ládi Hrušky

    Domácí chléb podle Ládi Hrušky

    Do mísy nasypeme mouku, droždí, sůl a kmín, směs promícháme a zalijeme vodou a opět vše dobře promícháme. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme 12-18 hodin... více o Domácí chléb podle Ládi Hrušky

    160 minut
    Trhací závin se zelím a uzeným

    Trhací závin se zelím a uzeným

    V robotu uhněťte z mouky, mléka, oleje, soli a droždí hladké, měkké, pružné a nelepivé těsto. Mísu vytřete olejem a těsto zakryjte fólií a nechte... více o Trhací závin se zelím a uzeným

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Hovězí maso nakrájejte na kostky, lehce opepřete, zalijte částí červeného vína, přidejte trošku rozmarýnu, tymiánu a rozmačkanou polovinu paličky... více o Hovězí po burgunsku

    45 minut
    Banánové sušenky Ládi Hrušky - "fitness"

    Banánové sušenky Ládi Hrušky - …

    Banány oloupeme, rozmačkáme vidličkou. Do banánové kašičky přidáme +- tři hrsti vloček (dle hustoty směsi) a med, promícháme a necháme zhruba 10... více o Banánové sušenky Ládi Hrušky - "fitness"

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    Poslední sledované recepty

    27
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake
    25
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    24
    Mechový dort s mascarpone
    Mechový dort s mascarpone
    22
    České buchty
    České buchty
    21
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny

    Zajímavé články

    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky, buchty, koláče i vdolky
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky…
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z jednoho pekáče
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky:…
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…

    Sledujte nás

    AHA.cz Kam zmizela sexy Kohoutová? To je tedy zjev!

    Kam zmizela sexy Kohoutová? To je tedy zjev!

    AHA.cz Petr Novák (†51): ZUŘÍ TVRDÝ BOJ O DĚDICTVÍ!

    Petr Novák (†51): ZUŘÍ TVRDÝ BOJ O DĚDICTVÍ!

    AHA.cz Nedělní Aha! 18.4.2021

    Nedělní Aha! 18.4.2021

    Dáma.cz Trenčkot je nestárnoucí klasika. Jaký se letos nosí, kde ho koupit a za kolik?

    Trenčkot je nestárnoucí klasika. Jaký se letos nosí, kde ho koupit a za kolik?

    Dáma.cz Co kdyby šla kila navíc shodit pouhým dýcháním? Long breath diet to slibuje

    Co kdyby šla kila navíc shodit pouhým dýcháním? Long breath diet to slibuje

    Ženy.cz Veselé pastelové kabelky ovládnou jaro! Tady máte nejlepší z nich

    Veselé pastelové kabelky ovládnou jaro! Tady máte nejlepší z nich

    Maminka.cz Jak přežít období vzdoru? Chce to trpělivost, empatii a nadhled

    Jak přežít období vzdoru? Chce to trpělivost, empatii a nadhled

    Reflex.cz Vrbětice 2014 – co teď? Vyčistit Pražský hrad a Strakovu akademii od ruských švábů!

    Vrbětice 2014 – co teď? Vyčistit Pražský hrad a Strakovu akademii od ruských švábů!

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    • Recepty.cz
    • Kuchaři
    • Julie Childová
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí