Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 100 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 100
      ml olej
    • 2
      balení puding vanilkový
    • 100
      g cukr
    • 2
      ks vejce
    • 500
      ml mléko
    • 800
      g měkký tvaroh netučný
  • Těsto
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      g cukr
    • 100
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 300
      g hladká mouka
  • Na formu
    • tuk
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku smícháme s kypřicím práškem, cukrem a špetkou soli, přidáme rozpuštěné vlažné máslo a vejce a vypracujeme těsto. Vysokou dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vyložíme ji těstem tak, aby sahalo až k hornímu okraji.
2
Pudinky smícháme s cukrem a s trochou mléka, pak je spolu s olejem a vejci vmícháme do tvarohu, přidáme špetku soli a citronovou kůru. Tvarohovou náplň zředíme zbylým mlékem a nalijeme ji do formy vyložené těstem.
3
Sernik dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C zhruba na 60 minut. Podle potřeby během pečení přikryjeme povrch alobalem, aby se vršek nepřipálil.7.Hotový dort vyndáme z trouby a necháme úplně vychladnout. Pak teprve můžeme sundat formu. Ne dřív, protože za tepla je tvaroh ještě řídký.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: