Severoafrická cizrnová polévka

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g cizrna (nejlépe konzervovaná)
    • 8
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks chilli papričky
    • 2
      ks šalotka
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks petržel (asi 120 g)
    • 200
      ml bílé víno - suché
    • 1,5
      l zeleninový vývar
    • 4
      lžíce zázvor (čerstvý, strouhaný)
    • 0,5
      lžíce římský kmín (drcený)
    • 1
      lžička koriandr - mletý
    • 2
      ks jarní cibulka (nebo svazek čerstvého koriandru)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozehřejte ve velkém hrnci olej a osmažte na něm chilli papričky. Vyjměte je a v oleji orestujte nakrájené šalotky, česnek a petržel. Přidejte scezenou cizrnu, víno a vývar. Dochuťte zázvorem, kmínem, mletým koriandrem, solí a pepřem. Podávejte posypané kroužky cibulky nebo nasekaným čerstvým koriandrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • dobroty od Rose
    dobroty od Rose |

    12. 6. 2017 18:42

    Dobrůtka

  • citronka
    citronka |

    23. 4. 2016 18:49

    Já jsem sice vegetarián, ale tolik chilli papriček opravdu nesnesu.Jinak recept chválím a přidávám bodík.

  • terka
    terka |

    14. 7. 2013 12:16

    vyborne akorat jsem to nejak prehnala s tema chilipaprickama :-D

  • pavpapaya
    pavpapaya |

    30. 1. 2013 23:53

    Rozhodně je to změna oproti všem ostatním polévkám, co znám. Moje chilli paprička z nějakého důvodu vůbec nepálí, ale což, polévka je to stále vynikající :-)

  • Ivča
    Ivča |

    21. 9. 2012 18:22

    Musim říct, že je neprosto výborná! :-)

  • Baara30
    Baara30 |

    22. 5. 2012 19:24

    Dnes jsem jí uvačila k večeři a byla váborná - pro všechny, kdo mají rádi ostřejší a exotické chutě moc doporučuji...

  • Katka
    Katka |

    3. 3. 2012 11:04

    polévku jsem zkoušela z cizrny nekonzervované, před tím jsem ji ca 1 hodinu povařila, a raději jsem ji částečně rozmixovala. Sušená cizrna je nesolená (asi na rozdíl od konzervované) a výsledná chuť polévky před rozmixováním byla nevyrovnaná. Rozmixovaná je výborná.

  • hakki
    hakki |

    9. 2. 2012 13:42

    Chutnalo a moc, dokonce i malé :-)

  • hudapeta
    hudapeta |

    5. 2. 2012 19:42

    bylo to docela dobré:-P

  • hudapeta
    hudapeta |

    5. 2. 2012 19:41

    bylo to docela dobré:-)