Mexická polévka

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks zelená chilli paprička + 1 červená k podávání
    • 1
      hrst cherry rajčátka žlutá
    • 1
      svazek koriandr
    • 1
      lžíce olej
    • 750
      ml vývar
    • 200
      g mražená kukuřice
    • 2
      ks kuřecí prsa
    • 1
      hrst ředkvička
    • 1
      ks avokádo
    • sůl
    • pepř mletý
    • nachos k podávání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli pokrájejte nahrubo, česnek oloupejte, zelenou chilli papričku očistěte, rajčata pokrájejte na poloviny, koriandr omyjte a osušte, stonky ponechte. Vše dejte do výkonného mixéru a rozmixujte na kaši.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
V hrnci rozehřejte lžíci oleje, vlijte rozmixovanou směs a pár minut restujte, aby se rozvoněla. Vlijte vývar, vysypte rozraženou kukuřici a přiveďte k varu. Do vroucí polévky dejte kuřecí maso a na středním plameni vařte 20 minut. Polévka by neměla klokotat, ale mělo by být zjevné, že vře.
3
Maso vylovte z polévky a natrhejte na kousky. Polévku dochuťte solí a pepřem a rozdělte do misek. Přidejte natrhané kuřecí maso, na plátky pokrájené ředkvičky a avokádo, také jemně nasekanou červenou chilli papričku podle chuti. Podávejte s nachos.

RADA: VIDEO, jak připravit výborný brokolicový krém!

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.