Ořechovo-ananasová buchta

moje hodnocení:

4,1

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Any

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 2
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      plechovka ananas (Rozmixovat)
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 2
      lžička jedlá soda
    • 1
      hrnek mleté vlašské ořechy
  • Krém
    • 2
      ks pomazánkové máslo
    • 1
      lžíce vanilkový pudink
    • vanilkový cukr
    • 0,5
      ks moučkový cukr 1/2 hrnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca 20-25 minut.
2
Krém utřeme dohladka a rozetřeme na vychladlý korpus, posypeme ořechy a pocákáme čokoládou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petrusche
    Petrusche |

    29. 9. 2015 20:10

    Prosím, poraďte, čím nahradit pomazánkové máslo? V krémech je příšerné! Díky.

  • Veronika
    Veronika |

    26. 11. 2010 14:55

    :-P buchtička výborná, před necelou hodinou jsem ji dodělala a už je půlka plechu pryč :D Hodnotím známkou 1. :o)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    16. 11. 2010 13:01

    Místo sody dávám prášek do pečiva, po upečení piškot pokapu rumem. Do krému přidávám 1 zakysanou smetanu a 1 šlehačku. Je to rychlé a dobré , foto přikládám :-) Jinak ta lžíce pudinku v krému by měla být z pudinkového prášku bez vaření neboli Olé od Oetkera, normální nedávám je tam cítit jinak. :-)

  • Eva1
    Eva1 |

    20. 10. 2010 17:33

    Buchta je jednoduchá, rychlá a dobrá. Hodnotím 1.

  • Eva1
    Eva1 |

    14. 10. 2010 22:59

    Recept se v rodině ujal, rychlý, jednoduchý a dobrý.

  • Daniela Klečková
    Daniela Klečková |

    10. 1. 2010 11:58

    Vynikající!!Mňam! Dávám za 1 s 3 hvězdičkama!Dělala jsem tuhle buchtu poprvé a fakt se povedla.Všechnu štávu z ananasu jsem dala do tvarohu,pěkně se to rozetřelo.

  • Daniela Klečková
    Daniela Klečková |

    10. 1. 2010 11:31

    Uuuuuuuuuuž se peče,zatím to vypadá skvěle,krém je též výborný.

  • Daniela Klečková
    Daniela Klečková |

    10. 1. 2010 10:44

    Vypadá to skvěle,jdu na to.Pak napíšu komentář po upečení.

  • Beata Škanderová
    Beata Škanderová |

    14. 8. 2009 23:06

    Koláč som robila presne podľa receptu, len krému som urobila viac.Pridala som kupovaný puding v kelímku a tiež polovicu vaničky tvarohu. Všetci koláč na oslave chválili. Ten krém nemal chybu.Hodnotila som 1.

  • Beata Škanderová
    Beata Škanderová |

    10. 8. 2009 23:05

    A mohol by byť namiesto smotany tvaroh vo vaničke (nie hrudkový) z Lidla? Ten mám totiž doma.

  • Eva Přecechtělová
    Eva Přecechtělová |

    10. 8. 2009 10:06

    Řezy jsou výborné. Uvedené množství je na klasický plech s okrajem. Do pom. másla přidávám pochoutkovou zakys. smetanu, klidně může být i celá. Výsledek hodně záleží na druhu pom. másla.

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    10. 8. 2009 10:01

    Noo, v tomhle případě bych použila množství asi: 6 vajec, 3 hrnky cukru, 6 hrnků mouky...

  • Beata Škanderová
    Beata Škanderová |

    9. 8. 2009 22:54

    Pani Niobe, keby som robila zo 6 vajec, koľko múky a cukru tam treba dať? Inak ďakujem za odporučenie na iný koláč.

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    9. 8. 2009 08:11

    Paní Beato, já když peču na oslavy/akce, tak peču na velký plech (klasický velký plech, co se přesně vejde do trouby) - a tam padne tak 6 vajec na těsto. Osobně bych z pomazánkového másla krém nedělala, hodně lidí to nemá rádo... Jestli můžu radit, paní Beato, upečte "Řezy s pudinkem a BeBe sušenkami" - ty měly úspěch na všech párty, kam jsem je přinesla :)

  • Beata Škanderová
    Beata Škanderová |

    7. 8. 2009 23:37

    Chcem sa spytat, či uvedené množstvo ingrediencií je na veľký plech, či koláč po upečení na klasickom plechu bude aj s plnkou tak vysoký, ako je na obrázku. Chcem ho upiecť na oslavu do práce a bola by som rada,aby vyzeral dobre.

  • Eva Přecechtělová
    Eva Přecechtělová |

    10. 7. 2008 09:48

    Včera jsem opět pekla. Buchtu jsem dělala přesně podle receptu, ananas jsem dala i se šťávou. Minule jsme šťávu nedala a bylo to lepší buchta nebyla taková těžká. Pomazánkové máslo se mi osvědčilo choceňské a přidala jsem asi 2 lžíce zak. smetany.

  • Verulinka K.
    Verulinka K. |

    3. 6. 2008 21:09

    O víkendu pekla maminka a je to výýýýborné!!!!!!!!!!!! Naprosto žravé, nedalo se přestat :-) Jen té sody příště určitě bude stačit 1 lžička, byla tam malinko cítit.

  • Eva Přecechtělová
    Eva Přecechtělová |

    10. 2. 2008 20:41

    Do krému jsem přidala trochu zakysané smetany, protože jsem měla nějaké tuhé pom. máslo, ananas jsem dala bez šťávy, protože jsem si komentáře přečetla až teď, ale i tak výsledek byl skvělý. Jednoduché, rychlé a dobré. Dávám 1.

  • Jana
    Jana |

    16. 2. 2007 12:51

    Musím potvrdit, výborný moučník a ten krém nahoře, mňam, určitě doporučuju.

  • Vlasta Vejvodova
    Vlasta Vejvodova |

    13. 2. 2007 15:59

    Cukr davám moučku,2 pomazankové másla vystačí na celý plech o rozměru 33x42 cm.

  • Janka
    Janka |

    12. 2. 2007 22:58

    Paní Vlasto, jaký dáváte do těsta cukr- moučkový nebo krupici a ty dvě pomaz.másla stačí na pomazání celého plechu? Děkuji za odpověď.

  • Zdenka Korábová
    Zdenka Korábová |

    10. 2. 2007 20:00

    Tak, koláč jsem nakonec udělala i s pudink. práškem. Zpočátku jsem byla velmi rozpačitá, ale výsledek byl báječně a máte pravdu- téměř nezbylo na zítra ke kávičce, určitě na tento recept nezapomenu Dávám 1

  • Bláža
    Bláža |

    9. 2. 2007 11:39

    Ono by to ani nemělo čas začít kvasit, i kdyby chtělo, protože to dříve budete mít snědené.

  • Vlasta Vejvodova
    Vlasta Vejvodova |

    9. 2. 2007 11:23

    Nesmíte se bát pudink do krému přidat,je to jen na ochucení a nikdy se mi nestalo,že i druhý den by byl krém nějak mdlé chutě a už vůbec né,že by začal nějak kvasit!

  • as
    as |

    9. 2. 2007 09:55

    Taky mi tam ten pudinkový prášek za studena nesedí.

  • Zdenka Korábová
    Zdenka Korábová |

    8. 2. 2007 21:06

    Zaručeně vyzkouším ,, vypadá to lahodně, jen nedám pudink prášek do krému, bála bych se , že bude syrový škrob kvasit

  • Vlasta Vejvodova
    Vlasta Vejvodova |

    8. 2. 2007 19:58

    Jak píše pí Blaža,patří tam lžíce prašku,nevaří se!Žadný tuk se do těsta nedává,nahrazují to ořechy.Ananas kupuji o hmotnosti 567g,pevný podíl je 340g(střední plechovka,ale muže byt i menší).Ananas rozmizuji se štavou a pak smichám ostatní suroviny.Vyzkoušejte!

  • Lucie Harcová
    Lucie Harcová |

    8. 2. 2007 16:36

    Ananas z plechovky přidáváme rozmixovaný včetně šťávy nebo ji zcedíme a do těsta nedáváme ? A jak velká plechovka to má být ? Děkuji

  • Bláža
    Bláža |

    8. 2. 2007 10:38

    Žádný tuk není potřeba, jsou tam vlašské ořechy, a ještě jsem zapomněla, lze tam místo ananasu použít meruňkový kompot a je to také výborné.

  • Martin Dlouhý
    Martin Dlouhý |

    8. 2. 2007 10:18

    Chtěl bych se zeptat, olej nebo máslo se do těsta nepřidává. Děkuji Martin.

  • Bláža
    Bláža |

    8. 2. 2007 10:07

    Ten pudink je jen lžíce prášku, nevaří se. Též tutobuchtu dělám a je výborná.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    8. 2. 2007 09:46

    A jak uvaříte pudink z 1 lžíce, když tam není ani mléko?? Já si myslím, že ta 1 lžíce je, aby krém dostal vanilkovou příchuť. Ale třeba je to jinak, nejsem autor.

  • Olga Lešáková
    Olga Lešáková |

    8. 2. 2007 09:36

    Myslím si, že spíš má být pudink uvařený.

  • Jana P.
    Jana P. |

    8. 2. 2007 09:18

    Ten pudink má být uvařený nebo prášek?