Batátová polévka s cizrnou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g batáty
    • 200
      g brambory
    • 1
      ks cibule
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • 1
      ks chilli papričky
    • 8
      lžíce cizrna
    • olivový olej
    • 1
      lžička uzená paprika - koření
    • 400
      ml kokosové mléko
    • limetková šťáva
    • koriandr
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Batáty, brambory a cibuli oloupejte, pokrájejte na větší kusy a dejte vařit do vývaru. Po chvíli přidejte i očištěnou a pokrájenou chilli papričku.
2
Mezitím na pánvi na troše olivového oleje opečte osušenou cizrnu. Opékejte ji na mírnějším plameni dokřupava, když je takřka hotová, promíchejte ji na pánvi s uzenou paprikou. Jakmile je zelenina měkká, rozmixujte ji na hladký krém, přidejte kokosové mléko a dochuťte solí a limetkovou šťávou. Batátový krém podávejte s opečenou cizrnou a natrhanými lístky čerstvého koriandru.

RADA: Polévky, které zaženou i ten největší hlad

Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: