Batátové bramboráčky s medvědím česnekem

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g batáty oloupané
    • 1
      ks vejce
    • 1
      hrst medvědí česnek pokrájený na nudličky
    • 70
      g anglická slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín - nemusí být
    • 6
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce hladká mouka cca
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Batáty nastrouháme do mísy na jemném nebo hrubém struhadle (můžeme namíchat). Přidáme drobně pokrájenou slaninu, na nudličky pokrájený medvědí česnek (cca 10-12 listů), osolíme, okořeníme, přidáme mléko a vše dobře promícháme. Směs zahustíme moukou, vytvoříme o něco hustější těsto jako na bramboráky z klasických brambor, které po hromádkách klademe do nepřilnavé pánve s rozpáleným olejem, kde hromádky rozpostřeme/zploštíme do placiček, které smažíme z obou stran dozlatova, kdy si při obracení pomůžeme plochou obracečkou. Z uvedeného množství je cca 6 menších batátových bramboráčků.

RADA: Recepty s medvědím česnekem

2
Neobracíme dříve než po úplném osmažení. Batáty jsou hotové (vařené) rychleji než klasické brambory a tudíž by se nám bez opečené křupavé krustičky mohly bramboráčky rozpadat.
3
Podáváme s čerstvou zeleninou, salátem nebo jako přílohu k minutkám.

RADA: Bramborové recepty za pár kaček

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.