Čebureky II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: zuzkagor

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka
    • 0,5
      balení droždí
    • 3
      dl mléko
    • 1
      ks vejce
    • 500
      g mleté maso
    • 2
      ks cibule menší
    • 0,5
      l olej na smažení (dle potřeby)
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z hladké mouky, mléka a kvasnic, vejce a 1 lžíce oleje si uděláme kynuté těsto a dáme kynout. Na oleji opečeme dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli, bez oleje ji nandáme do mletého masa, opepříme, osolíme a přidáme ještě najemno nakrájenou syrovou cibuli a rukou řádně promačkáme.
2
Když je těsto vykynuté, utrhnem si kousíček, rozválíme na kolečko a do půlky nandáme směs z mletého masa, rozetřeme. Přehneme napůl a slepíme okraje. Položíme na tác posypaný hladkou moukou a balíme další (mezitím čebureky ještě kynou). Když máme vše nabalené, rozpálíme na pánvy větší množství oleje a opékáme z obou stran pozvolna dozlatova až tmavě hněda, aby těsto křupalo.
3
Dodatek: do těsta dáváme lžíci oleje proto, aby těsto po upečení pěkně křupalo a nebylo jako beton.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.