Čatní z červených blum

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g bluma
    • 400
      g cukr
    • 6
      česnek stroužků
    • 6
      ks chilli papričky
    • 5
      ks hřebíček
    • 5
      nové koření zrnek
    • 1
      ks skořice
    • 0,5
      l ocet
    • 0,5
      lžička drcený kmín
    • 2
      lžička sůl
    • sušené fíky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté a vypeckované blumy rozpůlíme a vložíme do hrnce

RADA: Jedlé dárky, které udělají radost

2
Přidáme nasekaný česnek, pokrájené chilli papričky a přilijeme trochu vody

RADA: Jak snadno a rychle oloupat česnek

3
Přivedeme do varu a potom necháme asi 15 minut zvolna probublávat, dokud blumy nezměknou
4
Sušené fíky namočíme do vody asi na 20 minut
5
Měkké je přes síto propasírujeme do hrnce
6
Ochutíme octem, cukrem, solí a přivedeme do varu
7
Při mírné teplotě vaříme asi půl hodiny, dokud se směs nezredukuje na patřičné množství a hustotu
8
Sejmeme z plotýnky a vložíme jemně roztlučené koření, hřebíček, skořici, nové koření a kmín, promícháme
9
Teplé plníme do sklenic, uzavřeme je víčky a obrátíme dnem vzhůru, dokud nevychladnou.
10
Používá se jako výborný doplněk jídla a vhodně doplní i masové nebo kuřecí mísy, sýrové a zeleninové saláty.

RADA: Jednoduché a skvělé omáčky k masu

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: