Metrový koláč

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks žloutek
    • 250
      g cukr
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 150
      ml teplá voda
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 4
      ks sníh z bílku
  • Krém
    • 150
      g cukr mletý
    • 250
      g máslo
    • 2
      dl voda
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Poleva
    • 120
      g máslo
    • 120
      g cukr mletý
    • 1,5
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1,5
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Utřeme žloutky s cukrem, přidáme teplou vodu, olej a hladkou mouku s práškem, dobře promícháme a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme na poloviny, do jedné poloviny vmícháme kakao. Obě těsta dáme do srnčích hřbetů (každé těsto do jednoho) a upečeme.
2
Krém: ve vodě uvaříme pudink, přidáme cukr a vešleháme máslo.
3
Poleva: všechny přísady smícháme nad párou.
4
Vychladlé srnčí hřbety krájíme na tenké plátky, natíráme krémem a skládáme k sobě střídavě (bílý, kakaový, bílý...), vznikne "proužkovaný" dlouhý srnčí hřbet, nakonec polijeme polevou a dáme ztuhnout do ledničky. Ztuhlé řezy krájíme našikmo.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Michaela T.
    Michaela T. |

    4. 10. 2012 14:36

    Tento koláč znám velmi dobře a pekla jsem ho i na svoji svatbu. Ale u nás děláme čokoládovou polevu a posypeme strouhaným kokosem. :-)

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    11. 1. 2010 07:45

    Zase jsem po delší době dělala tento koláč, je výborný. Doufám že se nebudete zlobit - přidala jsem fotografii

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    30. 8. 2006 15:22

    Obě formy se do trouby vejdou, takže najednou. Peču na 175°C, jestli jsou upečené zkuste buď špejlí nebo rukou - když zatlačíte na střed a těsto se vrátí, je upečené.

  • Karla
    Karla |

    29. 8. 2006 23:36

    Oba srnčí hřbety se pečou zároveň? Jak dlouho asi a na kolik stupňů? Ještě jsem v nich nepekla. Děkuji.