Baskické kuře

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí stehna
    • uzená paprika - koření
    • mletá sladká paprika
    • sůl
    • 1
      hrst černé olivy menší
    • 1
      ks červená paprika nebo oranžová, zelená... větší
    • 2
      ks šalotka
    • 50
      g chorizo klobása, cca
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      plechovka nakládaná loupaná rajčata pokrájená, cca 200 gramů -
    • tymián
    • červená chilli paprička nebo chilli sušené
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Stehna rozdělíme v kloubu na dvě části. Kuřecí díly osolíme, zaprášíme ze všech stran jak uzenou, tak i sladkou paprikou a necháme maso alespoň hodinu, ale nejlépe přes noc proležet (v chladnu pod fólií).
2
Do zapékací mísy nebo pekáčku si dáme na klínky pokrájené šalotky, celé nebo přepůlené olivy, nasekaný nebo na plátky pokrájený česnek, pokrájená loupaná rajčata, pokrájenou papriku, na kolečka pokrájenou klobásu, necelou lžičku lístků tymiánu a dle chuti chilli. osolíme, přidáme ještě trochu uzené papriky a vše promícháme. Na směs položíme kuřecí díly naložené v paprice, zakapeme olivovým olejem, zaklopíme poklicí nebo pevně zakryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 50 minut doměkka. Podlévat většinou není nutné, ale během pečení maso přelijeme alespoň jednou nebo dvakrát zeleninovou šťávou a ke konci může nechat krátce bez poklice opéct kůži z kuřecích dílů do barvy.
3
Podávat můžeme na dva způsoby: s rýží nebo bagetou, případně vařenou rýži před podáváním smícháme se zeleninovým výpekem a kuře přidáme zvlášť.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: