Polévka z pečeného květáku

moje hodnocení:

2,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák
    • 800
      ml vývar
    • olivový olej
    • sůl
    • 1
      lžička římský kmín
    • 200
      ml smetana
    • 0,5
      lžička muškátový oříšek
    • 1
      hrst mandle - loupané
    • petržel

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák rozeberte na růžičky, dejte do pekáče, bohatě zakápněte olivovým olejem, osolte a posypte římským kmínem. Dejte péct do trouby předehřáté na 180°C, asi 30 minut. Květák změkne a chytne barvu. Dejte ho do hrnce (pár kousků si můžete nechat na ozdobu), zalijte vývarem, přiveďte k varu a pár minut povařte.
2
Obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, vlijte smetanu a už jen krátce povařte. Polévku dochuťte solí a muškátovým oříškem. Porce na alíři dotáhněte trochou olivového oleje, nasekanými mandlemi a petrželí.

RADA: Polévky, které zaženou i ten největší hlad!

Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: