Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: milfis

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks měkký tvaroh v pozlátku - důležité !
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      plátek máslo asi 1 cm

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Tvaroh dáme do misky, vidličkou rozmačkáme a osolíme.
2
2. Přidáme lžičku sody, pořádně promícháme a necháme 10 minut odležet.
3
3. V kastrůlku si rozpustíme 1 cm z kostky másla.
4
4. Rozpuštěné máslo přidáme k tvarohu a opět řádně zamícháme.
5
5. Necháme vychladit v misce a je hotovo. K základu taveňáku přidáme vše, co máme rádi.
Použité ingredience v tomto receptu: Jedlá soda Máslo Měkký tvaroh
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • George
    George |

    12. 4. 2016 21:09

    Láda hruška je borec... Moje dítě by mohlo napsat kuchařku, taky umí smíchat 3 ingredience a vydávat to za novinku. :-D :-D :-D :-D :-D

  • Karel
    Karel |

    12. 4. 2016 21:06

    Chemie je život, život je chemie.. :D at už je to laktát, nebo hydrogenuhličitan sodný.. je zbytečné nad tím takhle uvažovat.. ;-)

  • Eva
    Eva |

    12. 1. 2015 14:05

    Dnes jsem ho dělala, je výborný

  • recepty73
    recepty73 |

    6. 6. 2014 11:38

    ...včera jsem dělal opět, z vaničkového tvarohu ...a vůbec mi nechutnal ...pořád byla cítit soda (ještě dnes) a tomu, co jsem udělal minule z tvarohu klasicky baleného se vůbec nepodobal :'( ...ještě nechám odležet, ale o výsledku dost pochybuji a doporučuji zkoušet z baleného v alobalu...

  • recepty73
    recepty73 |

    30. 5. 2014 12:50

    ...výborný, jednoduchý, doporučuji...

  • Vašek
    Vašek |

    19. 4. 2014 14:35

    Hydrogenuhličitan sodný je chemický název sody, pořád je to o chemii, vážená paní. Dobrou chuť.

  • zuzka0011
    zuzka0011 |

    19. 4. 2014 14:10

    Pokud se to nechá odležet, je opravdu k nerozeznání od kupovaného. Dělala jsem zhruba v poledne a po ochutnání jsem myslela, že to vyhodím, ale ta soda potřebuje čas. Nakonec jsme měli k večeři s pečivem a výborné. Navíc jako mamka malé dcerky jsem ráda, že jí taveňák můžu dopřát, ale bez jakékoliv chemie......

  • Marie
    Marie |

    22. 2. 2014 21:03

    Tento taveňák je výborný. A hlavně každý ví, co do něj dal. Super

  • Hana
    Hana |

    20. 2. 2014 19:56

    Obrázek neřeš. Je toi nepoživatelný i bez něj!!!

  • Hanka
    Hanka |

    17. 2. 2014 10:43

    Proč u tohoto receptu chybí zkopírovaný obrázek jako u vašich předešlých receptů :-$ ? Máte opravdu zvláštní hobby =-O .