• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Domácí tatarka
    Napište svůj komentář k receptu

    Domácí tatarka

    autor: Ňulinka
    0.0
    moje hodnoceni
    3.5
    hodnotilo: 26
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Domácí tatarka
    Domácí tatarka
    Domácí tatarka
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        ks vejce
      • 2
        ks nakládané okurky i s trochou nálevu
      • 1
        lžička hořčice plnotučná
      • 1
        špetka sůl
      • 1
        špetka pepř mletý
      • olej
      • 1
        lžička cibule nakrájené

    Postup přípravy receptu

    1
    Ponorným mixérem ve vyšší nádobě vyšleháme vejce, postupně vmixujeme ostatní suroviny, kromě oleje. Ten přidáváme po větších kapkách, až je směs rozmixovaná a tolik, dokud vše nezhoustne tak, jak máme tatarku rádi. Můžeme i nakonec vmíchat jemně nasekanou petrželku, pažitku, či rozmačkaný česnek.
    2
    U nás doma má velký úspěch. Umí ji už udělat i děti.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Nejlepší domácí tatarka

    Nejlepší domácí tatarka

    Tatarka

    Tatarka

    Tatarka ze zakysanky

    Tatarka ze zakysanky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Petra Kusá | 5. 2. 2018 13:01

      Hruza, bylo to porad ridke

    • karel
      karel | 24. 12. 2016 18:18

      Prosim vas vymazte to to nema aleVUBEC nic spolecneho s domaci tatarskou omackou.Radsi si kupte ten Helmmans blevajs

    • Marek
      Marek | 9. 10. 2016 15:37

      Nepoužívejte tento recept. Já to udělal a jiné jsou o moc lepší hlavně dávkování a i postup je tady špatný. Stejně jako výsledek bude ne nejlepší.

    • JanaG
      JanaG | 29. 2. 2016 18:51

      Ani náhodou. zavařila jsem mixér. Výsledek je hnusný, samý olej. Jdu zkusit jiný recept.

    • Pavla
      Pavla | 3. 9. 2015 13:00

      Ponorným mixerem ani náhodou :( mixer pomalu zavařenej a vajíčko nic :(

    • Kacul
      Kacul | 21. 7. 2015 18:28

      Za mě super, povedla se :)

    • David
      David | 29. 1. 2015 19:45

      A jaký je postup pro výr. majonézy???

    • Nikola
      Nikola | 14. 9. 2014 15:40

      Taky jsem dnes dělala podle receptu od babičky.A to 2 žloutky,2 dcl oleje,špetka soli,1 lžička octa a 1 lžička hořčice.Všechno dát do vyšší nádoby a ponorným mixérem vyšlehat.Trvá to zhruba 30 vteřin.Pak už jen dochutit nadrobno pokrájenou cibulkou,na jemno nastrouhanými sterilovanými okurkami(zhruba tak 2ks),pepřem a trochu láku z okurek ;-)

    • Martina1647
      Martina1647 | 4. 9. 2014 12:53

      Ahoj, teď jsem dodělala tatarku a dala ji vychladit.POVEDLA SE A JE MOC DOBRÁ. Na přípravu jsem použila pouze 3 žloutky, přidala jsem hořčici, sůl, pepř, trošku kečupu a vše prošlehávala ŠLEHAČEM, NE PONORNÝM MIXEREM s pomalým přidáváním oleje (slunečnicový)až do husté hmoty. Až pak jsem přidala okurky a cibulku. ;-)

    • :-)
      :-) | 26. 8. 2014 10:59

      Také jsem zkoušela tak 5krát a nikdy nevyšla... ale našla jsem videorecept na youtube (https://www.youtube.com/watch?v=CiCSL9uTzO4) a je výborná :-) doporučuji

    • Erika
      Erika | 18. 8. 2014 18:35

      Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho vydrží domácí tatarka? :-)

    • Erika
      Erika | 18. 8. 2014 18:35

      Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho vydrží domácí tatarka? :-)

    • Katka
      Katka | 12. 6. 2014 12:12

      Teď se mi povedla. A také vím, čím to, že se mi tento recept nepovedl. ŽÁDNÉ OKURKY PŘEDEM. Dát nakonec a jen lehce vidličkou promíchat. Už ne ponorným mixérem.

    • Katka
      Katka | 12. 6. 2014 11:54

      Také jsem to zkoušela a nestálo to za nic, musela jsem to vylít. Zkusím ten recept, co mi poradila máme. Vyšlehat vejce, přidat horčici, sůl, pepř, trošičku octa, vyšlehat, pak postupně olej do zhoustnutí. Okurky, cibuli, .... až je tatarka hotová. Jsem zvědavá, zda to tentokrát dopadne dobře.

    • Káťa
      Káťa | 11. 6. 2014 18:24

      Tak jsem to zkoušela 3krát a vždycky mi z to vznikla taková vaječná omeleta, kdybych si to koupila mám to bez nervů a vyjde mě to lacinějc :-(

    • Michal
      Michal | 7. 6. 2014 11:20

      Super recept byla to velka mnamka :-)

    • Lenka
      Lenka | 19. 3. 2014 17:44

      Tak to nebude receptem, mě se povedla a byla úplně super. Kam se hrabe koupená.

    • Hancza | 19. 3. 2014 14:48

      Majolku (tatarku) dělám jedině ponorákem (http://hobby.idnes.cz/domaci-majonezu-vyrobite-za-deset-vterin-za-petikorunu-pje-/hobby-domov.aspx?c=A101222_123748_hobby-domov_bma). Vejce se dá použít i s bílkem a je to hotové za pár sekund. Ještě se mi nestalo, že by se nepovedla. Pak jen přidat ostatní suroviny a je z toho tatarčička jedna báseň.

    • Ňulinka
      Ňulinka | 13. 2. 2014 07:55

      Mně se povedla pokaždé a mixér proto,že je to rychlejší a vajíčko trochu ohřeje :-D

    • Ňulinka
      Ňulinka | 13. 2. 2014 07:54

      To nechápu,jak jsi to dělala,mně se to vždycky povedlo,používám kvalitní slunečnicový olej,ale jak jsem psala po kapkách nebo pomalu ukapávat,tím to houstne. ;-)

    • Ňulinka
      Ňulinka | 13. 2. 2014 07:53

      Ano,celé vejce ;-)

    • Ňulinka
      Ňulinka | 13. 2. 2014 07:52

      Tak to bude asi špatným olejem :-(

    • Daniela
      Daniela | 31. 1. 2014 11:36

      tak tohle je ale hnus :D olwj v háji.. vejce v háji.. no to se fakt nedalo ;) a mixér mi taky nefunguje. tak tohle opravdu ne ;)

    • david
      david | 24. 1. 2014 15:25

      Základ je to nedělat dementním ponornym nesmyslem ale klasickou metlou... Dáte žloutky lžíčku octa a hořčice pěkně rozmícháte a pak po kapkách olej pěkně růčo rozmýchat a pohoda :-) ŽÁDNÝ PONORNÝ NESMYSLY :-) za 1-dělal jsem to tim asi 3x ani jednou se to neudělalo a za 2- se to zbytečně ohřívá :-) takže technika není vždy nejlepší

    • janica
      janica | 17. 11. 2013 12:32

      no opava.... hodina v trapu,, lahev s olejem taky a jako bonus spaleny mixer....vysledek? vodova hmota jenz tatarku pripomina jen chuti :'(

    • Andrej
      Andrej | 26. 10. 2013 14:40

      Ahoj to vajce aj z bielkom sa dáva ? a tej cibule som dal asi moc :D

    • eva
      eva | 29. 3. 2013 10:40

      když to ochutnám tak cítím samý olej, asi dělám něco špatně

    • llenas
      llenas | 9. 3. 2013 13:09

      pokud vám tatarka dostatečně nehoustne jen přidávejte dál olej nebojte se ten to zhoustne

    • misak.ko
      misak.ko | 23. 2. 2013 16:41

      Majonézu - tatrku dělám roky, bílé barvy docílíte octem, nebo i tím, kolik láku společně s okurkama do tatarky dáte. Mimo jiné jsem zkoušela do tatarky i jinou sterilizovanou zeleninu, má to trochu jinou chuť. Případně doporučuji i chilly pastu, omáčku....

    • le  minecrafak
      le minecrafak | 11. 2. 2013 22:35

      Kecy ani sto nezkusil je vyborna :-P

    • Lucka
      Lucka | 5. 1. 2013 14:51

      nesmysl! tatarská voda! 7 vajec v pr... a nic!

    • milan
      milan | 5. 1. 2013 12:53

      Nechápu jak Vám to mohlo s týčovým mixerem stuhnout!? a jak to že na obrázku to je bíle a já to mám žluté? to máte nějaké speciáln bíléí vejce nebo co!? :-\

    • aakvi
      aakvi | 28. 10. 2012 12:36

      dejte do vysoké nádoby 2dcl oleje, jedno celé vejce, sůl a pepř a tyčovým mixerem odspodu mixujte, hustá za minutu a pak dochuťe okurkou, hořčicí a uvidíte jaká je dobrá...

    • Radim
      Radim | 28. 10. 2012 10:12

      asi jsem tam dal moc hořčice tak to nemělo bilou barvu jinak suprova

    • Roman
      Roman | 7. 10. 2012 12:00

      Já nevím, ale vůbec mi to nezhoustlo.. Chuťově je to velice dobré.

    • Alice
      Alice | 28. 5. 2012 15:38

      :-D :-D :-D přesně tak!!!!!

    • iva
      iva | 9. 5. 2012 15:09

      proto to bylo tak hnusný, aha :-D

    • Jaromir
      Jaromir | 3. 5. 2012 09:47

      já nejsem kuchař, ale vejce sem dal i sbílkem a přidal jsem mlíko a lepší tatrku jsem nejedl.

    • jaja
      jaja | 22. 4. 2012 17:12

      je výborná, na poprvé a povedla se. dík

    • michaela
      michaela | 13. 4. 2012 12:30

      že tam nepatří bílek mi došlo až když sem ochutnala ten nesktecne odpornej nazelenalej hnus. Kdo vymyslel tento recept je idiot

    • RADEK
      RADEK | 27. 1. 2012 19:23

      Kdo ten recept vymýšlel??? Bílek tam nepatří!!!! Takže si to opravte.

    • Jarda
      Jarda | 5. 1. 2012 15:01

      olej a vajicko udelaji sve.

    • Hana
      Hana | 10. 12. 2011 12:54

      Nechybí mezi ingrediencemi majoneza nebo smetana? Jinak nechapu, jak muzete mit bilou barvu ze surovin uvedenych :-( ....

    • joncim
      joncim | 23. 11. 2011 18:23

      no hnus tak to radeji neskousejte :-(

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 22. 11. 2011 12:27

      Je moc dobrá ;-)

    • Honza
      Honza | 3. 11. 2011 22:04

      Tak musím říct super. Nikdy sem doma tatarku nedělal. A musím říct, že se mi hrozně moc podařila. vše sem vzal z ledničky. A olej sem na na chvili do mrazaku. První ochutnání a budem jíst jenom toto..

    • Vera
      Vera | 29. 10. 2011 03:18

      A jeste ... Moc se Nulince omlouvam, ze ji budu asi trochu kecat do receptu, ale z me zkusenosti, pokud bych chtela mixovat cibulku na zacatku, tak bych ji tam nedala tolik (asi jen 1 PL) - protoze by to bylo opet ridke. A nebo ji dat na konec na drobno nakrajenou, ale uz se asi nerozmixuje. Budou tam drobne kousicky. To je ma zkusenost. Ovsem Nulinka ma hlavni slovo, takze poslouchejte ji :-)

    • Vera
      Vera | 29. 10. 2011 03:10

      Ridka tatarka...Tento recept jsem delala kdysi davno, dostala jsem jej od tchyne. Pak jsem mela utrum na nekolik let, a nyni jsem jsem opet vyzkousela. Nevim proc, tehdy byla pekne husta a nyni jsem ji zkousela 2x. Poprve jsem ji mela takovou polotekutou, a kdyz jsem ji zkousela podruhe, tak jsem ji delala bez cibulky, tu jsem chtela dat na konec. Krasne mi to zhoustlo (i se studenym vejcem a studenou okurkou - bez problemu), ale kdyz tatarka zhoustla, tak jsem chtela pridat cibulku, ale uz to neslo mixovat, jak to bylo huste. Tak jsem to nechala jen tak, a po kratke chvili cibulka poustela svou stavu a opet to mirne zridlo, ale uz to nebylo tak strasny jako ten prvni pokus po letech. Diky za recept, ten od tchyne jsem nemohla najit, ale v hlave mi utkvely suroviny, ktere tam maji byt, jenze jsem nevedela kolik ceho. Diky, tatarka je vyborna.

    • Lucka
      Lucka | 1. 10. 2011 11:42

      Ano jednoduché a chutné....MŇAM :-*

    • aplause | 6. 9. 2011 13:03

      super !!!!

    • Honza
      Honza | 31. 8. 2011 17:01

      já mám prosím jenom jeden dotaz.. vajíčko s bílkem, nebo bez bílku. Děkuji moc..

    • Míša
      Míša | 31. 8. 2011 13:21

      Vyzkoušela jsem hoooodně receptů,ale tato se tatarce blíží asi nejvíce.teda taky mi nezhoustla (studené vejce z lednice),ale to mi tak nevadilo,jako rozmixovaná cibule,příště nakrájím,a přidám nakonec,ještě teď mi tečou slzy :'( vuááááááá

    • Horry
      Horry | 22. 5. 2011 12:30

      Vtip je v tom, jestli ti to nejde, mít všechno ve stejné teplotě. Tzn. buď všechno z lednice nebo všechno při pokojové teplotě. Jakmile budeš mít vajičko z lednice a olej při pokojovce, tak to nepujde. To je jediný zádrhel.

    • dawid
      dawid | 6. 5. 2011 21:51

      vube ale vbec to nejde skousel sem to tak petkrat a ani jednou to neslo tak nevim co to tu davate

    • Marie
      Marie | 26. 3. 2011 18:25

      Vejce musí mít pokojovou teplotu. Potom zhoustne lépe. :-)

    • Ňulinka
      Ňulinka | 13. 3. 2011 08:24

      Ocet?Tak to určitě ne,vždyť by to bylo kyselé a ještě řidší. :-S Toho nálevu se dává trošku a ole´j se neleje narát,ale po větších kapkách a stále se šlehá.Musí být kvalitní.Nikdy jsem ji řídkou neměla,můžeš přidat i čtvereček smetanového sýru,nepotřebuješ tolik oleje. 8-)

    • Petr
      Petr | 26. 1. 2011 20:47

      Nechápu co se vam natom nemuze povest???Je to jednoduche a velice chutné!

    • Jarka O.
      Jarka O. | 21. 1. 2011 14:06

      Pokud se nepovedlo, bylo naopak málo oleje. Ocet, citron a pod. tatarku naopak zředí. Myslím, že není třeba dávat u tohoto receptu víc octa, jsou tam přece okurky i s trochou nálevu. Já dělám obrácený postup: nejdřív vymíchám vejce s olejem na hodně hustou kaši a až pak teprve ředím nálevem z okurek a dochucuju. Ale netvrdím, že to nejde i naopak ;-)

    • Helen.bedna | 21. 1. 2011 13:44

      nepovedlo se mi tatarku ztužit, nepřidává se tam ocet místo oleje? co mám vyzkoušené při pečení, tak na ztužení krému se často používá ocet...

    • juraj
      juraj | 3. 1. 2011 19:27

      ideme to vyskúšať <:-)

    • zdenda
      zdenda | 19. 12. 2010 11:27

      je velmi dobrá

    • misutek
      misutek | 25. 11. 2010 16:18

      tak nevim co delam spatne,ale moc mi to nejde udelat... :'(

    • recepty73
      recepty73 | 18. 10. 2010 11:58

      1*

    • lubos
      lubos | 17. 10. 2010 11:36

      todle je good recept na tatarskou omacku :D :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$

    • recepty 73
      recepty 73 | 12. 5. 2010 18:18

      1*-jenom člověk nesmí být líný :-)))

    • Bahar Karaer
      Bahar Karaer | 28. 11. 2008 11:14

      Ziji v Turecku kde se neprodava tatarka takze si ji musim delat sama,ale malokdy se mi povede. tento recept urcite vyzkousim.

    • Marie
      Marie | 24. 7. 2007 17:26

      A co Salmonela ????????????

    • Anonym
      Anonym | 23. 7. 2007 13:06

      Díky za tenhle receptík.Mamka tatarku dělávala, ale bohužel já recept neznala.Teď u vím jak na toPetra

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Ostatní Mixování Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice plnotučná Nakládané okurky Olej Pepř mletý Sůl Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové omáčce

    Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové…

    Náchodská krkovička

    Náchodská krkovička

    Buchta z mléka

    Buchta z mléka

    Krém na zdobení dortů

    Krém na zdobení dortů

    Gratinované brambory (nejen) s česnekem

    Gratinované brambory (nejen) s…

    Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

    Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

    Čočkový salát se zeleninou

    Čočkový salát se zeleninou

    Smažený bílý chřest

    Smažený bílý chřest

    Sezamové kuře v těstíčku

    Sezamové kuře v těstíčku

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    34
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    31
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    31
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    24
    Mrkvový dort rychlý
    Mrkvový dort rychlý
    24
    Tvarohové knedlíky s jahodami
    Tvarohové knedlíky s…

    Zajímavé články

    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    AHA.cz Deník Aha! 14.4.2021

    Deník Aha! 14.4.2021

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Dáma.cz Ženy podle měsíce narození. Co všechno prozradí o vaší osobnosti?

    Ženy podle měsíce narození. Co všechno prozradí o vaší osobnosti?

    Ženy.cz Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Maminka.cz Jsem v tom? Jak poznáte, že jste těhotná, i bez testu

    Jsem v tom? Jak poznáte, že jste těhotná, i bez testu

    Reflex.cz Alex Selsky o Netanjahuovi, izraelském soužití s Araby, zvládání covidu a 11. místě na žebříčku štěstí

    Alex Selsky o Netanjahuovi, izraelském soužití s Araby, zvládání covidu a 11. místě na žebříčku štěstí

    E15.cz Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Další doporučené recepty:

    Domácí šunka ála vepřováček
    Domácí šunka ála vepřováček
    Domácí šunkofleky s uzeným
    Domácí šunkofleky s uzeným
    Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
    Domácí tartiflette (zapečené brambory…
    Domácí tatarská omáčka
    Domácí tatarská omáčka
    Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky
    Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky
    Domácí těsto na quiche
    Domácí těsto na quiche
    • Recepty.cz
    • Domácí tatarka
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí