Domácí tatarka

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ňulinka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks nakládané okurky i s trochou nálevu
    • 1
      lžička hořčice plnotučná
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • olej
    • 1
      lžička cibule nakrájené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ponorným mixérem ve vyšší nádobě vyšleháme vejce, postupně vmixujeme ostatní suroviny, kromě oleje. Ten přidáváme po větších kapkách, až je směs rozmixovaná a tolik, dokud vše nezhoustne tak, jak máme tatarku rádi. Můžeme i nakonec vmíchat jemně nasekanou petrželku, pažitku, či rozmačkaný česnek.
2
U nás doma má velký úspěch. Umí ji už udělat i děti.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • karel
    karel |

    24. 12. 2016 18:18

    Prosim vas vymazte to to nema aleVUBEC nic spolecneho s domaci tatarskou omackou.Radsi si kupte ten Helmmans blevajs

  • Marek
    Marek |

    9. 10. 2016 15:37

    Nepoužívejte tento recept. Já to udělal a jiné jsou o moc lepší hlavně dávkování a i postup je tady špatný. Stejně jako výsledek bude ne nejlepší.

  • JanaG
    JanaG |

    29. 2. 2016 18:51

    Ani náhodou. zavařila jsem mixér. Výsledek je hnusný, samý olej. Jdu zkusit jiný recept.

  • Pavla
    Pavla |

    3. 9. 2015 13:00

    Ponorným mixerem ani náhodou :( mixer pomalu zavařenej a vajíčko nic :(

  • Kacul
    Kacul |

    21. 7. 2015 18:28

    Za mě super, povedla se :)

  • David
    David |

    29. 1. 2015 19:45

    A jaký je postup pro výr. majonézy???

  • Nikola
    Nikola |

    14. 9. 2014 15:40

    Taky jsem dnes dělala podle receptu od babičky.A to 2 žloutky,2 dcl oleje,špetka soli,1 lžička octa a 1 lžička hořčice.Všechno dát do vyšší nádoby a ponorným mixérem vyšlehat.Trvá to zhruba 30 vteřin.Pak už jen dochutit nadrobno pokrájenou cibulkou,na jemno nastrouhanými sterilovanými okurkami(zhruba tak 2ks),pepřem a trochu láku z okurek ;-)

  • Martina1647
    Martina1647 |

    4. 9. 2014 12:53

    Ahoj, teď jsem dodělala tatarku a dala ji vychladit.POVEDLA SE A JE MOC DOBRÁ. Na přípravu jsem použila pouze 3 žloutky, přidala jsem hořčici, sůl, pepř, trošku kečupu a vše prošlehávala ŠLEHAČEM, NE PONORNÝM MIXEREM s pomalým přidáváním oleje (slunečnicový)až do husté hmoty. Až pak jsem přidala okurky a cibulku. ;-)

  • :-)
    :-) |

    26. 8. 2014 10:59

    Také jsem zkoušela tak 5krát a nikdy nevyšla... ale našla jsem videorecept na youtube (https://www.youtube.com/watch?v=CiCSL9uTzO4) a je výborná :-) doporučuji

  • Erika
    Erika |

    18. 8. 2014 18:35

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho vydrží domácí tatarka? :-)

  • Erika
    Erika |

    18. 8. 2014 18:35

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho vydrží domácí tatarka? :-)

  • Katka
    Katka |

    12. 6. 2014 12:12

    Teď se mi povedla. A také vím, čím to, že se mi tento recept nepovedl. ŽÁDNÉ OKURKY PŘEDEM. Dát nakonec a jen lehce vidličkou promíchat. Už ne ponorným mixérem.

  • Katka
    Katka |

    12. 6. 2014 11:54

    Také jsem to zkoušela a nestálo to za nic, musela jsem to vylít. Zkusím ten recept, co mi poradila máme. Vyšlehat vejce, přidat horčici, sůl, pepř, trošičku octa, vyšlehat, pak postupně olej do zhoustnutí. Okurky, cibuli, .... až je tatarka hotová. Jsem zvědavá, zda to tentokrát dopadne dobře.

  • Káťa
    Káťa |

    11. 6. 2014 18:24

    Tak jsem to zkoušela 3krát a vždycky mi z to vznikla taková vaječná omeleta, kdybych si to koupila mám to bez nervů a vyjde mě to lacinějc :-(

  • Michal
    Michal |

    7. 6. 2014 11:20

    Super recept byla to velka mnamka :-)

  • Lenka
    Lenka |

    19. 3. 2014 17:44

    Tak to nebude receptem, mě se povedla a byla úplně super. Kam se hrabe koupená.

  • Hancza
    Hancza |

    19. 3. 2014 14:48

    Majolku (tatarku) dělám jedině ponorákem (http://hobby.idnes.cz/domaci-majonezu-vyrobite-za-deset-vterin-za-petikorunu-pje-/hobby-domov.aspx?c=A101222_123748_hobby-domov_bma). Vejce se dá použít i s bílkem a je to hotové za pár sekund. Ještě se mi nestalo, že by se nepovedla. Pak jen přidat ostatní suroviny a je z toho tatarčička jedna báseň.

  • Ňulinka
    Ňulinka |

    13. 2. 2014 07:55

    Mně se povedla pokaždé a mixér proto,že je to rychlejší a vajíčko trochu ohřeje :-D

  • Ňulinka
    Ňulinka |

    13. 2. 2014 07:54

    To nechápu,jak jsi to dělala,mně se to vždycky povedlo,používám kvalitní slunečnicový olej,ale jak jsem psala po kapkách nebo pomalu ukapávat,tím to houstne. ;-)

  • Ňulinka
    Ňulinka |

    13. 2. 2014 07:53

    Ano,celé vejce ;-)

  • Ňulinka
    Ňulinka |

    13. 2. 2014 07:52

    Tak to bude asi špatným olejem :-(

  • Daniela
    Daniela |

    31. 1. 2014 11:36

    tak tohle je ale hnus :D olwj v háji.. vejce v háji.. no to se fakt nedalo ;) a mixér mi taky nefunguje. tak tohle opravdu ne ;)

  • david
    david |

    24. 1. 2014 15:25

    Základ je to nedělat dementním ponornym nesmyslem ale klasickou metlou... Dáte žloutky lžíčku octa a hořčice pěkně rozmícháte a pak po kapkách olej pěkně růčo rozmýchat a pohoda :-) ŽÁDNÝ PONORNÝ NESMYSLY :-) za 1-dělal jsem to tim asi 3x ani jednou se to neudělalo a za 2- se to zbytečně ohřívá :-) takže technika není vždy nejlepší

  • janica
    janica |

    17. 11. 2013 12:32

    no opava.... hodina v trapu,, lahev s olejem taky a jako bonus spaleny mixer....vysledek? vodova hmota jenz tatarku pripomina jen chuti :'(

  • Andrej
    Andrej |

    26. 10. 2013 14:40

    Ahoj to vajce aj z bielkom sa dáva ? a tej cibule som dal asi moc :D

  • eva
    eva |

    29. 3. 2013 10:40

    když to ochutnám tak cítím samý olej, asi dělám něco špatně

  • llenas
    llenas |

    9. 3. 2013 13:09

    pokud vám tatarka dostatečně nehoustne jen přidávejte dál olej nebojte se ten to zhoustne

  • misak.ko
    misak.ko |

    23. 2. 2013 16:41

    Majonézu - tatrku dělám roky, bílé barvy docílíte octem, nebo i tím, kolik láku společně s okurkama do tatarky dáte. Mimo jiné jsem zkoušela do tatarky i jinou sterilizovanou zeleninu, má to trochu jinou chuť. Případně doporučuji i chilly pastu, omáčku....

  • le  minecrafak
    le minecrafak |

    11. 2. 2013 22:35

    Kecy ani sto nezkusil je vyborna :-P

  • Lucka
    Lucka |

    5. 1. 2013 14:51

    nesmysl! tatarská voda! 7 vajec v pr... a nic!

  • milan
    milan |

    5. 1. 2013 12:53

    Nechápu jak Vám to mohlo s týčovým mixerem stuhnout!? a jak to že na obrázku to je bíle a já to mám žluté? to máte nějaké speciáln bíléí vejce nebo co!? :-\

  • aakvi
    aakvi |

    28. 10. 2012 12:36

    dejte do vysoké nádoby 2dcl oleje, jedno celé vejce, sůl a pepř a tyčovým mixerem odspodu mixujte, hustá za minutu a pak dochuťe okurkou, hořčicí a uvidíte jaká je dobrá...

  • Radim
    Radim |

    28. 10. 2012 10:12

    asi jsem tam dal moc hořčice tak to nemělo bilou barvu jinak suprova

  • Roman
    Roman |

    7. 10. 2012 12:00

    Já nevím, ale vůbec mi to nezhoustlo.. Chuťově je to velice dobré.

  • Alice
    Alice |

    28. 5. 2012 15:38

    :-D :-D :-D přesně tak!!!!!

  • iva
    iva |

    9. 5. 2012 15:09

    proto to bylo tak hnusný, aha :-D

  • Jaromir
    Jaromir |

    3. 5. 2012 09:47

    já nejsem kuchař, ale vejce sem dal i sbílkem a přidal jsem mlíko a lepší tatrku jsem nejedl.

  • jaja
    jaja |

    22. 4. 2012 17:12

    je výborná, na poprvé a povedla se. dík

  • michaela
    michaela |

    13. 4. 2012 12:30

    že tam nepatří bílek mi došlo až když sem ochutnala ten nesktecne odpornej nazelenalej hnus. Kdo vymyslel tento recept je idiot

  • RADEK
    RADEK |

    27. 1. 2012 19:23

    Kdo ten recept vymýšlel??? Bílek tam nepatří!!!! Takže si to opravte.

  • Jarda
    Jarda |

    5. 1. 2012 15:01

    olej a vajicko udelaji sve.

  • Hana
    Hana |

    10. 12. 2011 12:54

    Nechybí mezi ingrediencemi majoneza nebo smetana? Jinak nechapu, jak muzete mit bilou barvu ze surovin uvedenych :-( ....

  • joncim
    joncim |

    23. 11. 2011 18:23

    no hnus tak to radeji neskousejte :-(

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    22. 11. 2011 12:27

    Je moc dobrá ;-)

  • Honza
    Honza |

    3. 11. 2011 22:04

    Tak musím říct super. Nikdy sem doma tatarku nedělal. A musím říct, že se mi hrozně moc podařila. vše sem vzal z ledničky. A olej sem na na chvili do mrazaku. První ochutnání a budem jíst jenom toto..

  • Vera
    Vera |

    29. 10. 2011 03:18

    A jeste ... Moc se Nulince omlouvam, ze ji budu asi trochu kecat do receptu, ale z me zkusenosti, pokud bych chtela mixovat cibulku na zacatku, tak bych ji tam nedala tolik (asi jen 1 PL) - protoze by to bylo opet ridke. A nebo ji dat na konec na drobno nakrajenou, ale uz se asi nerozmixuje. Budou tam drobne kousicky. To je ma zkusenost. Ovsem Nulinka ma hlavni slovo, takze poslouchejte ji :-)

  • Vera
    Vera |

    29. 10. 2011 03:10

    Ridka tatarka...Tento recept jsem delala kdysi davno, dostala jsem jej od tchyne. Pak jsem mela utrum na nekolik let, a nyni jsem jsem opet vyzkousela. Nevim proc, tehdy byla pekne husta a nyni jsem ji zkousela 2x. Poprve jsem ji mela takovou polotekutou, a kdyz jsem ji zkousela podruhe, tak jsem ji delala bez cibulky, tu jsem chtela dat na konec. Krasne mi to zhoustlo (i se studenym vejcem a studenou okurkou - bez problemu), ale kdyz tatarka zhoustla, tak jsem chtela pridat cibulku, ale uz to neslo mixovat, jak to bylo huste. Tak jsem to nechala jen tak, a po kratke chvili cibulka poustela svou stavu a opet to mirne zridlo, ale uz to nebylo tak strasny jako ten prvni pokus po letech. Diky za recept, ten od tchyne jsem nemohla najit, ale v hlave mi utkvely suroviny, ktere tam maji byt, jenze jsem nevedela kolik ceho. Diky, tatarka je vyborna.

  • Lucka
    Lucka |

    1. 10. 2011 11:42

    Ano jednoduché a chutné....MŇAM :-*

  • aplause
    aplause |

    6. 9. 2011 13:03

    super !!!!

  • Honza
    Honza |

    31. 8. 2011 17:01

    já mám prosím jenom jeden dotaz.. vajíčko s bílkem, nebo bez bílku. Děkuji moc..

  • Míša
    Míša |

    31. 8. 2011 13:21

    Vyzkoušela jsem hoooodně receptů,ale tato se tatarce blíží asi nejvíce.teda taky mi nezhoustla (studené vejce z lednice),ale to mi tak nevadilo,jako rozmixovaná cibule,příště nakrájím,a přidám nakonec,ještě teď mi tečou slzy :'( vuááááááá

  • Horry
    Horry |

    22. 5. 2011 12:30

    Vtip je v tom, jestli ti to nejde, mít všechno ve stejné teplotě. Tzn. buď všechno z lednice nebo všechno při pokojové teplotě. Jakmile budeš mít vajičko z lednice a olej při pokojovce, tak to nepujde. To je jediný zádrhel.

  • dawid
    dawid |

    6. 5. 2011 21:51

    vube ale vbec to nejde skousel sem to tak petkrat a ani jednou to neslo tak nevim co to tu davate

  • Marie
    Marie |

    26. 3. 2011 18:25

    Vejce musí mít pokojovou teplotu. Potom zhoustne lépe. :-)

  • Ňulinka
    Ňulinka |

    13. 3. 2011 08:24

    Ocet?Tak to určitě ne,vždyť by to bylo kyselé a ještě řidší. :-S Toho nálevu se dává trošku a ole´j se neleje narát,ale po větších kapkách a stále se šlehá.Musí být kvalitní.Nikdy jsem ji řídkou neměla,můžeš přidat i čtvereček smetanového sýru,nepotřebuješ tolik oleje. 8-)

  • Petr
    Petr |

    26. 1. 2011 20:47

    Nechápu co se vam natom nemuze povest???Je to jednoduche a velice chutné!

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    21. 1. 2011 14:06

    Pokud se nepovedlo, bylo naopak málo oleje. Ocet, citron a pod. tatarku naopak zředí. Myslím, že není třeba dávat u tohoto receptu víc octa, jsou tam přece okurky i s trochou nálevu. Já dělám obrácený postup: nejdřív vymíchám vejce s olejem na hodně hustou kaši a až pak teprve ředím nálevem z okurek a dochucuju. Ale netvrdím, že to nejde i naopak ;-)

  • Helen.bedna
    Helen.bedna |

    21. 1. 2011 13:44

    nepovedlo se mi tatarku ztužit, nepřidává se tam ocet místo oleje? co mám vyzkoušené při pečení, tak na ztužení krému se často používá ocet...

  • juraj
    juraj |

    3. 1. 2011 19:27

    ideme to vyskúšať <:-)

  • zdenda
    zdenda |

    19. 12. 2010 11:27

    je velmi dobrá

  • misutek
    misutek |

    25. 11. 2010 16:18

    tak nevim co delam spatne,ale moc mi to nejde udelat... :'(

  • recepty73
    recepty73 |

    18. 10. 2010 11:58

    1*

  • lubos
    lubos |

    17. 10. 2010 11:36

    todle je good recept na tatarskou omacku :D :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$

  • recepty 73
    recepty 73 |

    12. 5. 2010 18:18

    1*-jenom člověk nesmí být líný :-)))

  • Bahar Karaer
    Bahar Karaer |

    28. 11. 2008 11:14

    Ziji v Turecku kde se neprodava tatarka takze si ji musim delat sama,ale malokdy se mi povede. tento recept urcite vyzkousim.

  • Marie
    Marie |

    24. 7. 2007 17:26

    A co Salmonela ????????????

  • Anonym
    Anonym |

    23. 7. 2007 13:06

    Díky za tenhle receptík.Mamka tatarku dělávala, ale bohužel já recept neznala.Teď u vím jak na toPetra