Recepty podle známých kuchařů a tv pořadů – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty podle známých kuchařů a tv pořadů – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Ačkoli v dnešní době, stačí jakýkoliv recept vyhledat na internetu, stále platí, že lidé mají rádi ověřenou klasiku a hledají původní receptury, které prověřil čas. I proto se často v receptech setkáte s pokrmy, které jsou podle české kuchařky Magdaleny Dobromily Rettigové. Stejně se tak jsou vyhledávané tradiční francouzské recepty podle americké spisovatelky Julie Childové, kterou proslavilo zejména dokonalé Beouf Bourguignon, hovězí po burgindsku které připomíná strukturou pokrmu český guláš.

Vyhledávané jsou recepty oblíbených kuchařů nebo celebrit, které jsou s vařením spojeny ať již vydáním kuchařských knih nebo televizními pořady o vaření. Mezi takové patří v českém prostředí Emanuel Ridi, Zdeněk Pohlreich, Florentýna Zatloukalová nebo třeba Dita Pecháčková.

Ze zahraničních kulinářských hvězd je nejznámější Jamie Oliver, který kromě vydávání kuchařek a televizních pořadů vstoupil do povědomí jako bojovník proti polotovarům a snahou prosadit kvalitní jídlo ve školách.