Kuře a la Jamie Oliver

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky a smícháme s máslem. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru z omytého citronu, pár snítek natrhaného tymiánu, dle chuti nasekaný česnek, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a uděláme tzv.ochucené máslo. Kuře omyjeme a velice lehce osolíme.
2
Rukou si opatrně vytvoříme mezi prsíčky a kůží kapsu, do které vložíme 2/3 ochuceného másla a pod kůží rozetřeme po celé ploše prsíček kuřete (díky tomu nemusíme po dobu pečení kuře přelévat, jelikož máslo kuře dostatečně promastí a ochutí). Na obou stehnech kuřete uděláme dva zářezy až na kost a do těch vmačkáme trochu ochuceného másla.
3
Zbytek másla rozetřeme po ploše stehýnek. Zbylý citron nakrájíme na širší kolečka a ty celá vložíme do dutiny kuřete (výsledně bude kuřecí maso s jemným nádechem citronové chuti). Takto připravené kuře vložíme do většího pekáčku. Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kusy a zlehka osolíme. Celer očistíme a nakrájíme na cca stejně velké kusy jako brambory.
4
Oloupeme několik stroužků česneku. Brambory, celer a česnek rozložíme nepravidelně okolo kuřete do pekáče. Přidáme několik snítek čerstvého tymiánu a vše zalijeme olivovým olejem. Dáme péct do předehřáté trouby (1 kg kuřete cca 1 hodinu). Pečeme, dokud není kuře i brambory zlatavé barvy.

Komentáře k receptu

  • Míša
    Míša |

    12. 12. 2012 20:26

    TENTO RECEPT je supr.Dělám to tak také a jak se tu někdo vyjadřuje ,že má kuchařku Jamiho bože !!:)) Anglická je dobrá také jen malinko tučnější,ale mám ji raději,jeslti je citron na pulku nebo na kolečka apod. a ty brambory se udělají celkem rychle !! Předvařování je ztráta času to už mám ozkoušené :)).Jamie dělá kuře pokaždé trošku jinak.Kdo má proto cit se snad nemusí chytat každé hlouposti jak je co nakrájené.Vážně mě to povavilo musela sem se vyjádřit .)))

  • Faninka Jamieho
    Faninka Jamieho |

    4. 2. 2011 16:55

    V tomto receptu je mnoho chyb!!! Mám Jamieho kuchařku doma tak to vím.. 1) Do kuřete se nedává slanina ale pršut! Ten má o hodně jinou chuť než slanina. 2) Citrón se nekrájí na kolečka! Překrojí se pouze vejpůl a vloží do kuřete. 3) Citronovou kúru nestrouháme! Kúru sundáme škrabkou na brambory a potom nasekáme na kousíčky. Strouháním na struhadle nám moc kúry nezbude a navíc bude rozmašírovaná. 4) Brambory se musí předvařit, takže se ke kuřeti přidají až přibližně v polovině pečení. 5) Nejdůležitější je konec, který tu úplně chybí!! Kuře vyjmeme z pekáče a pekáč dáme na rozehřátou plotnu. Do výpeku s bramborama nalejeme asi půl skleničky bílého vína (dle chuti) a povaříme. Brambory se v této úžasné omáčce obalí a jsou dokonalé!!!

  • jaja 13
    jaja 13 |

    12. 2. 2006 14:44

    Výborné, dávám za 1. Jen příště nebudu dávat tak bohatě olivového oleje, spíš jen potřu kuře a trošku podliju brambory. Ale jinak nemá chybu.

  • Hana Nováková
    Hana Nováková |

    9. 2. 2006 19:15

    Vyzkoušela jsem, moc nám s mužem chutnalo, akorát příště dám do pekáčku pečící papír. Jinak moc dobré.Jamieho kuchařskou show já můžu.

  • Ida
    Ida |

    31. 8. 2005 10:55

    Moc a moc dobré. Také doporučuji

  • Pilence
    Pilence |

    29. 7. 2005 19:53

    Mmmmm. Minuly vikend jsme si pekne pochutnali. Trochu delsi pripravu vyvazilo samotne peceni. Bez podlevani a rovnou s prilohou! Nevim o co byl vetsi boj, zda o kure ci prilohu! Tohle si zada opakovani! Doporucuji! Pile

  • jana
    jana |

    5. 5. 2005 12:20

    delikatesa.Opravdu bajecne jsme si s manzelem pochutnali, diky.

  • Romča
    Romča |

    8. 4. 2005 10:23

    To jídlo je vynikající už podle názvu! Jamie Oliver je skvělý kuchař - mám od něj doma kuchařku a vážně to stojí za to zkusit.

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    18. 3. 2005 14:26

    Výborné, není co dodat!

  • Křížák
    Křížák |

    30. 7. 2004 21:35

    Velmi dobré, celé rodině moc chutnalo!

Poslední navštívené:

Abecední seznam: