• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Kuchaři
    • Jaroslav Sapík

    Recepty podle Jaroslava Sapíka – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

    Do veřejného povědomí se zapsal pořadem Česko na talíři. Později také pořadem se svým kolegou Jirkou Babicou. Jaroslav Sapík vydal několik kuchařek a je velkým propagátorem klasické české kuchyně, která má podle něj velkou hodnotu a soutěžit může klidně i kuchyni francouzskou.

    Jako kuchař začal již v roce 1967 a časem se propracoval na šéfkuchaře. Dosáhl uznání na mezinárodních kuchařských soutěžích a zajišťuje při významných událostech pokrmy pro Pražský Hrad.

    20 minut
    Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

    Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

    Z kýty nakrájíme větší plátky, zhruba tak centimetr a kousek vysoké. Poté je rozřízneme podélně, abychom je mohli otevřít jako knihu a naklepeme na... více o Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

    Další podobné recepty

    160 minut
    Trhací závin se zelím a uzeným

    Trhací závin se zelím a uzeným

    V robotu uhněťte z mouky, mléka, oleje, soli a droždí hladké, měkké, pružné a nelepivé těsto. Mísu vytřete olejem a těsto zakryjte fólií a nechte... více o Trhací závin se zelím a uzeným

    50 minut
    Jahodový džem podle Dity P.

    Jahodový džem podle Dity P.

    Dám do kastrolu nebo do hluboké pánve jahody a lžíci vody a na středním ohni vařím za občasného míchání 15–20 minut, až se jahody částečně rozvaří.... více o Jahodový džem podle Dity P.

    75 minut
    Staročeská nádivka

    Staročeská nádivka

    Všechna tři masa a rohlíky nakrájejte na malé kostičky. Přidejte rozehřáté máslo se smetanou a žloutky, promíchejte. Přidejte kopřivy, špenát,... více o Staročeská nádivka

    Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

    Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

    Nejprve si pěkně utřeme tuk s cukrem a vanilkovým cukrem. Utřeme ručně a poté vyšleháme šlehačem do pěny. Přidáme tvaroh a také jedno vajíčko, to... více o Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

    45 minut
    Staročeský jablkový nákyp

    Staročeský jablkový nákyp

    Oddělte žloutky od bílků a utřete je s cukrem a citronovou kůrou. Bílky vyšlehejte s citronovou šťávou a solí a sníh zapracujte do žloutků. Vmíchejte... více o Staročeský jablkový nákyp

    45 minut
    Banánové sušenky Ládi Hrušky - "fitness"

    Banánové sušenky Ládi Hrušky - …

    Banány oloupeme, rozmačkáme vidličkou. Do banánové kašičky přidáme +- tři hrsti vloček (dle hustoty směsi) a med, promícháme a necháme zhruba 10... více o Banánové sušenky Ládi Hrušky - "fitness"

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Hovězí maso nakrájejte na kostky, lehce opepřete, zalijte částí červeného vína, přidejte trošku rozmarýnu, tymiánu a rozmačkanou polovinu paličky... více o Hovězí po burgunsku

    100 minut
    Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

    Sernik neboli tvarohový dort od Jirky…

    Mouku smícháme s kypřicím práškem, cukrem a špetkou soli, přidáme rozpuštěné vlažné máslo a vejce a vypracujeme těsto. Vysokou dortovou formu vymažeme... více o Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

    15 minut
    Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

    Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…

    V misce spolu promíchejte mouku, pivo a koření na řídké těstíčko. Dejte asi na 30 minut do ledničky. V pánvi rozpalte olej na střední teplotu. Kousky... více o Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

    180 minut
    Grilovaný ananas se skyrem a granátovým jablkem

    Grilovaný ananas se skyrem a…

    Ananas včetně zelených listů překrojíme podélně napůl a položíme na rošt nad rozpálené ohniště. Pečeme jej v dostatečné výšce nad žárem ohně, kde se... více o Grilovaný ananas se skyrem a granátovým jablkem

    120 minut
    Staročeské hnětýnky

    Staročeské hnětýnky

    Rozinky propláchněte horkou vodou, zalijte rumem a nechte nabobtnat. Žloutky, cukr a máslo utřete do světlé pěny. Smetanu s kostkami cukru mírně... více o Staročeské hnětýnky

    Tyčky k čaji M.D. Rettigové

    Tyčky k čaji M.D. Rettigové

    Rozpustíme 4 lžíce převařeného másla a vlijeme do vlažného mléka. Přidáme 2 vejce, cukr a kvasnice rozetřené se solí. Všechno dobře rozkvedláme.... více o Tyčky k čaji M.D. Rettigové

    5 minut
    Dietní langoše podle Ládi Hrušky

    Dietní langoše podle Ládi Hrušky

    Jogurt smícháme s moukou, osolíme, přidáme prášek do pečiva. Vpracujeme rukama hladké těsto a dáme do lednice na půl hodiny odpočinout. Pak vyválíme... více o Dietní langoše podle Ládi Hrušky

    Pudinkové šneky Ládi Hrušky

    Pudinkové šneky Ládi Hrušky

    Mouku nasypeme do mísy, smícháme s cukry a solí, uprostřed uděláme důlek, do něj nelijeme mléko, přidáme rozdrobené droždí, necháme vzejít kvásek. Pak... více o Pudinkové šneky Ládi Hrušky

    6 minut
    Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

    Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

    1. Nejdříve si sýr nastrouháme na hrubém struhadle a zvlášť si rozšleháme vejce. 2. Široký hrnek nebo misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. 3.... více o Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

    Důlkové koláčky M.D. Rettigové

    Důlkové koláčky M.D. Rettigové

    Do mísy dáme přepuštěné a čerstvé máslo a našleháme. Přepuštěné máslo: kostku másla nakrájíme do rendlíku a na mírném plameni rozpustíme, necháme... více o Důlkové koláčky M.D. Rettigové

    30 minut
    Hamburger podle Pohlreicha

    Hamburger podle Pohlreicha

    Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na burgery a dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Takto připravené je zakryjte... více o Hamburger podle Pohlreicha

    10 minut
    Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

    Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

    1. Tvaroh dáme do misky, vidličkou rozmačkáme a osolíme. 2. Přidáme lžičku sody, pořádně promícháme a necháme 10 minut odležet. 3. V kastrůlku si... více o Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

    60 minut
    Staročeská krupicová hlavička

    Staročeská krupicová hlavička

    Z osoleného mléka a krupice uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Vmícháme do ní vejce, nakrájené vařené maso a na drobno nasekané bylinky a... více o Staročeská krupicová hlavička

    Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky

    Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky

    V míse smícháme všechny sypké ingredience, přilijeme vodu, vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Pak ho rozdělíme na dvanáct stejně... více o Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky

    30 minut
    Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

    Spaghetti alla Carbonara ( Podle…

    Píšu zde recept pro toto velmi známé jídlo protože většina lidí ho dělá uplně špatně, buďto přidáním mléka či smetany nebo že nechají z vajec udělat... více o Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

    Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

    Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

    Do hrnce nalijeme vodu, přidáme bujón, dva pokrájené starší krajíce chleba a kmín, přivedeme k varu, povaříme, pak polévku pro lepší konzistenci... více o Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

    Domácí chléb podle Ládi Hrušky

    Domácí chléb podle Ládi Hrušky

    Do mísy nasypeme mouku, droždí, sůl a kmín, směs promícháme a zalijeme vodou a opět vše dobře promícháme. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme 12-18 hodin... více o Domácí chléb podle Ládi Hrušky

    5 minut
    Marináda k vepřovému podle Z. Pohlreicha

    Marináda k vepřovému podle Z.…

    Cibuli nakrájejte najemno. Všechny ingredience smíchejte. Tato marináda se nejlépe hodí na vepřové maso, protože jablka a vepřové jdou k sobě velmi... více o Marináda k vepřovému podle Z. Pohlreicha

    45 minut
    Tradiční bramboračka podle Dity P

    Tradiční bramboračka podle Dity P

    Houby dám do kastrůlku, zaliju asi půllitrem vody a nechám chvíli povařit. Do velkého hrnce dám vařit všechnu zeleninu a 1,5 litru vody. Přidám... více o Tradiční bramboračka podle Dity P

    Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky

    Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky

    Z trošky piva a droždí uděláme kvásek. Až bude dělat bubliny, je hotový. Do mísy nasypeme mouku a sůl, uprostřed uděláme důlek, do něj dáme kvásek,... více o Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky

    45 minut
    Vegetariánský burger z tofu

    Vegetariánský burger z tofu

    Na rozpálenou pánev nakrájíme rajčata, přidáme trochu vody, balzamikový ocet a pepř a restujeme do měkka. Brambory rozmačkáme mačkadlem na brambory a... více o Vegetariánský burger z tofu

    Lívance a la Jamie Oliver

    Lívance a la Jamie Oliver

    Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte mléko a rozmíchejte na hladké,... více o Lívance a la Jamie Oliver

    20 minut
    Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

    Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

    Z kýty nakrájíme větší plátky, zhruba tak centimetr a kousek vysoké. Poté je rozřízneme podélně, abychom je mohli otevřít jako knihu a naklepeme na... více o Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

    35 minut
    Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela

    Rizoto s červenými krevetami podle…

    10 červených krevet ze Sicílie hrst máty sůl a pepř Jablko nakrájejte na malé kostičky a zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Šalotku oloupejte... více o Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela

    Doporučujeme

    45 minut
    Vánoční muffiny se sobem

    Vánoční muffiny se sobem

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Poslední sledované recepty

    98
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví
    63
    Medové perníčky hned k jídlu
    Medové perníčky hned k…
    62
    Vanilkové rohlíčky - rychlé
    Vanilkové rohlíčky -…
    55
    Vaječný koňak
    Vaječný koňak
    50
    Vánoční perníčky - hned měkké
    Vánoční perníčky - hned…

    Zajímavé články

    Luštěninové polévky, které zahřejí: 5 receptů, které vám zpestří podzim i zimu
    Luštěninové polévky, které zahřejí: 5 receptů,…
    Zdravé vánoční cukroví vás bude bavit. Zkuste kokosové, zázvorové nebo sušenky s kakaovými boby
    Zdravé vánoční cukroví vás bude bavit. Zkuste…
    Směs z masa jako rychlý oběd i večeře: Toto je 5 nejlepších receptů
    Směs z masa jako rychlý oběd i večeře: Toto je 5…
    Prvorepublikové vánoční recepty: Išelky, Masarykovo cukroví i tradiční pracny
    Prvorepublikové vánoční recepty: Išelky,…
    Co vařit na podzim, aby vám bylo teplo: 3 večeře, které máte za půl hodiny na stole
    Co vařit na podzim, aby vám bylo teplo: 3 večeře,…

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy Je do vás blázen? Tahle řeč těla ho prozradí!

    Je do vás blázen? Tahle řeč těla ho prozradí!

    Blesk pro ženy Vánoční inspirace - poraďte svým mužům, co vám mají koupit pod stromeček

    Vánoční inspirace - poraďte svým mužům, co vám mají koupit pod stromeček

    AHA.cz Nečekaná předpověď počasí: Zimní bundy nechte ve skříni!

    Nečekaná předpověď počasí: Zimní bundy nechte ve skříni!

    Dáma.cz 9 nejčastějších důvodů, proč ženám padají vlasy? A co s tím dělat?

    9 nejčastějších důvodů, proč ženám padají vlasy? A co s tím dělat?

    Dáma.cz Co muži na ženách nikdy nepochopí: 5 věcí, kterými je nejvíc šokujeme

    Co muži na ženách nikdy nepochopí: 5 věcí, kterými je nejvíc šokujeme

    Ženy.cz Barvou roku 2020 podle Pantone je odstín, který milujeme snad všichni

    Barvou roku 2020 podle Pantone je odstín, který milujeme snad všichni

    Maminka.cz Zimní děti versus ty letní: Datum narození ovlivňuje zdraví i charakter

    Zimní děti versus ty letní: Datum narození ovlivňuje zdraví i charakter

    Reflex.cz Prezident by právo abolice vůbec neměl mít, říká Stanislav Polčák. Ani její zmínění nebylo na místě

    Prezident by právo abolice vůbec neměl mít, říká Stanislav Polčák. Ani její zmínění nebylo na místě

    E15.cz České firmy jsou dnes lépe připraveny na krize a zůstávají optimistické

    České firmy jsou dnes lépe připraveny na krize a zůstávají optimistické

    Abecedazahrady Vánoční stromek v květináči: Je lepší smrk, borovice, nebo jedle?

    Vánoční stromek v květináči: Je lepší smrk, borovice, nebo jedle?

    • Recepty.cz
    • Kuchaři
    • Jaroslav Sapík
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies