Staročeský jablkový nákyp

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: jarmiljarmil

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks vejce
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • sůl špetka
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 30
      g rozpuštěné máslo
    • strouhanka + máslo na vymazání a vysypání
    • 2
      ks jablko
    • 1
      lžíce třtinový cukr
    • 1
      lžička skořice
    • rozinky naložené v rumu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oddělte žloutky od bílků a utřete je s cukrem a citronovou kůrou. Bílky vyšlehejte s citronovou šťávou a solí a sníh zapracujte do žloutků. Vmíchejte mouku, vlažné máslo a promíchejte. Polovinu těsta rozdělte do vymazaných a vysypaných zapékacích misek určených na jednu porci. Troubu předehřejte na 180 °C a 10 minut pečte. Jablka nastrouhejte, smíchejte s cukrem, skořicí a rozinkami, pak rozdělte do misek a zakryjte zbylým těstem.
2
Pečte dalších 15 minut.
3
Servírujte horké.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.