Moje rajčatová polévka se zelím a s rýži

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Polévka
    • 6
      ks rajčata nebo 1 plechovka sterilovaných, loupaných rajčat
    • bílé zelí čtvrt nebo půl malé hlávky
    • 1
      hrst rýže
    • cibule
    • 3
      stroužek česnek podle chuti
    • olivový olej
    • 2
      lžíce hladká mouka podle chuti
    • rajský protlak
    • sůl
    • pepř mletý
    • čubrica

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve si udělejte přípravu. Oloupejte a nakrájejte rajčata na malé kousky, nakrájejte cibuli, připravte česnek a na malé proužky nakrájejte zelí. Připravte si olej, rýži, mouku a koření.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Osmažte cibulku na olivovém oleji, přidejte rozmačkaný česnek. Když česnek začne vonět, přidejte 6 spařených a oloupaných rajčat, nakrájených na kousky. Když zrovna nemáte doma čerstvá rajčata, použijte sterilovaná, oloupaná rajčata z krabičky nebo z plechovky. Přidejte sůl, pepř, čubricu. A všechno orestujte, potom zalijte vodou, přidejte na malé proužky nakrájené zelí a kulatou rýži. Ochuťte ještě španělským rajským protlakem a zeleninovou kostkou.
3
Když bude vše poloměké, rozmíchejte dvě lžíce hladké mouky ve studené vodě a přiljte k polévce. Někdo mouku rád do polévky, někdo ne, to už záleží na vaší chuti. Když bude měkká rýže, bude měkké i zelí a rajčata.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: