Rajčatová polévka s řepou a mletým masem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g červená řepa oloupaná
    • 250
      g mleté maso - míchané
    • 200
      g řapíkatý celer
    • 90
      g rajský protlak
    • 1
      plechovka sekaná rajčata 400 gramů
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • olej
    • 0,5
      l vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      kelímek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmažíme cibuli, ke které přidáme mleté maso a smažíme za častého míchání do oddělení masa od sebe. Přidáme protlak, nasekaný česnek, vše ještě krátce osmažíme, přidáme pokrájenou řepu na tenké hranolky, kostičky nebo plátky, přilijeme vývar a vaříme cca 20 minut.
2
Řepě trvá vaření nejdéle, takže až po cca 15-20-ti minutách vaření přisypeme na plátky pokrájený řapíkatý celer a dovaříme doměkka (na skus). Nakonec přilijeme do polévky sekaná rajčata i se šťávou, promícháme, osolíme, opepříme a ještě krátce povaříme.
3
Polévku je dobré nechat alespoň půl hodiny před podáváním na kamnech odležet, kdy se v ní příjemně rozloží sladkokyselá chuť.
4
Podáváme s kopečkem zakysané smetany ohřáté do pokojové teploty, přizdobit můžeme mladými lístky řapíkatého celeru nebo řepy.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: