Gulášová polévka s mletým masem a zeleninou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g mleté maso - míchané
    • sádlo nebo olej
    • 1
      ks cibule
    • 120
      g řapíkatý celer
    • 50
      g mrkev
    • 80
      g rajský protlak
    • 60
      g červená paprika
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      ks rajčata masitá
    • 2
      lžíce mletá sladká paprika rovné
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • majoránka
    • 40
      g hladká mouka
    • 400
      g brambory dvě velké, cca
    • 1500
      ml vývar cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpáleném tuku osmažíme pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i mleté maso, které po osmažení posypeme mletou paprikou a hladkou moukou a ještě krátce osmažíme.
2
Poté k masu přidáme na plátky pokrájený řapíkatý celer, protlak, na kolečka pokrájenou mrkev, nasekaný česnek, na kostičky pokrájenou papriku a oloupaná rajčata a na kostky pokrájené brambory.
3
Vše promícháme, zalijeme vývarem, dochutíme solí, špetkou drceného kmínu a pepřem.
4
Vaříme zvolna, do změknutí brambor, ke konci vaření dochutíme majoránkou dle chuti a případně ještě solí a pepřem.
5
Podávat můžeme jak samostatně, tak i s pečivem nebo chlebem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: