• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Rajčatová pomazánka
    Napište svůj komentář k receptu

    Rajčatová pomazánka

    autor: J.Tereza
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 6
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Rajčatová pomazánka
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg rajčata
      • 300
        g česnek
      • 70
        g sůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Zralá zdravá rajčata umyjeme, osušíme a umeleme na masovém mlýnku. Můžeme i rozmixovat. Přidáme sůl a prolisovaný česnek. Dobře promícháme a naplníme do menších lahviček se šroubovacím víčkem. Není třeba sterilovat.
    2
    Používáme na ochucování polévek, omáček, salátů, ale i v tenké vrstvě na topinky nebo chléb s máslem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Rajčatová pizza

    Rajčatová pizza

    Rajčatová rýže

    Rajčatová rýže

    Rajčatová žemlovka

    Rajčatová žemlovka

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • edgarpoe
      edgarpoe | 26. 2. 2016 05:56

      A co takhle přidat olivový olej... ten tam nesmí chybět.

    • J, Terezua
      J, Terezua | 8. 12. 2014 21:34

      Prosím vás, všimli ste si vôbec, na čo sa používa ? Posledné 2 riadky receptu. Na OCHUCOVANIE, ak na chlieb, tak v tenkej vrstve na hrianky alebo na chlebík s maslon. :-)

    • ČernáLuna
      ČernáLuna | 7. 12. 2014 17:42

      Já teda moc nevím. Přečetla jsem si v komentářích, že je tam moc soli a česneku, tak jsem tam dala třetinu toho, co je zde psané. Stejně to bylo česnekové natolik, až to bylo jako pomazánka nepoživatelné. Navíc i na pomazánku velmi řídké. Nakonec jsem to použila jako základ na omáčku do těstovin, kdy jsem ale musela směs hodně dlouho povařit, abych se zbavila česneku.

    • Anna
      Anna | 7. 10. 2012 15:59

      Radím dávat o hodně míň soli a raději sterilovat. Dala jsem na 2,5 kg hmoty množství soli dle receptu pro 1 kg a i tak je to velice přesolené. Dle rady níže jsem tekutý vnitřek rajčat odstranila (ivymačkáním nebo lisem na citron,

    • Věra Štroblová
      Věra Štroblová | 18. 8. 2008 11:02

      Tento recept je jednoduchý a moc dobrý. Kdo má dostatek rajčátek, doporučuji vyzkoušet

    • Jája Beky
      Jája Beky | 10. 4. 2007 12:50

      Loni jsem tento recept objevila a udělala z přebytku rajčat.Kromě použití pod maso, do polévek a pod. nám nejvíc chutná na langoších.Nikdy jsme nesnědli tolik langošů,jako letos v zimě a to jedině díky této pomazánce.Langoš se jemně natře, přes to trochu kečupu a navrch sýr.Mňam

    • Věra
      Věra | 25. 8. 2006 15:05

      Myslím že ne je to v llednici a sůl, čsnek a kolej to konzervují a nějak rychle to mizí takže to asi dlouho nevydrží ... musím udělat novou várku :-))

    • Jana Povolná
      Jana Povolná | 22. 8. 2006 12:44

      Věrko a nebude se to s tím olejem kazit?

    • Věra
      Věra | 21. 8. 2006 07:28

      Terezko je to výborný díky. Trochu jsem recept opravila: rajčata jsem vymačkala jako citron a pomixovala do jemna,přimíchala česnek, sůl a nakonec jsem přidala asi dcl olivového oleje. Není to vodnaté a je to výborné do salátů i na langoše na chleba atd. Dávám 1

    • Airan Novakova
      Airan Novakova | 16. 8. 2006 20:30

      Ten recept znam dobre (taky delam kazdy rok) Akorat misto cesneku davam feferonku. Je nejlepsi z takovych trochu podlouhlych rajcat, maji hodne tuhou slupku ale skoro zadna seminka. Ta stava na dno se vzdy objevy, neni na zavadu, pred podanim staci zamichat. My to podavame jako vychlazeny napoj do sklenicek v zime k jidlu misto salat:-)) Husta hmota co je navrh rada pouzivam na pizzu.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 15. 8. 2006 16:54

      Tekutina na dne fľaštičiek nevadí, je to tým, že máte vodnatejšie paradajky. Pomazánka je skutočne redšia, ale používate ju ako nátierku v tenučkej vrstve, takže to nevadí, ak použijete pod mäso alebo ako príchuť do šalátu, nebude to vadiť. Môžete na natieranie vyberať hustejšiu časť a to redšie nechať pod mäso. Nie všetky paradajky sú rovnaké, ale skutočne to nevadí.

    • Hospodyňka
      Hospodyňka | 14. 8. 2006 10:27

      Já musím bohužel napsat, že rajčatová hmota byla strašně řídká, asi jsem měla zvážit až oloupaná rajčata bez vody, ne celá, jak jsem udělala. Taky 300g česneku bylo na mne strašně moc (5 velkých paliček) na pouze kilo rajčat, hodně jsem ubrala a i tak to bude spíš na dochucení omáček, je to dosti štiplavé.

    • Bohuslava Kolářová
      Bohuslava Kolářová | 12. 8. 2006 12:06

      Dobrý den, jsem ráda za tento recept. Urodilo se mi hodně rajčat a tak jsem dle receptu Terezky včera zpracovala. Měla bych dva dotazy: 1) na dně skleniček se mi objevila voda, je to na závadu? 2) Hmota mi připadala řídká, vadí to? Chuťově je to perfektní. Můžete mi odpovědět na mé dotazy? Děkuji

    • Alena Hanusová
      Alena Hanusová | 18. 5. 2006 14:18

      Paní Tereze taky moc děkuji! Skoro každý Váš recept si ukládám! Miluji rajčata na všechny způsoby a tahle pomazánka mi bude určitě chutnat i na těstovinách s trochou másla...nebo na vece s máslem a navrch cibulku a kapičku majolky..mňam..napadá mě toho...jsem holt mlsná h...

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 17. 5. 2006 07:38

      Ani nevíte,jak se těším na rajčata!Udělali jste mi radost,jelikož neumím zavařovat a tohle se zavařovat nemusí,tak doufám,že v zimě vytáhnu sklenici s rajčat.pomazánkou a hurá s ní třeba na špagetky:o)))

    • Jana P.
      Jana P. | 16. 5. 2006 12:31

      Tak tohle dělám už léta a řekla bych,že je to nejvděčnější využití rajčat a dá se to kromě buchet přidat do všeho, výborné do polévek.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 16. 5. 2006 10:40

      Tuto pomazánku znám pod názvem" Kirgizský česnek".Dělám ji už léta.Skladuju v ledničce,ale určitě by stačila i studená spíž.Když jsem měla málo rajčat,polovinu dávky jsem nahradila cuketou.Kromě toho,co uvedla Terezka,používám také pod maso,do guláše a zkrátka všude tam,kde se používá česnek.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 16. 5. 2006 10:32

      Nám to strašne chutí na maslovom chlebíku v tenkej vrstve.

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 16. 5. 2006 09:58

      Terezko,mockrát děkuji,je to levná a hlavně nenáročná varianta jak zpracovat rajčata.Naplním skleničky od přesnídávek a budeme i v zimě hodovat.Díky.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 16. 5. 2006 09:50

      Skladujete ako ostatné zaváraniny, niekde v komore, špajze, pivnici, proste na chladnejšom mieste. Vydržia dlho, celú zimu, ak máte toho dostatok, pretože soľ a cesnak konzervujú a nedovolia baktériám sa množiť.

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 16. 5. 2006 09:34

      Jak se skladují a jak dlouho vydrží takto upravená rajčata?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
    Chuťovky Pomazánky Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Rajčata Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Vepřové závitky na smetaně

    Vepřové závitky na smetaně

    Krakonošovy drny

    Krakonošovy drny

    Linecké koláčky

    Linecké koláčky

    Rybízový čaj

    Rybízový čaj

    Polévka z vepřových kostí s haluškami

    Polévka z vepřových kostí s haluškami

    Vegetariánská pánvička

    Vegetariánská pánvička

    Kořeněná panenka - grilovaná

    Kořeněná panenka - grilovaná

    Pórková polévka se žampiony

    Pórková polévka se žampiony

    Bramborové špalíčky

    Bramborové špalíčky

    Doporučujeme

    120 minut
    Gulášová polévka

    Gulášová polévka

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    35
    Milionářské řezy se slaným karamelem
    Milionářské řezy se…
    32
    Rizoto zeleninové s kuřecím masem
    Rizoto zeleninové s…
    27
    Těstoviny s řepou - zapékané
    Těstoviny s řepou -…
    25
    Masové šišky (kebaby) v chlebové placce
    Masové šišky (kebaby) v…
    25
    Pavlova s pistáciemi a višněmi
    Pavlova s pistáciemi a…

    Zajímavé články

    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    AHA.cz Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    AHA.cz Deník Aha! 18.1.2021

    Deník Aha! 18.1.2021

    Dáma.cz 5 nejkrutějších znamení zvěrokruhu: Nepatří mezi ně také váš partner?

    5 nejkrutějších znamení zvěrokruhu: Nepatří mezi ně také váš partner?

    Dáma.cz Nový rok bez kocoviny? 5 tipů, jak pít víno, aby vám ráno nebylo zle

    Nový rok bez kocoviny? 5 tipů, jak pít víno, aby vám ráno nebylo zle

    Ženy.cz 3 trendy svetry, které teď nosí stylové holky na Instagramu

    3 trendy svetry, které teď nosí stylové holky na Instagramu

    Maminka.cz Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Reflex.cz Nežíkejte to! Říct to ale musíme: Babiš dostal vakcínu jako předvolební trumf, ale opět selhává

    Nežíkejte to! Říct to ale musíme: Babiš dostal vakcínu jako předvolební trumf, ale opět selhává

    E15.cz Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Abecedazahrady Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Další doporučené recepty:

    Rajčatová polévka s paprikami
    Rajčatová polévka s paprikami
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem
    Rajčatová polévka s řepou a mletým masem
    Rajčatová polévka s řepou a mletým masem
    Rajčatová rýže
    Rajčatová rýže
    Rajčatová salsa
    Rajčatová salsa
    Rajčatová žemlovka
    Rajčatová žemlovka
    • Recepty.cz
    • Rajčatová pomazánka
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí