Rajčatová polévka s petrželovým pestem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      svazek petrželka
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce slunečnicová semínka
    • olivový olej
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      plechovka sekaná rajčata
    • 0,5
      ks bageta
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravte pesto: petrželovou nať, česnek, slunečnicová semínka a 3 lžíce olivového oleje rozmixujte nahrubo, promíchejte s nastrouhaným parmazánem, nakonec dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.

RADA: Jak loupat česnek? Podívejte se na video!

2
Šalotky oloupejte, pokrájejte nahrubo a zpěňte na lžíci olivového oleje. Přidejte rajčata, pár minut povařte, osolte, opepřete a rozmixujte dohladka. Bagetu natrhejte na kousky a pečte je na zbylém oleji. Polévku rozdělte do misek, přidejte lžíci pesta, krutony a trochu slunečnicových semínek.
Kategorie: FOOD

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: