Chilli polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l hovězí vývar
    • 5
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks červená paprika
    • 1
      ks červená řepa
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bílé fazole necháme dle návodu namočit ve vodě (ideálně den předem).
2
Červenou řepu rozkrájíme na drobné kostky, vložíme na pekáček, osolíme a opepříme. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C asi 10 minut, dokud nezačne řepa měknout.
3
Sladkou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na větší kousky, vložíme do hrnce na rozehřátý olej a necháme krátce prohřát - jen tak, aby paprika neztratila konzistenci, ale zesládla.
4
Papriku vyjmeme a na zbylém oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme předpečenou červenou řepu.
5
Chilli papričky nakrájíme na kolečka. Udané množství není zavazující, možnost upravit dle chuti. Rovněž lze použít jak čerstvé, tak sušené. Takto pokrájené papričky přidáme k základu a krátce osmahneme.
6
Základ polévky zalijeme vývarem a přidáme bílé fazole. Vaříme, dokud fazole nezměknou.
7
Přibližně dvě naběračky polévky oddělíme do menšího hrnce, přidáme přibližně třetinu červené papriky a tyčovým mixérem si vytvoříme zahuštění polévky. Takto rozmixovanou polévku nalijeme zpět ke zbytku polévky, vložíme zbylé papriky a krátce zavaříme.
8
Ihned po uvaření je polévka velice ostrá, ale druhý den je chuť velice příjemná a jemná. Servírujeme s tmavým chlebem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.