Trhanec podle Zdeňka Pohlreicha

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: zuzka0011

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Oddělte žloutky od bílků. V míse utřete žloutky s cukrem a solí, přidejte mléko, mouku a ušlehejte. Vzniklou směs nechte chvíli odpočinout.
2
2. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do žloutkové směsi.
3
3. V pánvi rozpusťte máslo, vlejte připravené těsto, zasypte rozinkami a pod pokličkou pomalu pečte. Výška těsta v pánvi by měla být 2–3 cm.
4
4. Když je těsto z jedné strany hotové, otočte ho a nechte dojít. Upečenou placku natrhejte na menší kousky, vyjměte z pánve a nechte stranou.
5
5. Do pánve vložte zbytek másla a nechte ho rozpustit. K máslu přidejte cukr a nechte zkaramelizovat.
6
6. Přidejte na kousky nakrájené jablko, ořechy a promíchejte.
7
7. Na závěr do pánve vraťte na kousky natrhané těsto a naposledy vše promíchejte.
8
8. Trhanec dejte na talíř, zlehka ho posypte moučkovým cukrem a podávejte.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • RadkaV
    RadkaV |

    16. 7. 2017 11:32

    Trhanec jsem dělala poprvé a podle tohoto receptu moc dobrý i bez rozinek a ořechů. Takže ja si ho ukládám mezi oblíbene.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: