• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich

    Recepty podle Zdeňka Pohlreicha – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

    Nejvíce tohoto kuchaře proslavil pořad Ano, šéfe!, postavený na kritice restaurací, kde se podává nekvalitní jídlo. Koncept pořadu byl takový, že s jeho pomocí se restaurace promění v místo pro kvalitní gastronomický zážitek. Někdy bývá srovnáván s celebritou britské a světové kulinářské scény Gordonem Ramsayem. Kromě toho je také dáván do kontrastu s televizní kulinářskou celebritou Jiřím Babicou, kterého velmi kritizuje.

    Kromě účinkování v televizních pořadech provozuje v současnosti několik restaurací, vydává vlastní kuchařky a pravidelně se objevuje v gastronomických magazínech se svými tipy a recepty. Je považován za respektovaného šéfkuchaře a jeho recepty patří mezi ty nejvyhledávanější.

    Humrové ravioli dle Zdeňka Pohlreicha

    Humrové ravioli dle Zdeňka Pohlreicha

    Na másle zpěníme na kolečka nakrájený pórek, přidáme kousek másla, nakrájené maso z lososa, humra a přilijeme smetanu. Necháme zhoustnout. Ochutíme... více o Humrové ravioli dle Zdeňka Pohlreicha

    30 minut
    Trhanec podle Zdeňka Pohlreicha

    Trhanec podle Zdeňka Pohlreicha

    1. Oddělte žloutky od bílků. V míse utřete žloutky s cukrem a solí, přidejte mléko, mouku a ušlehejte. Vzniklou směs nechte chvíli odpočinout. 2. Z... více o Trhanec podle Zdeňka Pohlreicha

    5 minut
    Marináda k vepřovému podle Z. Pohlreicha

    Marináda k vepřovému podle Z.…

    Cibuli nakrájejte najemno. Všechny ingredience smíchejte. Tato marináda se nejlépe hodí na vepřové maso, protože jablka a vepřové jdou k sobě velmi... více o Marináda k vepřovému podle Z. Pohlreicha

    30 minut
    Hamburger podle Pohlreicha

    Hamburger podle Pohlreicha

    Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na burgery a dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Takto připravené je zakryjte... více o Hamburger podle Pohlreicha

    30 minut
    Pohlreichova pórková polévka

    Pohlreichova pórková polévka

    Jemně nakrájený pórek osmažíme dozlatova na másle, vmícháme mouku, opražíme, zalijeme vývarem a vínem a 20 minut povaříme. Ochutíme solí, pepřem,... více o Pohlreichova pórková polévka

    Další podobné recepty

    20 minut
    Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

    Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

    Z kýty nakrájíme větší plátky, zhruba tak centimetr a kousek vysoké. Poté je rozřízneme podélně, abychom je mohli otevřít jako knihu a naklepeme na... více o Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Hovězí maso nakrájejte na kostky, lehce opepřete, zalijte částí červeného vína, přidejte trošku rozmarýnu, tymiánu a rozmačkanou polovinu paličky... více o Hovězí po burgunsku

    100 minut
    Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

    Sernik neboli tvarohový dort od Jirky…

    Mouku smícháme s kypřicím práškem, cukrem a špetkou soli, přidáme rozpuštěné vlažné máslo a vejce a vypracujeme těsto. Vysokou dortovou formu vymažeme... více o Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

    30 minut
    Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

    Spaghetti alla Carbonara ( Podle…

    Píšu zde recept pro toto velmi známé jídlo protože většina lidí ho dělá uplně špatně, buďto přidáním mléka či smetany nebo že nechají z vajec udělat... více o Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

    50 minut
    Jahodový džem podle Dity P.

    Jahodový džem podle Dity P.

    Dám do kastrolu nebo do hluboké pánve jahody a lžíci vody a na středním ohni vařím za občasného míchání 15–20 minut, až se jahody částečně rozvaří.... více o Jahodový džem podle Dity P.

    Tyčky k čaji M.D. Rettigové

    Tyčky k čaji M.D. Rettigové

    Rozpustíme 4 lžíce převařeného másla a vlijeme do vlažného mléka. Přidáme 2 vejce, cukr a kvasnice rozetřené se solí. Všechno dobře rozkvedláme.... více o Tyčky k čaji M.D. Rettigové

    35 minut
    Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela

    Rizoto s červenými krevetami podle…

    10 červených krevet ze Sicílie hrst máty sůl a pepř Jablko nakrájejte na malé kostičky a zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Šalotku oloupejte... více o Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela

    Lívance a la Jamie Oliver

    Lívance a la Jamie Oliver

    Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte mléko a rozmíchejte na hladké,... více o Lívance a la Jamie Oliver

    30 minut
    Hamburger podle Pohlreicha

    Hamburger podle Pohlreicha

    Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na burgery a dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Takto připravené je zakryjte... více o Hamburger podle Pohlreicha

    Pudinkové šneky Ládi Hrušky

    Pudinkové šneky Ládi Hrušky

    Mouku nasypeme do mísy, smícháme s cukry a solí, uprostřed uděláme důlek, do něj nelijeme mléko, přidáme rozdrobené droždí, necháme vzejít kvásek. Pak... více o Pudinkové šneky Ládi Hrušky

    30 minut
    Kuřecí špízy Jirky Babici

    Kuřecí špízy Jirky Babici

    Cibuli a česnek oloupeme. Papriku nakrájím. Přidáme koření a vše společně rozmixujeme v marinádu. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky cca 3 cm široké.... více o Kuřecí špízy Jirky Babici

    Domácí chléb podle Ládi Hrušky

    Domácí chléb podle Ládi Hrušky

    Do mísy nasypeme mouku, droždí, sůl a kmín, směs promícháme a zalijeme vodou a opět vše dobře promícháme. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme 12-18 hodin... více o Domácí chléb podle Ládi Hrušky

    15 minut
    Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

    Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…

    V misce spolu promíchejte mouku, pivo a koření na řídké těstíčko. Dejte asi na 30 minut do ledničky. V pánvi rozpalte olej na střední teplotu. Kousky... více o Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

    Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky

    Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky

    V míse smícháme všechny sypké ingredience, přilijeme vodu, vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Pak ho rozdělíme na dvanáct stejně... více o Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky

    Důlkové koláčky M.D. Rettigové

    Důlkové koláčky M.D. Rettigové

    Do mísy dáme přepuštěné a čerstvé máslo a našleháme. Přepuštěné máslo: kostku másla nakrájíme do rendlíku a na mírném plameni rozpustíme, necháme... více o Důlkové koláčky M.D. Rettigové

    Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

    Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

    Do hrnce nalijeme vodu, přidáme bujón, dva pokrájené starší krajíce chleba a kmín, přivedeme k varu, povaříme, pak polévku pro lepší konzistenci... více o Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

    5 minut
    Marináda k vepřovému podle Z. Pohlreicha

    Marináda k vepřovému podle Z.…

    Cibuli nakrájejte najemno. Všechny ingredience smíchejte. Tato marináda se nejlépe hodí na vepřové maso, protože jablka a vepřové jdou k sobě velmi... více o Marináda k vepřovému podle Z. Pohlreicha

    120 minut
    Staročeské hnětýnky

    Staročeské hnětýnky

    Rozinky propláchněte horkou vodou, zalijte rumem a nechte nabobtnat. Žloutky, cukr a máslo utřete do světlé pěny. Smetanu s kostkami cukru mírně... více o Staročeské hnětýnky

    10 minut
    Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

    Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

    1. Tvaroh dáme do misky, vidličkou rozmačkáme a osolíme. 2. Přidáme lžičku sody, pořádně promícháme a necháme 10 minut odležet. 3. V kastrůlku si... více o Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

    6 minut
    Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

    Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

    1. Nejdříve si sýr nastrouháme na hrubém struhadle a zvlášť si rozšleháme vejce. 2. Široký hrnek nebo misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. 3.... více o Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

    5 minut
    Dietní langoše podle Ládi Hrušky

    Dietní langoše podle Ládi Hrušky

    Jogurt smícháme s moukou, osolíme, přidáme prášek do pečiva. Vpracujeme rukama hladké těsto a dáme do lednice na půl hodiny odpočinout. Pak vyválíme... více o Dietní langoše podle Ládi Hrušky

    45 minut
    Tradiční bramboračka podle Dity P

    Tradiční bramboračka podle Dity P

    Houby dám do kastrůlku, zaliju asi půllitrem vody a nechám chvíli povařit. Do velkého hrnce dám vařit všechnu zeleninu a 1,5 litru vody. Přidám... více o Tradiční bramboračka podle Dity P

    45 minut
    Banánové sušenky Ládi Hrušky - "fitness"

    Banánové sušenky Ládi Hrušky - …

    Banány oloupeme, rozmačkáme vidličkou. Do banánové kašičky přidáme +- tři hrsti vloček (dle hustoty směsi) a med, promícháme a necháme zhruba 10... více o Banánové sušenky Ládi Hrušky - "fitness"

    Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

    Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

    Nejprve si pěkně utřeme tuk s cukrem a vanilkovým cukrem. Utřeme ručně a poté vyšleháme šlehačem do pěny. Přidáme tvaroh a také jedno vajíčko, to... více o Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

    160 minut
    Trhací závin se zelím a uzeným

    Trhací závin se zelím a uzeným

    V robotu uhněťte z mouky, mléka, oleje, soli a droždí hladké, měkké, pružné a nelepivé těsto. Mísu vytřete olejem a těsto zakryjte fólií a nechte... více o Trhací závin se zelím a uzeným

    Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky

    Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky

    Z trošky piva a droždí uděláme kvásek. Až bude dělat bubliny, je hotový. Do mísy nasypeme mouku a sůl, uprostřed uděláme důlek, do něj dáme kvásek,... více o Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky

    60 minut
    Staročeská krupicová hlavička

    Staročeská krupicová hlavička

    Z osoleného mléka a krupice uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Vmícháme do ní vejce, nakrájené vařené maso a na drobno nasekané bylinky a... více o Staročeská krupicová hlavička

    45 minut
    Vegetariánský burger z tofu

    Vegetariánský burger z tofu

    Na rozpálenou pánev nakrájíme rajčata, přidáme trochu vody, balzamikový ocet a pepř a restujeme do měkka. Brambory rozmačkáme mačkadlem na brambory a... více o Vegetariánský burger z tofu

    180 minut
    Grilovaný ananas se skyrem a granátovým jablkem

    Grilovaný ananas se skyrem a…

    Ananas včetně zelených listů překrojíme podélně napůl a položíme na rošt nad rozpálené ohniště. Pečeme jej v dostatečné výšce nad žárem ohně, kde se... více o Grilovaný ananas se skyrem a granátovým jablkem

    75 minut
    Staročeská nádivka

    Staročeská nádivka

    Všechna tři masa a rohlíky nakrájejte na malé kostičky. Přidejte rozehřáté máslo se smetanou a žloutky, promíchejte. Přidejte kopřivy, špenát,... více o Staročeská nádivka

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    Poslední sledované recepty

    32
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    27
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    27
    Palačinky
    Palačinky
    26
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    24
    Kuřecí prsa na kari se smetanou
    Kuřecí prsa na kari se…

    Zajímavé články

    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…

    Sledujte nás

    AHA.cz Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Deník Aha! 15.4.2021

    Deník Aha! 15.4.2021

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Dáma.cz 109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Maminka.cz Co od vás batole doopravdy potřebuje k tomu, aby se pořád učilo něco nového?

    Co od vás batole doopravdy potřebuje k tomu, aby se pořád učilo něco nového?

    Reflex.cz Marek Stoniš: Patrisse Cullorsová a Mikuláš Minář - konec dobrý, všechno dobré

    Marek Stoniš: Patrisse Cullorsová a Mikuláš Minář - konec dobrý, všechno dobré

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    • Recepty.cz
    • Kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí