• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Kuchaři
    • Florentýna Zatloukalová

    Recepty podle Florentýny Zatloukalové – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

    Florentýna Zatloukalová je kulinářskou hvězdou, kterou neproslavil televizní pořad a nemá ani žádné kuchařské vzdělání. Napsala ale velmi nápaditou kuchařku, která je jiná než ostatní. Koncept vychází z kuchaře začátečníka, který potřebuje postup jednoduše a lidsky vysvětlit.

    K vytvoření začátečnické Kuchařky pro dceru ji převedla vlastní bezradnost nad schematickými postupy, které používaly typické, laikovi nic neříkají, obraty. Její kuchařky vynikají naprosto přesným postupem, ale také upozorněním, jak si rozhodně nepočínat. I z toho důvodu jsou její recepty oblíbené a vyhledávané.

    160 minut
    Trhací závin se zelím a uzeným

    Trhací závin se zelím a uzeným

    V robotu uhněťte z mouky, mléka, oleje, soli a droždí hladké, měkké, pružné a nelepivé těsto. Mísu vytřete olejem a těsto zakryjte fólií a nechte... více o Trhací závin se zelím a uzeným

    Další podobné recepty

    75 minut
    Staročeská nádivka

    Staročeská nádivka

    Všechna tři masa a rohlíky nakrájejte na malé kostičky. Přidejte rozehřáté máslo se smetanou a žloutky, promíchejte. Přidejte kopřivy, špenát,... více o Staročeská nádivka

    5 minut
    Marináda k vepřovému podle Z. Pohlreicha

    Marináda k vepřovému podle Z.…

    Cibuli nakrájejte najemno. Všechny ingredience smíchejte. Tato marináda se nejlépe hodí na vepřové maso, protože jablka a vepřové jdou k sobě velmi... více o Marináda k vepřovému podle Z. Pohlreicha

    50 minut
    Jahodový džem podle Dity P.

    Jahodový džem podle Dity P.

    Dám do kastrolu nebo do hluboké pánve jahody a lžíci vody a na středním ohni vařím za občasného míchání 15–20 minut, až se jahody částečně rozvaří.... více o Jahodový džem podle Dity P.

    120 minut
    Staročeské hnětýnky

    Staročeské hnětýnky

    Rozinky propláchněte horkou vodou, zalijte rumem a nechte nabobtnat. Žloutky, cukr a máslo utřete do světlé pěny. Smetanu s kostkami cukru mírně... více o Staročeské hnětýnky

    5 minut
    Dietní langoše podle Ládi Hrušky

    Dietní langoše podle Ládi Hrušky

    Jogurt smícháme s moukou, osolíme, přidáme prášek do pečiva. Vpracujeme rukama hladké těsto a dáme do lednice na půl hodiny odpočinout. Pak vyválíme... více o Dietní langoše podle Ládi Hrušky

    30 minut
    Hamburger podle Pohlreicha

    Hamburger podle Pohlreicha

    Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na burgery a dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Takto připravené je zakryjte... více o Hamburger podle Pohlreicha

    Lívance a la Jamie Oliver

    Lívance a la Jamie Oliver

    Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte mléko a rozmíchejte na hladké,... více o Lívance a la Jamie Oliver

    45 minut
    Vegetariánský burger z tofu

    Vegetariánský burger z tofu

    Na rozpálenou pánev nakrájíme rajčata, přidáme trochu vody, balzamikový ocet a pepř a restujeme do měkka. Brambory rozmačkáme mačkadlem na brambory a... více o Vegetariánský burger z tofu

    45 minut
    Banánové sušenky Ládi Hrušky - "fitness"

    Banánové sušenky Ládi Hrušky - …

    Banány oloupeme, rozmačkáme vidličkou. Do banánové kašičky přidáme +- tři hrsti vloček (dle hustoty směsi) a med, promícháme a necháme zhruba 10... více o Banánové sušenky Ládi Hrušky - "fitness"

    Tyčky k čaji M.D. Rettigové

    Tyčky k čaji M.D. Rettigové

    Rozpustíme 4 lžíce převařeného másla a vlijeme do vlažného mléka. Přidáme 2 vejce, cukr a kvasnice rozetřené se solí. Všechno dobře rozkvedláme.... více o Tyčky k čaji M.D. Rettigové

    Pudinkové šneky Ládi Hrušky

    Pudinkové šneky Ládi Hrušky

    Mouku nasypeme do mísy, smícháme s cukry a solí, uprostřed uděláme důlek, do něj nelijeme mléko, přidáme rozdrobené droždí, necháme vzejít kvásek. Pak... více o Pudinkové šneky Ládi Hrušky

    35 minut
    Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela

    Rizoto s červenými krevetami podle…

    10 červených krevet ze Sicílie hrst máty sůl a pepř Jablko nakrájejte na malé kostičky a zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Šalotku oloupejte... více o Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela

    Domácí chléb podle Ládi Hrušky

    Domácí chléb podle Ládi Hrušky

    Do mísy nasypeme mouku, droždí, sůl a kmín, směs promícháme a zalijeme vodou a opět vše dobře promícháme. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme 12-18 hodin... více o Domácí chléb podle Ládi Hrušky

    45 minut
    Tradiční bramboračka podle Dity P

    Tradiční bramboračka podle Dity P

    Houby dám do kastrůlku, zaliju asi půllitrem vody a nechám chvíli povařit. Do velkého hrnce dám vařit všechnu zeleninu a 1,5 litru vody. Přidám... více o Tradiční bramboračka podle Dity P

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Hovězí maso nakrájejte na kostky, lehce opepřete, zalijte částí červeného vína, přidejte trošku rozmarýnu, tymiánu a rozmačkanou polovinu paličky... více o Hovězí po burgunsku

    160 minut
    Trhací závin se zelím a uzeným

    Trhací závin se zelím a uzeným

    V robotu uhněťte z mouky, mléka, oleje, soli a droždí hladké, měkké, pružné a nelepivé těsto. Mísu vytřete olejem a těsto zakryjte fólií a nechte... více o Trhací závin se zelím a uzeným

    10 minut
    Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

    Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

    1. Tvaroh dáme do misky, vidličkou rozmačkáme a osolíme. 2. Přidáme lžičku sody, pořádně promícháme a necháme 10 minut odležet. 3. V kastrůlku si... více o Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

    Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky

    Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky

    Z trošky piva a droždí uděláme kvásek. Až bude dělat bubliny, je hotový. Do mísy nasypeme mouku a sůl, uprostřed uděláme důlek, do něj dáme kvásek,... více o Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky

    20 minut
    Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

    Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

    Z kýty nakrájíme větší plátky, zhruba tak centimetr a kousek vysoké. Poté je rozřízneme podélně, abychom je mohli otevřít jako knihu a naklepeme na... více o Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

    15 minut
    Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

    Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…

    V misce spolu promíchejte mouku, pivo a koření na řídké těstíčko. Dejte asi na 30 minut do ledničky. V pánvi rozpalte olej na střední teplotu. Kousky... více o Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

    180 minut
    Grilovaný ananas se skyrem a granátovým jablkem

    Grilovaný ananas se skyrem a…

    Ananas včetně zelených listů překrojíme podélně napůl a položíme na rošt nad rozpálené ohniště. Pečeme jej v dostatečné výšce nad žárem ohně, kde se... více o Grilovaný ananas se skyrem a granátovým jablkem

    Důlkové koláčky M.D. Rettigové

    Důlkové koláčky M.D. Rettigové

    Do mísy dáme přepuštěné a čerstvé máslo a našleháme. Přepuštěné máslo: kostku másla nakrájíme do rendlíku a na mírném plameni rozpustíme, necháme... více o Důlkové koláčky M.D. Rettigové

    30 minut
    Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

    Spaghetti alla Carbonara ( Podle…

    Píšu zde recept pro toto velmi známé jídlo protože většina lidí ho dělá uplně špatně, buďto přidáním mléka či smetany nebo že nechají z vajec udělat... více o Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

    60 minut
    Staročeská krupicová hlavička

    Staročeská krupicová hlavička

    Z osoleného mléka a krupice uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Vmícháme do ní vejce, nakrájené vařené maso a na drobno nasekané bylinky a... více o Staročeská krupicová hlavička

    Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

    Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

    Nejprve si pěkně utřeme tuk s cukrem a vanilkovým cukrem. Utřeme ručně a poté vyšleháme šlehačem do pěny. Přidáme tvaroh a také jedno vajíčko, to... více o Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

    Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

    Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

    Do hrnce nalijeme vodu, přidáme bujón, dva pokrájené starší krajíce chleba a kmín, přivedeme k varu, povaříme, pak polévku pro lepší konzistenci... více o Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

    Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky

    Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky

    V míse smícháme všechny sypké ingredience, přilijeme vodu, vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Pak ho rozdělíme na dvanáct stejně... více o Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky

    6 minut
    Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

    Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

    1. Nejdříve si sýr nastrouháme na hrubém struhadle a zvlášť si rozšleháme vejce. 2. Široký hrnek nebo misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. 3.... více o Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

    100 minut
    Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

    Sernik neboli tvarohový dort od Jirky…

    Mouku smícháme s kypřicím práškem, cukrem a špetkou soli, přidáme rozpuštěné vlažné máslo a vejce a vypracujeme těsto. Vysokou dortovou formu vymažeme... více o Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

    30 minut
    Kuřecí špízy Jirky Babici

    Kuřecí špízy Jirky Babici

    Cibuli a česnek oloupeme. Papriku nakrájím. Přidáme koření a vše společně rozmixujeme v marinádu. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky cca 3 cm široké.... více o Kuřecí špízy Jirky Babici

    Doporučujeme

    95 minut
    Čokoládové crinkles

    Čokoládové crinkles

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Poslední sledované recepty

    82
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví
    76
    Marokánky
    Marokánky
    72
    Rumové kuličky nepečené a snadné
    Rumové kuličky nepečené…
    56
    Vosí hnízda
    Vosí hnízda
    53
    Vaječný koňak
    Vaječný koňak

    Zajímavé články

    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte recepty z lineckého těsta
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte…
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé, které chcete najít letos pod stromečkem
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé…
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste recepty, díky kterým je dokonale štíhlá
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste…
    Domácí svařák: Jaké víno a koření použít?
    Domácí svařák: Jaké víno a koření použít?
    Vánoční štóla není věda: Naučte se ji letos péct a oslaďte si čekání na Ježíška
    Vánoční štóla není věda: Naučte se ji letos péct…

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy Pozor na etikety na potravinách! Tímhle nás mohou výrobci klamat

    Pozor na etikety na potravinách! Tímhle nás mohou výrobci klamat

    Blesk pro ženy I zralá pleť může omládnout!  S koenzym Q10 a bio arganiovým olejem stačí 4 týdny

    I zralá pleť může omládnout! S koenzym Q10 a bio arganiovým olejem stačí 4 týdny

    AHA.cz Fanoušci mají jasno: Tohle je důkaz, že KATE ČEKÁ DÍTĚ!

    Fanoušci mají jasno: Tohle je důkaz, že KATE ČEKÁ DÍTĚ!

    Dáma.cz Ivana Gottová: Jak milenka Michaela Douglase dostala k oltáři Karla Gotta!

    Ivana Gottová: Jak milenka Michaela Douglase dostala k oltáři Karla Gotta!

    Dáma.cz Jan Kanyza: Kde skončil charismatický herec a co dnes dělá?

    Jan Kanyza: Kde skončil charismatický herec a co dnes dělá?

    Ženy.cz 15 krásných šál, které budou v (této) zimě vzbuzovat závist

    15 krásných šál, které budou v (této) zimě vzbuzovat závist

    Maminka.cz 9krát o bolestech břicha v těhotenství. Víte, co která bolest znamená?

    9krát o bolestech břicha v těhotenství. Víte, co která bolest znamená?

    Reflex.cz Babiš si půjčil miliardu od Číny, má to znaky vlastizrady, mě velmi sprostě nadává, říká exnáměstek Závodský

    Babiš si půjčil miliardu od Číny, má to znaky vlastizrady, mě velmi sprostě nadává, říká exnáměstek Závodský

    E15.cz Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Abecedazahrady Jak se starat o vánoční stromek v květináči. Chce hlavně vodu a chlad

    Jak se starat o vánoční stromek v květináči. Chce hlavně vodu a chlad

    • Recepty.cz
    • Kuchaři
    • Florentýna Zatloukalová
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
     
    Cookies nám pomáhají
    k Vaší spokojenosti
    Soubory cookies nám pomáhají řídit obsah stránky a reklamy tak, aby vyhovovaly Vašim představám.
    Nastavení můžete změnit v zápatí v odkazu cookies.
    Rozumím Zobrazit další informace