Jablečné pité

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: monciatko

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 550
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks palmarín (nebo jiný tuk na pečení)
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 200
      g moučkový cukr
    • 0,5
      kg jablka
    • 2
      ks skořicový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, vajíček, Palmarinu, cukru a prášku do pečiva vypracujeme těsto, rozdělíme na dvě části, vyválíme těsto na hroubku cca 2 cm o velikosti plechu.
2
Na pomoučený plech dáme jedno rozválené těsto, posypeme nastrouhanými jablky a skořicovým cukrem a přikryjeme druhým rozváleným těstem.
3
Okraje zatlačíme prstama. Vrch těsta přepícháme vidličkou a dáme péct, dokud těsto nezačne chytat růžovou barvu (cca 30 min., 180 stupňů).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Klára K.
    Klára K. |

    6. 11. 2010 15:54

    Prosím autora receptu, pokiaľ nesúhlasíte s fotkami, dajte vedieť, odstránim ich.