• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké
    Napište svůj komentář k receptu

    Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.5
    hodnotilo: 15
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 6
        žloutek
      • 150
        g cukr krupice
      • 150
        ml rostlinný olej
      • 100
        ml mléko
      • 120
        g polohrubá mouka
      • 2
        lžíce kakao
      • prášek do pečiva
      • pečící papír
    • Nádivka
      • 6
        bílek
      • 7
        ks jablka 6-7
      • 70
        g cukr
      • citronová šťáva pár kapek
    • Poleva
      • 50
        čokoláda na vaření
      • 50
        g máslo
      • 1
        lžička kakao

    Postup přípravy receptu

    1
    Žloutky našleháme s cukrem, přidáme vše ostatní. Těsto vlijeme na velký plech vyložený pečícím papírem, uhladíme a dáme zapéct do trochu vyhřáté trouby při 150 °C asi na 5 min(až se na dotyk nelepí).
    2
    Pak na horké těsto rozetřeme jablečnou nádivku, vrátíme do trouby a dopečeme asi 10 min. - až povrch začne růžovět. Necháme vychladnout a pak na povrch rozetřeme čokoládovou polevu.
    3
    Nádivka: ušleháme bílky s pár kapkami citronu a cukrem do tuhého sněhu a zlehka vmícháme na velmi jemno rozstrouhaná jablka (vypadají jako kaše).
    4
    Poleva: rozehřejeme máslo (ve vodní lázni - nesmí se vařit) a zamícháme do něj na kousky rozlámanou čokoládu. Když se rozehřeje, přidáme lžičku kakaa a zamícháme.
    5
    Krájíme nožem, který namáčíme do horké vody, jakmile poleva zaschne. Je nejlepší konzumovat je ihned, ale vydrží 2-3 dny.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Barevné jablečné řezy

    Barevné jablečné řezy

    Jablečné řezy piškotové

    Jablečné řezy piškotové

    Pudinkovo-jablečné řezy

    Pudinkovo-jablečné řezy

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • moris
      moris | 3. 4. 2013 20:02

      dnes jsem pekla ,tento koláč.je famozní,jen lituji,že jsem nedělala s dvojité dávky ,do pul hod.byl fuč.... :-P :-| 8-)

    • jana
      jana | 27. 1. 2013 18:41

      Ahoj tak musím říct buchta je výborná měla jsem doma ještě zbytek tvarohu tak jsem ho tam dala.Chutná všem :-)

    • Alena Schejbalová
      Alena Schejbalová | 24. 2. 2008 13:21

      Já jsem použila jablka zavařená,nastrouhaná na větší nudličky,řezy byly bezvadné a hned do druhého dne zmizely.Výborné,opět udělám.Mňam...

    • Valentinka Valentinka
      Valentinka Valentinka | 15. 2. 2008 10:36

      Hm...dělala jsem z poloviční dávky a dávala 3 velká jablka. Šťávu dle rady necedila. Že by to tedy bylo těmi jablky?..Je pravda, že těsto nebylo vůbec nadýchané, bylo blemtlé a úplně nacucané. Takže je možné, že doba pečení se tím prodloužila. Sníh i poleva byla v pořádku, ale ve spojení s tím těstem, to bylo nedobré. Asi je opravdu chyba v těch jablkách. Třeba někdo další písne, jak se mu to povedlo a budeme moudřejší. Kdybych byla nezkušená, tak to neřeším, ale peču obden a velmi ráda..proto mne zajímá, kde nastala chyba. Boha...já vám to tady zaplním...:o))))

    • Hela -
      Hela - | 14. 2. 2008 14:15

      Možná nebude problém v troubě ale ve velikosti jablek. Vycházela jsem z receptu na Snadné kremrole, kde jablkový sníh se dělá ze 2 bílků, 250 g jablek a 350 g moučkového cukru. Cukru mi ale připadalo moc - vzhledem k tomu, že je zima a jablka jsou dost sladká ( jiné by to asi bylo z letních jablek). Tak jsem to vyzkoušela a nejlepší poměr cukru, jablek a sněhu mi vyšel takový, jaký jsem uvedla. I mě překvapilo, že se sněhový povrch nelepil a šla na něj dobře roztírat čokoládová poleva. Tak pro jistotu příště ta nastrouhaná jablka zvážím a dopíšu to sem.

    • Valentinka Valentinka
      Valentinka Valentinka | 14. 2. 2008 12:13

      Viz níže...horkovzdušná trouba...dodám Whirlpool..:o)) a peču již léta veškeré (krom specifických) moučníky při 16O° C. Asik jsem se do té trouby moc dívala a vyháněla horký vzduch...:o)) ..A již to neřešme, hlavně že se povede a bude chutnat ostatním.

    • Hela -
      Hela - | 13. 2. 2008 19:14

      Valentinko, nevím, jakou máte troubu a na jaký program jste to pekla. Já všechno - koláče, bábovky atd. peču na 150°C. Nedovedu si představit, že bych plát těsta vysoky 2 cm pekla půl hodiny - to by byl na uhel.

    • Valentinka Valentinka
      Valentinka Valentinka | 13. 2. 2008 15:49

      Řezy mne i celou rodinu zklamaly, ještě že jsem dělala z poloviční dávky a i při 15O°C v horkovzdušné troubě byly po těch 10 minutách syrové...pekla jsem přes půl hodiny. Těsto bylo moc mokré..myslím, že jsem šťávu z jablek přeci jen měla zcedit. Ale každý máme jiné chutě...dávám za 3.

    • Dagmar
      Dagmar | 10. 2. 2008 22:30

      Robievam tiež tento koláčik. Ale kúpim si rovno v hypermarkete jablkové pyré a uvarím z neho puding, ten dám na predpečenú piškotu a na vrch sneh z bielkov a cukru,spolu to zapečiem. Polevu už nedávam. Je to super mňamka :O)

    • Marketa
      Marketa | 10. 2. 2008 18:34

      Tak ja zkusim ty jablka rozmixovat - predpokladam, ze to bude stejne jako najemno nastrouhane - a dam vedet.

    • Hela -
      Hela - | 10. 2. 2008 08:35

      Šťávu z jablek necedíme a necháme jí tam. Po nastrouhání najemno by se těžko cedila. Proto řezy zvlhnou ( ale nepromáčí se ) a jsou velmi šťavnaté. Můžete zkusit z poloviční dávky na půl plechu.

    • Marketa
      Marketa | 9. 2. 2008 15:43

      A mam tam nechat tu stavu z nastrouhanych jablek nebo ne?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Čokoláda na vaření Cukr Cukr krupice Jablka Kakao Máslo Mléko Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Jablečný koláč

    Jablečný koláč

    Smetanová cibulačka

    Smetanová cibulačka

    Velikonoční beránek z tvarohového těsta

    Velikonoční beránek z tvarohového…

    Kotlety (řízky) v alobalu

    Kotlety (řízky) v alobalu

    Vepřový chilli guláš

    Vepřový chilli guláš

    Cuketové hody

    Cuketové hody

    Babičky škvarkoví šneci

    Babičky škvarkoví šneci

    Gratinované brambory s hořčicí

    Gratinované brambory s hořčicí

    Grilovaný řapíkatý celer

    Grilovaný řapíkatý celer

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    45 minut
    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    36 minut
    Placičky z bílých fazolí

    Placičky z bílých fazolí

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    40 minut
    Tvarohové knedlíky s jahodami

    Tvarohové knedlíky s jahodami

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    40 minut
    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Poslední sledované recepty

    22
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…
    22
    Palačinky
    Palačinky
    20
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    20
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    20
    České buchty
    České buchty

    Zajímavé články

    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s…
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král komiků byl velký gurmán
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král…

    Sledujte nás

    AHA.cz Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    AHA.cz Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    AHA.cz Nedělní Aha! 11.4.2021

    Nedělní Aha! 11.4.2021

    Dáma.cz Ljuba Hermanová: Milovala pozornost a muže, vdala se čtyřikrát

    Ljuba Hermanová: Milovala pozornost a muže, vdala se čtyřikrát

    Dáma.cz Ženy přiznaly: V dětství jsme nachytaly rodiče při milování, měly jsme z toho trauma

    Ženy přiznaly: V dětství jsme nachytaly rodiče při milování, měly jsme z toho trauma

    Ženy.cz Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Maminka.cz Chlapečka Veroniky Kašákové ochrání před fenylketonurií přísná dieta

    Chlapečka Veroniky Kašákové ochrání před fenylketonurií přísná dieta

    Reflex.cz Vláda nechce vzdělané a kriticky myslící lidi, ale nevolníky do montoven, říká hospodářská historička

    Vláda nechce vzdělané a kriticky myslící lidi, ale nevolníky do montoven, říká hospodářská historička

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Další doporučené recepty:

    Jablečné pité
    Jablečné pité
    Jablečné placičky
    Jablečné placičky
    Jablečné pyré
    Jablečné pyré
    Jablečné řezy / koláč (nejen) s pudinkem
    Jablečné řezy / koláč (nejen) s pudinkem
    Jablečné řezy piškotové
    Jablečné řezy piškotové
    Jablečné šátečky DIA
    Jablečné šátečky DIA
    • Recepty.cz
    • Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí