Jablečné řezy / koláč (nejen) s pudinkem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      lžička citronová kůra čerstvě nastrouhaná, dle chuti, cca
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 140
      g máslo změklé
    • 1
      ks vejce
  • Drobenka
    • 140
      g polohrubá mouka
    • 80
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 80
      g máslo změklé
    • skořice - mletá : nemusí být
  • Dále
    • 800
      g jablka oloupaná, nastrouhaná, cca
    • 200
      g sušenky máslové nebo be-be, Lotus...
    • hnědý rum na pokapání sušenek (není nutný)
    • 800
      ml mléko
    • 2
      ks vanilkový pudink nebo karamelový, smetanový, kokosový...
    • 6
      lžíce cukr krupice dle kyselosti jablek, 4 -
    • pečící papír

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto:
2
V míse smícháme mouku s kypřidlem, cukry a kůrou. Přidáme máslo s vejcem a vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout. Pak ho rozválíme na pečícím papíru do velikosti dna hlubokého plechu.
3
Na rozválené těsto naskládáme vrstvu sušenek, které pokapeme rumem (nemusíme) a posypeme nastrouhanými jablky a přelijeme ještě horkým pudinkem, který jsme uvařili z mléka, pudinků a cukru. Pudinkovou vrstvu posypeme drobenkou vypracovanou z uvedených ingrediencí a dáme péct do vyhřáté trouby na 170 stupňů do zrůžovění okrajů na cca 25 minut.
4
Po vychladnutí můžeme pokrájet. Pokud máme raději vlhčí řezy (koláče), můžeme nechat řezy proležet do druhého dne.

Komentáře k receptu

  • Tereza
    Tereza |

    22. 11. 2016 05:53

    Tam kde jsou jablka nebo pudink u nás moc dlouho nevydrží a to se znova potvdilo. Jsou výborné :-)

  • Iva Martínková
    Iva Martínková |

    27. 4. 2015 06:49

    Koláč byl vynikající. Dojídáme poslední kousky a už je hodně proleželý, takže se dá jíst lžičkou, ale to nevadí. Příště dám do jablek taky trochu citronky nebo dám kyselejší jablka. Děkuji za recept :-)