Toskánská fazolová polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      ks mrkev
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      stroužek česnek
    • 1,2
      l zeleninový vývar
    • 2
      plechovka fazole bílé cannellini
    • 4
      ks rajčata
    • 6
      ks kapusta listů
    • 2
      snítka rozmarýn čerstvý
    • 2
      snítka tymián
    • 1
      lžička balzamikový ocet
    • parmezán
    • bylinky na ozdobu
    • bílé pečivo k podání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci rozehřejte olivový olej, vmíchejte na kostičky nakrájené šalotky a mrkev. Osolte, opepřete a 5 minut restujte.
2
Přidejte nasekaný česnek, podlévejte podle potřeby vývarem nebo vodou a při nižší teplotě a za občasného míchání redukujte, asi 20 minut.
3
Poté přidejte slité fazole, na kousky nakrájená rajčata a kapustu, snítky rozmarýnu a tymiánu. Zalijte zbytkem vývaru a vařte dalších 15 minut.
4
Dochuťte solí, pepřem a balzamikovým octem. Ozdobte parmazánem, lístky bylinek (oregano, nasekaná petrželka...) a podávejte s pečivem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: