Gulášová polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžíce sádlo
    • 50
      g špek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • kmín 1/2 lžičky
    • 400
      g hovězí maso přední
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce sladká paprika
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1,2
      l hovězí vývar
    • 2
      ks brambory velké
    • 1
      hrst majoránka sešené
  • Noky
    • 500
      ml mléko polotučné
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle orestujte nadrobno nakrájený špek spolu s nasekanou cibulí, česnekem a kmínem, přidejte hovězí nakrájené na kostičky o hraně asi 1 cm a restujte, dokud maso nepustí veškerou šťávu.
2
Poté zaprašte moukou a orestujte dohněda. Nechte rozpustit papriku, osolte a opepřete. Zalijte vývarem, přiveďte k varu a snižte teplotu.
3
Asi po hodině přidejte do polévky majoránku a brambory nakrájené na menší kostičky a uvařte je doměkka.
4
Posledních 5 minut zavařte do polévky noky. Na ty prošlehejte vejce s mlékem a špetkou soli, promíchejte s moukou a z těsta lžičkou vykrajujte noky. Polévku před podáváním dochuťte solí a pepřem.
Kategorie: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: